Πολιτική

Ομολογία Νικολάου που καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα περί εκβιασμού και μη προσφυγής στη Δικαιοσύνη

(από thepressproject)

Με έγγραφο που απέστειλε χθες (σσ: 3/3/2021) η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, στη συνήγορο του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, παραδέχεται ουσιαστικά ότι το ζήτημα της μεταγωγής είναι αρμοδιότητα της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και δεν είναι στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων. Στο έγγραφο της η Νικολάου καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα περί εκβιασμού και μη προσφυγής στη Δικαιοσύνη από τον Κουφοντίνα, καθώς αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η απάντηση στο αίτημα του κρατούμενου εκκρεμεί από την «αρμόδια» Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και έτσι το πιο πιθανό σενάριο είναι η δικαιοσύνη να δηλώσει αναρμόδια.

Μέσα από τα ίδια της τα λεγόμενα η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, καταρρίπτει το δικό της αφήγημα περί εκβιασμού και μη προσφυγής στη Δικαιοσύνη από τον Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με το αίτημα για μεταγωγή.

Σε χθεσινή γραπτή απάντηση που απέστειλε η κ. Νικολάου στη συνήγορο του απεργού πείνας Ι. Κούρτοβικ και έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα επιβεβαιώνεται η νομική θέση της τελευταίας ότι ότι δεν υφίσταται κανένα πλαίσιο προσφυγής στη δικαιοσύνη, καθώς η πρώτη μέσω της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών δεν έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα του.

Συγκεκριμένα, ένα από τα βασικά επιχειρήματα που έχει χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση στη διαχείριση της υπόθεσης της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ότι θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να δικαιωθεί το αίτημα του. Παρόλα αυτά, στην απάντηση της η Νικολάου παραδέχεται αυτό που έχει επαναλάβει αρκετές φορές η υπεράσπιση του κρατούμενου, ότι το ζήτημα της μεταγωγής είναι αρμοδιότητα της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, της οποίας προΐσταται η ίδια.

Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφο η κ. Νικολάου ενημερώνει τον απεργό πείνας ότι το αίτημά του που είχε υποβληθεί από τις 28/12/2020 (πριν την έναρξη της απεργίας πείνας) και επανυποβλήθηκε στις 28/02/2021, «εκκρεμεί». Eνώ όπως παραδέχεται στην απάντησή της, έκανε έναν ολόκληρο μήνα να στείλει μη επικυρωμένα μάλιστα αντίγραφα στον κρατούμενο

Σημειώνεται ότι μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες δίψας είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών η κατάσταση της ζωής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι ομόφωνα απορρίφθηκε από το δικαστήριο το αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή εκτέλεσης της ποινής του. Την απόρριψη του αιτήματος του είχε εισηγηθεί νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του, συνίσταται σε δική του επιλογή. «Η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί. Είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών. Αν πεθάνει, θα γράφει η ιατροδικαστική “ανακοπή καρδιάς” και θα έχετε και μια συγκεκριμένη ασθένεια» σημείωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θεμης Σοφος.

Πηγη:  thepressproject

(Επισκέψεις: 1.259 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend