Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στα Προπύλαια – Ξεσηκωμός των φοιτητών – “Να μη κατατεθεί το εκτρωματικό νομοσχέδιο”!

Φοιτητές από όλη τη χώρα, από την Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι το Ηράκλειο και τα Χανιά ταξίδευαν όλη νύχτα για να διαδηλώσουν στις 12 μ...

Φοιτητές από όλη τη χώρα, από την Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι το Ηράκλειο και τα Χανιά ταξίδευαν όλη νύχτα για να διαδηλώσουν στις 12 μ. στα Προπύλαια. Πριν λίγο αναχώρησαν τα πούλμαν των Φοιτητικών Συλλόγων της Πάτρας για το μεγάλο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο στις 12 μ. στα Προπύλαια. Ηδη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται για το μεγάλο συλλαλητήριο.  

Με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων θα διατρανώσουν την αποφασιστικότητα τους να μην κατατεθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Συνολικά πάνω από 150 Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν με αποφάσεις τους στο σημερινό συλλαλητήριο.

Τώρα είναι η ώρα του μεγαλύτερου ξεσηκωμού! Στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα χτυπά σήμερα η καρδιά του αγώνα που δίνουν απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας οι φοιτητικοί σύλλογοι, απαιτώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που ιδρύει ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μαζί τους μαθητές, εργαζόμενοι και διδάσκοντες στα πανεπιστήμια, εκπαιδευτικοί, εργατικά σωματεία και φορείς δίνουν το «παρών» στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Αμέσως μετά οι φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα θα προχωρήσουν σε συνάντηση συντονισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας έδειξαν από χτες τα αντανακλαστικά τους, κάνοντας άμεσα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας την ώρα που μέσα ο υπουργός παρουσίαζε το απαράδεκτο νομοσχέδιο. «Το νομοσχέδιο είναι ακόμα χειρότερο από ό,τι προβλέπαμε!», σημείωναν φοιτητές μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, καθώς «φέρνει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με όλα τα κομφόρ και μπόλικη κοροϊδία περί “αυστηρών κριτηρίων” και τρόπων εισαγωγής. Φτάνει δε στο σημείο να προβλέπει δίδακτρα στα ελληνόφωνα προπτυχιακά (!) (υπάρχουν ήδη στα ξενόγλωσσα) για τους αλλοδαπούς φοιτητές, ανοίγοντας τον δρόμο για τη γενίκευσή τους! Τα περί “αναβάθμισης” των δημόσιων ΑΕΙ πάνε περίπατο, αφού επιβεβαιώνεται ότι ακολουθείται ο ίδιος δοκιμασμένος δρόμος της ενίσχυσης της λειτουργίας των ΑΕΙ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που φέρνει τζίρους για τους επιχειρηματίες και υποχρηματοδότηση, ελλείψεις και υποβαθμισμένα πτυχία για τους φοιτητές». 

Μαζί τους πανεπιστημιακοί, μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι

Σε 24ωρη απεργία και συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο προχωρούν σήμερα οι πανεπιστημιακοί, με ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ). Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ).

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί στο σημερινό συλλαλητήριο απαντώντας στην προσπάθεια παραπλάνησης του υπουργείου Παιδείας, μεταξύ άλλων, για την πρόσβαση στα ιδιωτικά πανεπιστήμια με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: «Δεν εννοεί την ξεχωριστή ΕΒΕ με τους διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας που πρέπει να πιάσουμε όλοι εμείς για την είσοδο σε κάθε Τμήμα (π.χ. Ιατρική Αθήνας 18,8). Εννοεί την ΕΒΕ του κάθε πεδίου! Δηλαδή, την κατώτερη βάση ολόκληρου του πεδίου, όχι του κάθε Τμήματος! Π.χ. στην ιδιωτική Ιατρική θα μπαίνεις με την ΕΒΕ του Πεδίου Υγείας, δηλαδή από 7 έως 9! Και με 120.000 ευρώ, μην ξεχνιόμαστε…».

Αντίστοιχα κάλεσμα συμμετοχής για σήμερα απευθύνουν η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και Ενώσεις Γονέων.

«Να βροντοφωνάξουμε το μήνυμα που αντηχεί σε όλες τις πόλεις και σχολές, ακόμα πιο δυνατά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο», καλεί η ΟΓΕ. Τη στήριξή της στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών εκφράζει η ΕΕΔΥΕ, που δίνει και το δικό της αγωνιστικό «παρών» στο σημερινό συλλαλητήριο. Αντίστοιχα η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ πήρε απόφαση στήριξης του αγώνα των φοιτητών και καλεί σήμερα στο συλλαλητήριο.

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις