Διεθνή

Πάνω από 42.000 Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας των ισραηλινών επιδρομών

Το κράτος του Ισραήλ δολοφονεί. «Σπέρνει» τον τρόμο και τη βία σε κάθε γωνιά στη Γάζα. Σκοτώνει και ξεσπιτώνει ανθρώπους. Μικρά παιδιά και γυναίκες δολοφονούνται. Ηλικιωμένοι και άοπλοι χάνουν τη ζωή τους κάθε λεπτό… Οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από αέρα και ξηρά. Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι χτυπά υπόγειες εγκαταστάσεις της Χαμάς, την ώρα που σωστικά συνεργεία της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου και των αρχών δίνουν αγώνα δρόμου για να απεγκλωβίσουν παιδιά και ενήλικους, από τα κτίρια που έχουν κατεδαφιστεί από τις ισραηλινές βόμβες…

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων «Wafa» αναφέρει ότι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο ισραηλινό στόχαστρο βρέθηκαν οι πόλεις ΤζαμπαλίγιαΜπέιτ Λαχίγια και Αλ Μπουρέιζ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου σπίτια, εργοστάσια και χωράφια καταστράφηκαν από τις ισραηλινές βόμβες. Ένα εργοστάσιο σφουγγαριών στη βόρεια Γάζα επλήγη σε αεροπορική επιδρομή σήμερα το πρωί και πυροσβέστες δίνουν μάχη για να κατασβέσουν την πυρκαγιά, ενώ σύννεφα μαύρου καπνού υψώνονται στον ουρανό.

Λίγο αργότερα σήμερα το πρωί, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή, έγινε γνωστό από γιατρούς. Την ίδια ώρα κάτοικοι της Γάζας έσπευσαν σε αρτοποιεία και φαρμακεία για να κάνουν προμήθειες σε είδη πρώτης ανάγκης.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι στη Γάζα ανεβάζουν σε 198 τον αριθμό των νεκρών μετά την αναζωπύρωση των εχθροπραξιών, στους οποίους περιλαμβάνονται 58 παιδιά και 34 γυναίκες. Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές.

Περίπου 42.000 Παλαιστίνιοι της Λωρίδας της Γάζας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ζητήσει καταφύγιο σε 50 σχολεία τα οποία διαχειρίζεται η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του οργανισμού αυτού.

Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι επειδή τα σπίτια τους καταστράφηκαν.

Έπειτα από μια νύχτα σφοδρών ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον περιοχών σε όλο το θύλακο της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως μαχητές στη Γάζα εκτόξευσαν στη διάρκεια της νύκτας περίπου 60 ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πόλεων.

(Επισκέψεις: 1.047 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend