Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πετρούπολη – Βαγγέλης Σίμος: «Μέσα στον λαό, μαζί με τον λαό»

Τις προτεραιότητες και τους στόχους που έχει θέσει η δημοτική αρχή Πετρούπολης για το επόμενο διάστημα,  τα σοβαρά προβλήματα που..

Τις προτεραιότητες και τους στόχους που έχει θέσει η δημοτική αρχή Πετρούπολης για το επόμενο διάστημα,  τα σοβαρά προβλήματα που απορρέουν από την κρατική υποχρηματοδότηση,  την υποστελέχωση νευραλγικών υπηρεσιών του Δήμου αλλά κι όσα εμπόδια κληροδότησε η προηγούμενη δημοτική αρχή του εκλεκτού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Στ. Βλάχου στη σημερινή,  παρουσίασε το πρωί της Κυριακής ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου.

«’Εχουμε σκοπό να χρησιμοποιούμε και αυτόν τον τρόπο για να επικοινωνούμε με τον λαό της πόλης(…) γιατί  πάνω απ’ όλα θέλουμε ειλικρίνεια, αμεσότητα και καθημερινή επαφή με το λαό!», είπε. 

Αναφερόμενος στα οξυμένα προβλήματα των δήμων που επηρεάζουν δραματικά την καθημερινότητα των κατοίκων και σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση, ο δήμαρχος Πετρούπολης σημείωσε ό,τι «οι Κ.Α.Π. δεν συμβαδίζουν ούτε ακόμα με τις προβλέψεις του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης). Στους δήμους δηλαδή, με βάση το νόμο, θα έπρεπε να δοθούν φέτος 8,5 δις και δίνονται μόλις 2,2 δις».

Όσον αφορά στο Δήμο Πετρούπολης και  την κατάσταση που παρέλαβε η δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης, «σύμφωνα με τα παραδοθέντα ταμειακά διαθέσιμα αλλά και τις οφειλές του, όπως αποτυπώθηκαν στην πρώτη αναμόρφωση προϋπολογισμού για το 2024, είναι ένας Δήμος που μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες και υποχρεώσεις, όπως πάντα άλλωστε, αλλά μέχρι εκεί.

Το επόμενο όμως διάστημα, πρέπει όμως να αποπληρωθούν αρκετές από τις υποχρεώσεις, που ήταν παγωμένες στην προηγούμενη θητεία λόγω της πανδημίας. Οι δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου αλλά και στο τέλος ταφής. Άρα μία μικρή αύξηση που έχουν οι Κ.Α.Π., τουλάχιστον για τους 2 αυτούς πρώτους μήνες, δεν φαίνεται ως ένα σημαντικό έσοδο προς τον Δήμο καθώς ο Δήμος έχει 2 δάνεια, για τα οποία  τα προηγούμενα 3 χρόνια δεν πλήρωνε τις οφειλές του, λόγω της πανδημίας. Αυτό συνεπάγεται ότι για το 2024 πρέπει να πληρώσουμε το ποσό των 350.000 ευρώ περίπου. Αυτό είναι έξοδο που δεν το είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Το συγκεκριμένο ποσό παρακρατείται από τους Κ.Α.Π. και βέβαια θα μας ακολουθεί όχι μόνο το 2024 αλλά μέχρι να αποπληρωθεί το δάνειο, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Όσον αφορά στο τέλος ταφής, στο απαράδεκτο αυτό χαράτσι, που επιβάλλεται στους Δήμους, λόγω της διαχείρισης των απορριμμάτων, που έχει ως κατεύθυνση την κερδοφορία των επιχειρηματιών που ασχολούνται με αυτήν και όχι την υγεία, την ζωή του λαού και το περιβάλλον, υπολογίζεται ως εξής:

Ο Δήμος μας το 2022 με βάση τους τόνους που εναπόθεσε στο Χ.Υ.Τ.Α. και με το τέλος ταφής να είναι στα 20 ευρώ/τόνο πρέπει να πληρώσει 315.000 περίπου. Το 2023 με βάση τους ίδιους τόνους και με την προσαύξηση των 5 ευρώ στο τέλος, άρα με 25 ευρώ τον τόνο, το ποσό είναι περίπου 395.000ευρώ. Το 2024 πάλι με βάση τους ίδιους τόνους και με 30 ευρώ τον τόνο, το ποσό είναι περίπου 475.000 ευρώ.

Για την πληρωμή του ποσού που αφορά στο Α’ εξάμηνο του 2023, δόθηκε μια επιπλέον Κ.Α.Π., όπου παρακρατήθηκε απευθείας για τον παραπάνω σκοπό, το ποσό των 196.000. Τον Μάρτη θα μας παρακρατηθούν άλλα τόσα προκειμένου να εξοφληθεί το Β’ εξάμηνο του 2023. Για την οφειλή του 2022, η παρακράτηση γίνεται τώρα μηνιαίως από τους Κ.Α.Π.

Συνολικά για τα έτη 2022, 2023 και το τρέχον (2024) ο Δήμος μας πρέπει να πληρώσει το εξωφρενικά μεγάλο ποσό του 1.180.000 ευρώ!!

Επιπλέον ο Δήμος μας πρέπει το 2024 να πληρώσει τουλάχιστον 120.000 ευρώ, που είναι η ζημία της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ., όπως έχει καταγραφεί μέχρι τώρα, μετά την αυτοδίκαιη και υποχρεωτική λύση της. Εννοείται θα περιμένουμε το πόρισμα των ελεγκτών για να δούμε αν θα επιβαρυνθούμε ως Δήμος οποιαδήποτε άλλα οικονομικά ή και γενικότερα βάρη».

Αρνούμαστε να αυξήσουμε την τοπική φορολογία, πάμε κόντρα στις κατευθύνσεις του ΥΠΕΣ

 

«Το Υπουργείο Εσωτερικών, διαχρονικά, με όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν, μας καλεί να υλοποιήσουμε την κατεύθυνση για αύξηση της τοπικής φορολογίας και της ανταποδοτικότητας, πράγμα το οποίο δεν κάναμε και ούτε σκοπεύουμε να κάνουμε, να προχωρήσουν οι Οικονομικές μας Υπηρεσίες σε κατασχετήρια για οφειλές άνω των 50 ευρώ αλλά ταυτόχρονα κωφεύει σκοπίμως στα αιτήματα μας που αφορούν στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα σοβαρά κενά που υπάρχουν στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες των δήμων», υπογράμμισε ο Β. Σίμος. Ενδεικτικό είναι ότι στον Δήμο Πετρούπολης υπηρετούν 158 υπάλληλοι με μόνιμη σχέση εργασίας,ι 107 με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, οι συμβασιούχοι είναι 236, εκ των οποίων 100 είναι με το πρόγραμμα της Δ.Υ.Π.Α. 55+, καθώς επίσης παραμένουν και περίπου 15 εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μέτρα.

«Αν δεν υπήρχαν οι συμβασιούχοι και ειδικά οι 55+ πολλές από τις εργασίες και τις υπηρεσίες που ο Δήμος υποχρεούται να παρέχει καθημερινά στους πολίτες, όπως η καθαριότητα, δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον σε καθημερινή βάση. Οι ανάγκες όμως για προσωπικό είναι μόνιμες και διαρκείς, για αυτό και η σχέση εργασίας διεκδικούμε να είναι αντίστοιχη, μόνιμη με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για ποιο λόγο ενώ στην πόλη μας υπάρχουν τόσοι άνεργοι και τα κενά του Δήμου είναι τόσο μεγάλα, δεν γίνεται από την κυβέρνηση προκήρυξη για στελέχωση του Δήμου με μόνιμο προσωπικό!! Για εμάς είναι ξεκάθαρο. Γιατί υποστελεχωμένες και παρηκμασμένες υπηρεσίες, έρχονται να πωληθούν πιο άμεσα και βέβαια πιο φθηνά στον ιδιώτη!! Εμπειρία έχουμε από ιδιωτικοποίηση δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών, οι οποίες όχι μόνο δεν είναι πιο ποιοτικές από τις δημόσιες, αλλά και πολύ πιο ακριβές.

Ας μας προβληματίσει όλους πόσο πιο έγκαιρα και αποτελεσματικά θα μπορούσε να παρέμβει ο Δήμος στα καθημερινά αιτήματα των Συλλόγων Γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών αν είχε το απαραίτητο προσωπικό για να υλοποιεί εργασίες “αυτεπιστασίας”».

Εργα και ημέρες της απερχόμενης αρχής: Αναθέσεις σε εργολάβους, «έργα» χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου

Σχετικά με τα  έργα που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο διευκρίνισε: «Το προηγούμενο διάστημα το κράτος έδωσε χρηματοδοτικά εργαλεία στους Δήμους, προκειμένου να υλοποιήσουν έργα και συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έτρεξαν χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης κ.α. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Την ίδια δυνατότητα είχε δώσει στους Δήμους και η προηγούμενη κυβέρνηση μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».

Τόσο στη μία περίπτωση όσο και στην άλλη, ανεξάρτητα δηλαδή ποιος κυβερνούσε, αυτό που μένει ίδιο, είναι η κατεύθυνση αυτών των προγραμμάτων. Δηλαδή τα έργα αυτά δεν καλύπτουν στις περισσότερες περιπτώσεις τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων αλλά αποσκοπούν σε φωτογραφικές αναθέσεις σε εργολάβους.

Για αυτό και βλέπουμε μια προτεραιοποίηση έργων που τις περισσότερες φορές δεν συνδέεται με τις προτεραιότητες σε έργα που έχει ανάγκη ο λαός, όπως για παράδειγμα κατασκευή σχολικών κτιρίων ή βρεφικών σταθμών. Δεν δίνεται και δεν δόθηκε προτεραιότητα στους χώρους που αθλείται και δραστηριοποιείται η νεολαία.

Τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στον Δήμο μας, μέσω τέτοιων προγραμμάτων είναι αρκετά. Πολλά από αυτά που ακόμα υλοποιούνται στην πόλη τα είχαμε δρομολογήσει από την προηγούμενη θητεία μας, και το λέω αυτό για να καταλάβουμε όλοι, ότι fast track διαδικασίες όταν συζητάμε για έργα που δεν αφορούν στην κάλυψη λαϊκών αναγκών, δεν υπάρχουν.

Αυτό που καταγγείλαμε προεκλογικά είναι ότι τα έργα αυτά δεν είχαν ποτέ συζητηθεί αλλά και ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα προ λίγων ημερών, στην μονοθεματική συνεδρίαση που

πραγματοποιήσαμε οι δημοτικοί σύμβουλοι είδαν για πρώτη φορά σχέδια για μια σειρά από έργα όπως το Δημαρχείο, η ανακατασκευή του Θερινού Κινηματογράφου.

Επίσης τα έργα δεν είναι δρομολογημένα χωρίς τα προβλήματα τους!», αναφέροντας ως παράδειγμα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ανάπλαση της 25ης Μαρτίου, «μιας και δεν είχε γίνει η απαραίτητη διαβούλευση με τους καταστηματάρχες αλλά και με τους κατοίκους συνολικά. Επίσης προχώρησε η προηγούμενη Διοίκηση σε αυτό το έργο, στον πιο κεντρικό και εμπορικό δρόμο της πόλης χωρίς να έχει πρώτα εξασφαλίσει, ούτε καν προσπαθήσει να εξασφαλίσει κάποιες βασικές υποδομές, όπως δημοτικά πάρκινγκ, αύξηση των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας κ.α.

Πρόβλημα με την έκδοση οικοδομικής άδειας έχει η ανέγερση του Δημαρχείου, μιας και ο χώρος του Βοτανικού κήπου, δεν μας ανήκει ιδιοκτησιακά. Άρα δημοπρατήσαμε και συμβασιοποιήσαμε μια μελετοκατασκευή σε χώρο που ουσιαστικά ανήκει στην Διεύθυνση Δασών. Και βέβαια σαν να μην φτάνει αυτό το κτίριο όπως φάνηκε και στα σχέδια που παρουσιάστηκαν είναι 1.5 μέτρο κάτω από την επιφάνεια της γης!»

Όσον αφορά στην ανάπλαση του Θεάτρου Πέτρας, «δυστυχώς είναι στον αέρα μιας και ο Δήμος μας δεν έχει ακόμα συμβασιοποιήσει εξαιτίας ενστάσεων μεταξύ δεύτερου και πρώτου αναδόχου. Η προθεσμία όμως που είχαμε να αναδείξουμε ανάδοχο ήταν μέχρι 31/12/2023. Έχουμε ήδη έλθει σε επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών

προκειμένου να μην απενταχθεί το έργο, διότι τότε ο Δήμος το πιο πιθανό είναι ότι θα χρειαστεί να καταβάλει το ποσό των 260.000 ευρώ στους μελετητές.

Επίσης υπάρχει πρόβλημα με τις θέσεις πάρκινγκ. Ενώ δηλώνεται δηλαδή πως η χωρητικότητα είναι 5000 θεατών περίπου, υπάρχει πρόβλημα με τις θέσεις πάρκινγκ που δεν επαρκούν. Επαρκούν για μόλις 2.5ΟΟ θεατές», είπε ο Β. Σίμος ανακοινώνοντας ό,τι ήδη η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει  σε συνάντηση με την Πολεοδομία,  ενώ αύριο και μεθαύριο έχει 2 διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σχετικά με το 2ο λύκειο «δεν είχε ξεκινήσει η μελέτη, σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις που μας δίνονταν από τον Νοέμβρη περίπου και αφορούσε στις επιπρόσθετες εργασίες που είναι αναγκαίες προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο. Εξασφαλίσαμε από την μία την δέσμευση του συνολικού ποσού για την ολοκλήρωση των εργασιών που πρέπει να γίνουν, και ήδη εκπονούνται οι υπόλοιπες μελέτες που αφορούν στα ηλεκτρομηχανολογικά, στην μόνωση, στην τοποθέτηση πορτών, καλοριφέρ, στην διαμόρφωση του αύλειου χώρου, στα βαψίματα και άλλα».

Χαρακτηριστική είναι και η περιβόητη ανάπλαση του άλσους, «ένα έργο 1.600.000 ευρώ με έναν ανάδοχο που δίνει έκπτωση 1% και που προβλέπονται εκτός των άλλων να πέσουν 1000κυβικά μπετόν, ύψους περίπου 100.000 ευρώ!!! Είμαστε επίσης σε διαδικασία να προσπαθήσουμε να τροποποιήσουμε την μελέτη, που είναι απαράδεκτη και αστικοποιεί το άλσος μας!! Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο υπάρχουν καταγγελίες στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στην οποία έχουμε απευθυνθεί και εμείς ως Δημοτική αρχή».

Και τα προβλήματα με τις αναθέσεις σε εργολάβους δε σταματούν εκεί, αλλά επηρρεάζει την ετοιμότητα των σχολείων,  τρομερές καθυστερήσεις σε μελέτες που αφορούν στην καθημερινότητα και τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούν τα τεχνικά συνεργεία και οι ηλεκτρολόγοι. «Για παράδειγμα ενώ υπήρχε μελέτη για να προμηθευτεί ο Δήμος λαμπτήρες από τα μέσα περίπου του 2023, δεν είχε προχωρήσει η διακήρυξη, με αποτέλεσμα όταν αναλάβαμε δεν βρήκαμε καμία λάμπα στις αποθήκες. Το ίδιο σχεδόν συνέβη και με τα είδη καθαριότητας και με εργαλεία που είχαν αιτηθεί εδώ και χρόνια τα συνεργεία του Δήμου κ.α.»…

Μεγάλο στοίχημα η αναβάθμιση ποιότητας ζωής σε κάθε γειτονιά

 

Το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή θα ξεκινήσει την ενημέρωση των πολιτών ώστε να πετύχει το πρόγραμμα της ανακύκλωσης των βιοαποβλήτων προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των σύμμεικτων απορριμμάτων και σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί και πρόγραμμα για δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης αλλά και ενός τουλάχιστον Πράσινου Σημείου.

«Με αυτόν τον τρόπο και θα δοθεί έμφαση σε αυτό που επιδιώκουμε, την λεγόμενη διαλογή στην πηγή, και θα αποκτήσουμε ένα σοβαρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά και θα μειώσουμε το ποσό που είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε ως τέλος ταφής, μιας και αφορά στα σύμμεικτα απορρίμματα.

Η ενεργή συμμετοχή των δημοτών είναι σημαντική και μάλιστα έχουμε σκοπό να ενισχυθεί μέσα από κοινές δράσεις εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης με τις υπηρεσίες του δήμου.

Μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι η καθημερινότητα στην Πετρούπολη και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε κάθε γειτονιά.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από δυσκολίες όπως αναφέρθησαν παραπάνω και αφορούν στην ελλιπή χρηματοδότηση και την υποστελέχωση των υπηρεσιών αλλά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να ανταποκρινόμαστε όσο τον δυνατόν πιο άμεσα και αποτελεσματικά σε αιτήματα που αφορούν στον φωτισμό, σε λακκούβες, σε κλαδέματα, σε συντήρηση των σχολικών μονάδων αλλά και όλων των υποδομών συνολικά», σημείωσε.

Από την αρχή της θητείας της Λαϊκής Συσπείρωση στο τιμόνι του Δήμου «έχουν γίνει επισκευές σε σχολεία που εκκρεμούσαν εδώ και καιρό, όπως επίσης και σε αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές. Αντίστοιχα θα σταθούμε δίπλα σε όσους αδυνατούν ακόμα και για τα δεδομένα. Έχουμε ήδη καταλήξει στο να ενισχύσουμε με περαιτέρω δράσεις το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, συνολικά το Κέντρο Κοινότητας και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Έχουμε ήδη καταλήξει πως το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι πρέπει με κάθε τρόπο να διευρύνει τις ομάδες συμπολιτών μας που εξυπηρετεί, όπως επίσης και να προχωρήσουμε σε μια σειρά από ημερίδες και διαλέξεις για τα κοινωνικά φαινόμενα και προβλήματα που απασχολούν τους νέους γονείς, την νεολαία, όλους μας.

Έχουμε βάλει στόχο να αναγεννήσουμε τις δράσεις Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου που από 5.500 ωφελούμενους, σήμερα δεν είναι παραπάνω από 3.500, λόγω του τρόπου που η προηγούμενη Διοίκηση διαχειριζόταν τις εγγραφές στις δράσεις αυτές, τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτές κ.α.

Αυτούς τους 2 μήνες που είμαστε στην Διοίκηση του Δήμου έχουμε ήδη προχωρήσει σε αρκετές συναντήσεις με σκοπό να πιέσουμε στην κατεύθυνση επίλυσης ζητημάτων, που απασχολούν τους κατοίκους της πόλης αλλά και για να εξασφαλίσουμε κονδύλια από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις στον ΟΑΣΑ, στην Β ΥΠΕ, στο ΥΠΕΣ, στην Περιφέρεια, στην ΜΟΔ, στην Γ.Γ.Α, κ.α. και το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματίσει αντίστοιχες συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας (για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας με 24ωρη λειτουργία/7 ημέρες και όλες τις ειδικότητες και τον απαιτούμενο εξοπλισμό), Συγκοινωνιών, στο ΥΠΕΝ, στο Παιδείας, στις ΚΤΥΠ και αλλού.

«Θα είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση, παρότι είμαστε διοίκηση»

 

«Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι στόχος μας είναι να κάνουμε πράξη αυτό που λέγαμε προεκλογικά. Πάντα κοντά, πάντα δίπλα στο λαό. Θα είμαστε συμπαραστάτες του, σύμμαχοι του και όχι ένας ακόμα που θα εχθρεύεται τα συμφέροντα του όπως συμβαίνει με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.

Για αυτό είπαμε πως θα είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση παρά το γεγονός ότι είμαστε διοίκηση. Γιατί μαζί με το λαό θα διεκδικήσουμε να δοθεί οριστικό τέλος με το διαχρονικό πρόβλημα της ύπαρξης της χωματερής. Γιατί μαζί με το λαό θα αγωνιστούμε ώστε να ενισχυθούν και να αναβαθμιστούν οι συγκοινωνίες που θα καλύπτουν τις ανάγκες των δημοτών.

Μαζί με το λαό θα διεκδικήσουμε να αποκτήσει η πόλη μας ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να δοθεί παραπάνω κρατική χρηματοδότηση με σκοπό να καλύπτονται όλες οι πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου μας και κατ’ επέκταση των δημοτών.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα τα καταφέρουμε όλα. Ούτε ισχυριζόμαστε πως είμαστε σωτήρες. Ποτέ δεν είπαμε κάτι τέτοιο. Αδιαμφισβήτητα όμως, η πολιτική που θα ασκήσουμε θα είναι από τη σκοπιά εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων και για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσουμε θα είμαστε εδώ, ενημερώνοντας το λαό γιατί τον θέλουμε σύμμαχο μας στην προσπάθεια που θα κάνουμε», υπογράμμισε ο δήμαρχος Β. Σίμος ανακοινώνοντας συγκεντρώσεις το επόμενο διάστημα σε όλες τις γειτονιές της Πετρούπολης, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι τόσο για γενικά ζητήματα όσο και ειδικά που απασχολούν κάθε γειτονιά, όπως για παράδειγμα στην Αγία Τριάδα για το ζήτημα των καταπατήσεων – διεκδικήσεων του βουνού.

Όπως υπογράμμισε ο Β. Σίμος «είμαστε μέσα στον λαό, μαζί με τον λαό. Είναι αυτονόητο ότι θα είμαστε παρόντες και στην πανεργατικά απεργία της Τετάρτης. Θα είμαστε στο δρόμο γιατί “το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί, όλων  των νεκρών θα γίνουμε φωνή”. Γιατί κάθε μέρα σοβάδες πέφτουν στα σχολεία, προβολείς στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Είναι η πολιτική που γεννά Τέμπη. Κάθε μέρα θα είμαστε στο δρόμο ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής του λαού». Από 902.gr 

Απόψεις