Αθλητισμός

Μια παράγκα- σύμβολο

Μεγάλο, ιστορικό, σφάλμα, η εσπευσμένη κατεδάφιση (ή γκρέμισμα) της ΠΑΡΑΓΚΑΣ, στην οποία έκανε προπόνηση, μαζί με τον προπονητή, πατέρα της, η δύο φορές Ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη.

Τέτοιος χώρος δεν γκρεμίζεται κ. Δήμαρχε της Δράμας! Διατηρείται, όπως είναι. Είναι χώρος μέσα στον οποίο σφυρηλατήθηκε η ανθρώπινη θέληση, το πείσμα, η ψυχική δύναμη, η φιλοδοξία. Είναι ένας χώρος διατηρητέος όπου ο επισκέπτης θα βλέπει κάτω από ποιες συνθήκες γινότανε ο αθλητισμός στη χώρα μας, πριν από αιώνα, αλλά και σήμερα…

Πάντως, αισθάνομαι την ανάγκη, σαν φίλαθλος, να ευχαριστήσω τους αθλητές της Ολυμπιακής μας Ομάδας για τις προσπάθειες τους, τους προπονητές τους και κυρίως τις οικογένειες τους. Τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, το καλύτερο δυνατό.

Δυστυχώς, η συμμετοχή του κράτους ήταν ανέκαθεν ανύπαρκτη. Δεκάδες χρόνια, γενιές αθλητών, μεγάλα ταλέντα, πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων. Εύχομαι να είναι τα τελευταία, αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος, αφού ο αθλητισμός έχει γίνει εμπόρευμα και οι αθλητές θεωρούνται «αναλώσιμοι», για το κέρδος των πολυεθνικών και των πάσης φύσεως επιτήδειων.

(Επισκέψεις: 34 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend