Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί ενάντια στον ελλιμενισμό ΝΑΤΟϊκών πλοίων στο λιμάνι

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να δώσουν δυναμικό και μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Σάββατο 15 Οκτώβρη, στις 11..

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να δώσουν δυναμικό και μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Σάββατο 15 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων, ενάντια στον προγραμματισμό ελλιμενισμού μεγάλης ΝΑΤΟϊκής δύναμης πλοίων στο λιμάνι της πόλης τις επόμενες μέρες (έχοντας μάλιστα Τούρκο Διοικητή), απευθύνει η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας.

Απαιτεί:

  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εμπλέκουν όλο και περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ – ΕΕ. Όλοι μαζί πριν λίγες μέρες ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο να αυξηθεί η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, να βαθύνει ακόμη περισσότερο η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο», σημειώνει προσθέτοντας:

«Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία φουντώνει με ανυπολόγιστους κινδύνους για τους λαούς. Όχι μόνο για το λαό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της σύγκρουσης, αλλά και για τους λαούς όλου του κόσμου, που ήδη πληρώνουν το βαρύ κόστος της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία σηματοδοτούν νέα ένταση της αντιπαράθεσης. Από τη μια τα σχέδια προσάρτησης των κατακτημένων εδαφών στη ρωσική ομοσπονδία κι από την άλλη η αμερικανοΝΑΤΟϊκή στήριξη στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι με βαρύ οπλισμό και άλλα μέσα, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για τους λαούς, που επιτείνεται από τις εκατέρωθεν απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων και τις δολιοφθορές σε αγωγούς και άλλες κρίσιμες υποδομές.

Αναπόσπαστο κομμάτι αυτών των ανταγωνισμών είναι και η επιδείνωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με την κλιμάκωση της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης. Η επιδίωξη του ΝΑΤΟ να αποσπάσει την Τουρκία από τη ρωσική επιρροή -χάριν της ΝΑΤΟϊκής συνοχής- είναι βέβαιο ότι θα τροφοδοτήσει παζάρια και αντιπαραθέσεις με θύματα τους λαούς Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι άμεση και ζωτική ανάγκη η απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο. Να σταματήσει εδώ και τώρα η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία και η χρησιμοποίηση της ελληνικής επικράτειας και των υποδομών της χώρας ως ορμητήριο πολέμου».

Σημειώνοντας ότι είναι ανεπιθύμητοι οι ΝΑΤΟϊκοί, η Επιτροπή, τέλος, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης, τα σωματεία και τους συλλόγους τους να διατρανώσουν με κάθε τρόπο της αντίθεσή τους στον ελλιμενισμό των Νατοϊκών πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας. «Με οργανωμένο, μαζικό και μαχητικό τρόπο διαδηλώνουμε ενάντια στην προσπάθεια να μετατρέψουν το λιμάνι της πόλης μας σε ένα ακόμη λιμάνι σταθμό και ορμητήριο Νατοϊκών Δυνάμεων», καταλήγει.

kalesma

Σχετικά θέματα

Απόψεις