Κοινωνία Πολιτική

(Οι ναζί) «τουλάχιστον δίνουν ένα πιάτο φαγητό στους Ελληνες»!

Χαρακτηριστικές στιγμές της δίκης της Χρυσής Αυγής που έδειχναν ότι η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου είχε - το λιγότερο - μια διάθεση για «ξέπλυμα» των ναζί. 

Η Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σε συνέντευξη (διαβάστε εδώ) στον Νίκο Μπογιόπουλο (Real fm – 18/12/2019), σχολιάζοντας την εισαγγελική πρόταση υπογράμμισε ότι ήταν μια «πλήρης υιοθέτηση όχι μόνο της υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής, αλλά της ίδιας της κομματικής γραμμής της Χρυσής Αυγής». 

Είναι φανερό, πια, ότι η αγόρευση και η πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου δεν ήρθε από το πουθενά. Όσοι παρακολούθησαν τη δίκη μπορούσαν να καταλάβουν «πού το πήγαινε». Να σημειώσουμε ότι ο τίτλος μας είναι από φράση της κυρίας εισαγγελέως (είναι ανάμεσα στα παραδείγματα που θα διαβάσετε παρακάτω). Το οι ναζί είναι δική μας προσθήκη γι’ αυτό είναι κι εκτός εισαγωγικών. Διότι ό,τι και να προσπαθεί και να πιστεύει η κυρία εισαγγελέας το γεγονός πως οι χρυσαυγίτες είναι ναζί είναι αδιαμφισβήτητο

Αναδημοσιεύουμε από τον χθεσινό «Ριζοσπάστη» χαρακτηριστικά παραδείγματα που έδειχναν, το λιγότερο, μια διάθεση για «ξέπλυμα»:

  • Έκανε δεκτά τα αιτήματα των χρυσαυγιτών που ζητούσαν κάθε τόσο τη σύλληψη των μαρτύρων κατηγορίας για ψευδορκία, ακόμα και των φίλων του Φύσσα που ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας.
  • Οι ερωτήσεις της κατέτειναν στην αποδόμηση του κατηγορητηρίου και των μαρτυρικών καταθέσεων. Υπερασπιζόταν επί της ουσίας τη διάχυση του ρατσισμού στην κοινωνία, όταν απαντούσε στους μάρτυρες κατηγορίας που αναφέρονταν στα «συσσίτια των χρυσαυγιτών μόνο για Ελληνες» ότι «τουλάχιστον δίνουν ένα πιάτο φαγητό στους Ελληνες»!
  • Συμβούλευε τους μάρτυρες κατηγορίας να κάθονται «στ’ αυγά τους». Συγκεκριμένα, όταν ο μάρτυρας Θ. Πισιμίσης, υπάλληλος του δήμου Χαλανδρίου, περιέγραψε πώς χτυπήθηκε από μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης το 2014, επειδή διαμαρτυρήθηκε για το κλίμα φόβου που διαχεόταν από τους χρυσαυγίτες σε συγκέντρωσή τους ενάντια στην προφυλάκιση των στελεχών της και όπως είπε «θεώρησα υποχρέωσή μου να αντιδράσω», η εισαγγελέας τού είπε χαρακτηριστικά «μήπως αν δεν είχατε αντιδράσει»
  • Συμμεριζόταν την «απορία» των χρυσαυγιτών, που διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το πώς καταλάβαιναν οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες τα παραγγέλματα από τον επικεφαλής του τάγματος εφόδου!
  • Χαρακτηριστική ήταν η προσπάθειά της να μειώσει και να αμφισβητήσει μαρτυρίες δημοσιογράφων ή πανεπιστημιακών, με το σκεπτικό ότι ουδέποτε απευθύνθηκαν και «στην άλλη πλευρά», δηλαδή στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, για να λάβουν την άποψή της (!) επί της ουσίας για τις εγκληματικές της πράξεις.
  • Χαρακτηριστικές και οι ερωτήσεις της σε μάρτυρες όταν αναφερόταν στις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στα τζαμιά, όπως για το «αν είχαν άδεια», «αν είχαν άδεια παραμονής οι αλλοδαποί». Μάλιστα, για την επίθεση των χρυσαυγιτών στο Παλιό Εφετείο της Σωκράτους, όπου ζούσαν μετανάστες, ρωτούσε τους μάρτυρες «αν είχε γίνει έλεγχος από τις υγειονομικές υπηρεσίες του δήμου».
 
(Επισκέψεις: 6.176 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend