Απόψεις

Μια ωραία πεταλούδα… (3)

Μια μεταλλαγμένη από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς πεταλούδα, φτεροκοπά στα Βαλκάνια. Καμιά δεκαριά χιλιάδες αντεπαναστάτες μανδαρίνοι πέφτουν νεκροί στην Κίνα. Και η αριστερή κυβέρνηση των Αθηνών προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτά τα δύο τινά συνδέονται μεταξύ τους. Γιατί στο μυαλό μας… χάος!!

Όταν η κυβέρνηση των δεξιών του ΠΑΣΟΚ καλωσόριζε το ΔΝΤ και τρομοκρατούσε το λαό, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το κακό μνημόνιο του ΔΝΤ. Όχι όμως και τη δανειακή σύμβαση. Που προφανώς ήταν καλή. Αν κι απλώς επεξηγούσε αυτά που μνημόνευε τομνημόνιο. Το οποίο μνημόνιο παρέμενε κακό στο κατά ΣΥΡΙΖΑ ευαγγέλιο. Που για να γίνει κι αυτό καλό, απλώς έπρεπε να παρέμβει η καλή μάγισσα Ε.Ε., όπως έψελναν στο ίδιο κατά ΣΥΡΙΖΑ ευαγγέλιο οι δεξιοί και αριστεροί του ψάλτες.

Όταν η συγκυβέρνηση των δεξιών της ΝΔ με τους δεξιούς του ΠΑΣΟΚ και τις κατά καιρούς αριστεροδεξιές τους τσόντες καλωσόριζε την τρόικα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγελλε την τρόικα. Αν και δική του πρωθύστερη θέση ήταν , ότι όταν έρθει η μαμά Ε.Ε, θα ζήσουμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα. Αφού θα πάψει να αλωνίζει μόνο του το κακό ΔΝΤ υπό την παρέμβαση της καλής Ε.Ε. Το τροπάρι άλλαξε και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ψάλτες έπιασαν άλλο απολυτίκιο. Το απολυτίκιο του αγίου κουρέματος…

Όταν η συγκυβέρνηση έκανε coiffure αλά PSI, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε άλλο κοντάκιο. Έφταιγαν οι αντιδημοκρατικές, ακροδεξιές εκτροπές… Μια ο ΛΑΟΣ στην συγκυβέρνηση, μια ο Παπαδήμος στην πρωθυπουργία και έτοιμα τα νέα σουξέ…

Σήμερα όμως που τα κυβερνητικά μικρόφωνα είναι αριστερά, τελείωσαν τα κοντάκια και τα απολυτίκια. Ξεκίνησαν οι ύμνοι… Ύμνος διά της Κωνσταντοπούλου στους Χρυσαυγίτες που δεν ήταν παρόντες στην ψήφιση των μνημονίων. Άρα άκυρες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες χωρίς τους Χρυσαυγίτες. Άρα αντιμνημονιακοί σωτήρες οι νεοναζί. Ύμνος διά του Πανούση στις επιχειρήσεις καταστολής εναντίον μεταναστών. Άρα κακώς τους αφήσαμε αμολητούς από τα ντόπια Γκουαντανάμο… Ύμνος διά του Σκουρλέτη στους παγωμένους (ωσάν τα Gegermeister στους -20) μισθούς. Αρά χαράς ευαγγέλια και πανηγύρια για τους Βενιάμηδες και τους Φέσσες και τους όπου γης κατακαημένους, πάμφτωχους και κολασμένους βιομηχάνους και εφοπλιστές. Ύμνος διά του Κουρουπλή στην οικονομική ασφυξία των νοσοκομείων. Ύμνος στο διορισμό στα κρίσιμα πόστα των εκλεκτών των Βορίδηδων και των Γεωργιάδηδων. Άρα πάρτι ολκής για τα παραμάγαζα της υγείας με τους μεγαλοκαρχαρίες τους.

Ύμνος και δια του Κοτζιά στους ΝΑΤΟσφαγείς! Και τι ύμνος!We are the world , we are the children να τραγουδάνε, προφανώς φάλτσα, οι δολοφόνοι παιδιών και λαών . Ακόμα και o Michael Jackson είναι μπροστά τους τουλάχιστον…μπολσεβίκος!Και να το τραγουδάει αγκαλιά με τον Τούρκο υπουργό Εθνικής άμυνας που με την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ, εκτυπώνει τους χάρτες της χώρας του περιλαμβάνοντας το μισό Αιγαίο και την Κύπρο . Όσο για τον διαπραγματευτή Ζορό-Βαρουφάκη… Αυτός δεν είναι για ύμνους,πλην αυτού των μαύρων σκυλιών, του χασάπικου της απόλυτης φτώχειας και της μπαλάντας του νόμιμου χρέους!Αυτά που πρωτοτραγούδησαν οι Παπανδρέου και οι Σαμαράδες. Και όλα τα υπόλοιπα παραπέμπονται στις ΄΄γερμανικές΄΄ καλένδες…Που ως καλένδες , θα έχουν και μουσικό πρόγραμμα για αυτά τα υπόλοιπα…θεματάκια.(Η μουσική γράφεται αυτές τις ημέρες. Ως έχει διαρρεύσει , θα είναι ΄΄συμφωνική΄΄ και αξιο΄΄μνημόνευτη΄΄. Οι στίχοι , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες , θα γραφτούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Πολυνομοσχέδια).

Αυτά τα…υπόλοιπα βέβαια δεν είναι και ΄΄κουράδια στο αμμοχάλικο΄΄ που λένε στα χωριά!! Αυτά, τα ανάξια λόγου, υπόλοιπα είναι: τα 550 Ευρώ της ΓΣΣΕ. Τα 360 Ευρώ της ΕΕΣ, το αφορολόγητο στα 5000 Ευρώ/έτος, τα voucher με τα απλήρωτα ελαστικά 5μηνα. Τα 25.000 κενά στο ΕΣΥ, τα χιλιάδες κενά στην παιδεία με τα σχολεία-κοντέινερς, οι 10.000 κλίνες που χάθηκαν μαζί με τους 12.000 γιατρούς των ταμείων που έκαναν φτερά. Είναι τα ΣΔΙΤ, οι απολύσεις, οι μετατάξεις και οι… ασίστ για να σκοράρουν οι λογής-λογής χορηγοί σε νοσοκομεία και σχολειά!Είναι οι καθαρίστριες και η ΕΡΤ…Εκεί που ό,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι , θα τους τα πάρει πίσω διπλά και τρίδιπλα το νέο μνημόνιο που έρχεται σαν υπερταχεία. Είναι το ζοφερό μέλλον όπου τα παιδιά άνεργων γονιών θα πηγαίνουν σε σχολεία να μαθαίνουν απέξω το σλόγκαν του σχολικού χορηγού και να νοσηλεύονται λόγω υποσιτισμού σε νοσοκομεία που θα έχουν manager αλλά δε θα΄χουν γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και πάει κλαίγοντας!

Όλα αυτά τα… υπόλοιπα, είναι κληρονομιά προηγούμενων κυβερνήσεων μεν, του ίδιου συστήματος δε. Όλα αυτά τα… υπόλοιπα παραμένουν ανέγγιχτα από τη νέα κυβέρνηση.Του ίδιου συστήματος… Από ένα κόμμα που το πρόβλημά του δεν είναι ότι ορκίστηκε κυβέρνηση, αλλά που ορκίστηκε ότι είναι αριστερό. Το δυστύχημα είναι που τα νεοαριστερά παπαγαλάκια σε χώρους δουλειάς και mass media επιμένουν να καλλιεργούν αυταπάτες για το ΄΄τι είναι και τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ΄΄. Και το γράφουν και ακριβώς έτσι! Γιατί τους αρέσει μάλλον ν΄ακούν τα κόκκαλα του Γληνού να τρίζουν.

Αλλά είναι πια καθαρό. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτό που με επιμέλεια κάνει η σοσιαλδημοκρατία εδώ και 170 χρόνια. Είτε είναι δεξιά είτε είναι …αριστεροδεξιότερη! Έχει ορκιστεί αιώνια πίστη και αφοσίωση στα αφεντικά. Σαν την πιστή Πηνελόπη του ιμπεριαλισμού, ένα πράμα . Κάνει όμως μπαμ , ότι εντός των τειχών της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ και της κάθε μορφής ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης, λύση δεν υπάρχει. Το αντίθετο είναι ψέμα. Κι όσοι νεόκοποι αριστεροί δημοσιολόγοι και όψιμοι συνδικαλιστές προσπαθούν να κρύψουν τέτοιο ψέμα κάτω από το χαλί, θα αποτύχουν. Γιατί μόλο που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, είναι πια τόσο μεγάλο που δε φτάνει το χαλί να το καλύψει.

Αφήστε δε που όταν ανοίγουν τέτοιες κουβέντες περί μεγέθους, κλείνουν σπίτια. Γιατί τότε, εκτός από τα μαχαίρια, βγαίνουν και τα …αριστερόμετρα! Και την αριστεροσύνη , όπως πολλά πράματα στη ζωή, άλλος την έχει μεγάλη και άλλος μικρή. Ή καθόλου!! Κι όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες ατυχίες…μεγέθους, αυτός που το ΄χει μικρό κλαίγεται! Κι αυτός που το ΄χει μεγάλο υφίσταται bulling… Γιατί ό,τι και να λέμε στα λόγια, στην πράξη είναι αλλιώς. Το μέγεθος ΜΕΤΡΑΕΙ!! Και για να προλάβουμε τους καλοθελητές δημοσιολόγους που έχουν τόση σχέση με τη διαλεκτική όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο, εκτός από το μέγεθος(ποσότητα), υπάρχει και η ποιότητα.

Κι ως φαίνεται, οι ΣΥΡΙΖΑίοι στην πρώτη τους φορά(σ.σ. αριστερά εννοώντας πάντα), ανεπαρκούν. Και στο μέγεθος και στην ποιότητα. Γι΄αυτό προσπαθούν να μας πείσουν ότι ερήμην του λαού και διά της απευθείας ανάθεσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θ΄αμολήσει μαγικά τη μεταλλαγμένη από το ΝΑΤΟικό ουράνιο πεταλούδα και θα πέσουν τ΄ανάσκελα οι καπιταλιστικές αγορές από εδώ μέχρι την Κίνα (εκτός από την κινέζικη Cosco που έδωσε τα χέρια και με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πειραιά…). Γι΄αυτό προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο λαός θα δικαιωθεί τελικά, αλλά θα δικαιωθεί ή κατά λάθος ή κατά τύχη… Καλό το παραμύθι τους αλλά δεν έχει δράκο…

Κακό του κεφαλιού τους όσοι μας ταϊζουν παραμύθια. Κακό του κεφαλιού μας αν τους πιστεύουμε. Όπως έλεγε κι ο καπετάνιος Άρης: αυτοί κακό χερόβολο, εμείς κακό δεμάτι… Τέρμα λοιπόν στα παραμύθια. Ας αφήσουμε στα παιδιά εκείνο το παλιό ΄΄μια-ω-ραία πεταλού-ου-δα΄΄…Που στην τελική , η πεταλούδα είναι ωραία άμα δεν είναι…μεταλλαγμένη. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κι ας αφήσουμε τους μανδαρίνους, ντόπιους και ξένους, αν-ήσυχους. Γιατί τη δουλειά θα την κάνει ο λαός, όχι οι πεταλούδες.

Συνεχίζεται

(Επισκέψεις: 16 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend