Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΠΑΜΕ: Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό – Στις 7 μ.μ. ταυτόχρονη κινητοποίηση στους παρόχους ρεύματος

Κινητοποιήσεις σήμερα Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποιούν σωματεία και φορείς της Αττικής

Κινητοποιήσεις σήμερα Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποιούν σωματεία και φορείς της Αττικής απαιτώντας «Ρεύμα φτηνό για όλο τον λαό», δίνοντας αγωνιστική διέξοδο στην ανάγκη των λαϊκών νοικοκυριών να αντεπεξέλθουν στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, στους μισθούς – ψίχουλα και ενώ πολλαπλασιάζονται οι διακοπές λόγω χρεών.

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στους εξής παρόχους: 

  • ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα)
  • «Protergia» (Μαρίνου Αντύπα 11, Νέο Ηράκλειο)
  •  NRG (λεωφόρος Κηφισίας και Σοφοκλέους, Μαρούσι)
  •  «Watt & Volt» (λεωφόρος Κηφισίας 217Α, Μαρούσι)
  •  «Volterra» (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 16, Μαρούσι)
  •  «Elpedison» (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 18-20, Μαρούσι)
  •  «Φυσικό Αέριο Αττικής» (λεωφόρος Κηφισίας 108, Αθήνα), 
  • «Ηρων» (λεωφόρος Κηφισίας 124, Αθήνα).

«Τα ψέματα τελείωσαν»

«Τα ψέματα τελείωσαν! Καμία οικογένεια δεν θα υπάρξει που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανείς μαθητής δεν θα ξεπαγιάζει την ώρα που θα κάνει μάθημα. Κανένας άνθρωπος δεν θα αθλείται σε συνθήκες Ανταρκτικής. Δεν θα τους το επιτρέψουμε και ξέρουμε τον τρόπο. Η ισχυροποίηση της οργάνωσής μας, η μαζικοποίηση των σωματείων μας, η ανάπτυξη της πάλης είναι η δύναμή μας», σημειώνει στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ.

Προσθέτει επίσης: «Αυτό που έχουμε ζήσει στο πετσί μας τον τελευταίο χρόνο, είναι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της Ενέργειας, με αποτέλεσμα το ρεύμα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και η βενζίνη να έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα είδη πολυτελείας. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει “τιναχθεί στον αέρα”. Σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις σε κατοικία και είδη πλατιάς κατανάλωσης, οι εργαζόμενοι ψάχνουν στο πορτοφόλι τους, δέκα μέρες αφού πληρωθούν, και βρίσκουν μόνο την ταυτότητα».

Αναδεικνύει την αιτία για τις αυξήσεις στην Ενέργεια, σημειώνοντας ότι «οι ευθύνες για τα προβλήματα που ζούμε έχουν ονοματεπώνυμο και λέγεται στρατηγική για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου. Αυτή υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις που “απελευθέρωσαν” την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, μέσω και των ιδιωτικοποιήσεων που προηγήθηκαν. Που στήριξαν την απολιγνιτοποίηση και στέρησαν από το ενεργειακό μείγμα της χώρας μια εγχώρια και φθηνή πρώτη ύλη. Που συνέβαλαν στη δημιουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, στην αντικατάσταση “συμβατικών” μορφών Ενέργειας με ανανεώσιμες που τις χρυσοπληρώνουμε. Μέχρι και τον πόλεμό τους στην Ουκρανία πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος».

«Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα περιβόητα σχέδιά τους. Αν το κάνουμε, θα πληρώνουμε μια ζωή τον λογαριασμό. Τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ να εμπιστευτούμε τη δική μας δύναμη, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Για να γίνουν η κατοικία, η Ενέργεια, το νερό αγαθά προσβάσιμα από όποιον τα έχει ανάγκη και όχι πανάκριβα εμπορεύματα, όπως είναι σήμερα», υπογραμμίζει και καλεί σε ένταση της πάλης με διεκδικήσεις για:

Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και Ενέργεια. Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν και να επανασυνδεθούν κομμένα ρεύματα, με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών. Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.

Δείτε το σχετικό σποτ του ΠΑΜΕ:

Σχετικά θέματα

Απόψεις