Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ: Η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ έβαλε συνειδητά φρένο στην κλιμάκωση του αγώνα

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ Να δυναμώσουμε τη συλλογική οργάνωση του αγώνα κόντρα σε αφεντικά, κυβερνήσεις, εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι..

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ

Να δυναμώσουμε τη συλλογική οργάνωση του αγώνα κόντρα
σε αφεντικά, κυβερνήσεις, εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Σε κανέναν δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) για …τετράωρη στάση εργασίας απέναντι στο νομοσχέδιο-έκτρωμα κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ και των κομμάτων τους για τα εργασιακά, και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ετσι, συνειδητά, έβαλαν φρένο στη συμμετοχή του κλάδου στην κλιμάκωση του πιο σημαντικού αγώνα των τελευταίων χρόνων που ξεκίνησε εδώ και καιρό και γενικεύτηκε με τη μεγαλειώδη πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη, στην οποία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Το ίδιο, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη ότι το βασικό ρόλο του μοχλού που υψώνει τείχος στους αγώνες ανέλαβαν ακόμα μια φορά οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το είχαν κάνει και την Πρωτομαγιά που τάχτηκαν με την κυβερνητική αργία της γιορτής των λουλουδιών στο διασωματειακό, και το έκαναν με πρόσχημα να «βελτιώσουν» την …δίωρη στάση εργασίας που προτάθηκε αρχικά από τον εταίρο τους, την κυβερνητική παράταξη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε …τετράωρη στην οποία σαν να ήταν συνεννοημένοι ταυτίστηκαν οι δύο εταίροι..

«Για την τιμή της ΕΣΗΕΑ» όπως είπαν…

Η «τιμή» της ΕΣΗΕΑ, όμως, δεν σώζεται, σταματώντας τους αγώνες, αλλά οργανώνοντάς τους εργαζόμενους τόσο απέναντι στην επίθεση που δέχονται, όσο και για την διεκδίκηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών τους, για να μην γίνουν σύγχρονοι σκλάβοι στον 21ο αιώνα.

Η «τιμή» της ΕΣΗΕΑ δεν βρίσκεται στην πλειοψηφία που διατηρούν οι δυνάμεις του ΔΣ, που συμπλέουν με τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία, αλλά βρίσκεται στα χέρια χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, την απληρωσιά, την ανεργία.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Πέρα από τη συγκεκριμένη απόφαση για στάση εργασίας, αντί για 24ωρη απεργία, εκείνο που είναι χειρότερο και ακόμα πιο επικίνδυνο είναι η αντίληψη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Δεν πιστεύουν στη δύναμη του οργανωμένου κινήματος των εργαζομένων να αποκρούσει τις επιθέσεις και να διεκδικεί δουλειά με λιγότερο χρόνο, με καλυμμένα όλα τα εργασιακά δικαιώματα και ικανοποίηση των αναγκών των οικογενειών μας. Αντικειμενικά υπονομεύουν την οργανωμένη δύναμη των εργαζομένων με τη στάση τους. Δεν θέλουν οι εργαζόμενοι να πάρουν την ίδια τη ζωή τους στα δικά τους χέρια, να γίνει υπόθεσή τους, μέσα από τον συλλογικό τους αγώνα.

Απολογητές των αφεντικών και των κυβερνήσεών τους, ψάχνουν, δηλητηριάζοντας συνειδήσεις εργαζομένων, «βελτιώσεις» σε ένα σύστημα που γεννά ολοένα λιγότερα δικαιώματα, αύξηση του εργάσιμου χρόνου, μισθούς ψίχουλα, συνεχή δουλειά χωρίς ανάσα, χωρίς όρια, ένταση της εκμετάλλευσης, φτώχεια, ανεργία.

Γι’ αυτό φροντίζουν να υπονομεύουν κάθε αγώνα, να σβήνουν κάθε σπίθα αγώνα που ανάβουν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας κόντρα σε εργοδοσία, κράτος κυβερνήσεις.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Η μεγαλειώδης απεργία της 10ης Ιούνη όπως και η απεργία της 16ης Ιούνη, παρά την κατασταλτική κυβερνητική δράση ενάντιά της χρησιμοποιώντας τη δαμόκλεια σπάθη των αστικών δικαστηρίων την οποία οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν με ψηλά το κεφάλι αψηφώντας την, έχουν αφήσει την δική τους παρακαταθήκη σε ένα μακρύ και δύσκολο αγώνα από τον οποίο εμείς θα βγούμε νικητές.

Το κύριο μήνυμα έχει δοθεί: Το έκτρωμα της κυβέρνησης έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων όπως και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Ο αγώνας, αντικειμενικά, οδηγεί και στο να πέφτουν οι μάσκες, να φαίνεται ακόμα πιο καθαρά ποιός είναι με τους εργαζόμενους, ποιός είναι με το κεφάλαιο, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους. Τα πράγματα ξεκαθαρίζουν περισσότερο και αυτό δεν είναι αμελητέο.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Συνεχίζουμε, δυναμώνοντας την συλλογική μας απόφαση, την οργάνωση του αγώνα μας, ενώνοντας τη φωνή μας με την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους. Σε αυτές τις πολύμορφες μάχες που συνεχίζονται σας καλούμε να πυκνώσετε τη συμμετοχή σας μαζί με όλη την εργατική τάξη δυναμώνοντας το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις δυνάμεις του στον κλάδο μας στο δρόμο της διεκδικητικής πάλης για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Αθήνα 17 Ιούνη 2021

Σχετικά θέματα

Απόψεις