Πολιτική

Οι «άριστοι» δεν είχαν δει ποτέ πρωτοσέλιδο από το «Μακελειό»…

Μετά το σάλο που προκάλεσε η ανακοίνωση της ενίσχυσης της ρυπαροφυλλάδας “Μακελειό” με 200.000 ευρώ στο πλαίσιο της απόφασης για την “κρατική ενίσχυση του Τύπου”, η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν. 

“Ανακαλείται η από 12.12.2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση «υπαγωγής δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Κάλεσε δε τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα Τύπου τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:30 πμ στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους.

Είναι «φιάσκο»; Είναι «λάθος» της κυβέρνησης ο χειρισμός του θέματος; Για να μην δουλευόμαστε ας δούμε τι έχει συμβεί: 

Βγήκε ολόκληρη απόφαση με τα ονόματα τριών υπουργών: Στέλιος Πέτσας (Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ), Χρήστος Σταϊκούρας (υπουργός Οικονομικών), Θεόδωρος Σκυλακάκης (υφυπουργός Οικονομικών) με θέμα: «Υπαγωγή δικαιούχων στο Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 107/2019 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’2355/18.06.2019), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει». Στην απόφαση υπάρχει κανονικότατα πίνακας με τις εφημερίδες και τα ποσά, μεταξύ αυτών και το «Μακελείο», το γνωστό «Μακελειό». Ποσό; 200.000 ευρώ. Επίσης, 200.000 ευρώ είναι το ποσό για τις περισσότερες εφημερίδες, χωρίς κριτήριο π.χ για τον αριθμό εργαζομένων κ.α.

Δείτε τη ολόκληρη την απόφαση:

DIAYGEIA 1

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρχε και τυπικός λόγος, εκτός απ’ τους πραγματικούς και ουσιαστικούς, που η φασιστοφυλλάδα που καθημερινά κυκλοφορεί στα περίπτερα, δεν είχε τα «κριτήρια» για χρηματοδότηση. Στην παρ.3 του άρθρου 4  της απόφασης (υπ’ αριθμ. 107/2019 ΚΥΑ -Β’2355/18.06.2019- δείτε την ολόκληρη στο τέλος του κειμένου), που επικαλείται η κυβέρνηση της ΝΔ στην υπουργική της απόφαση, καταγράφεται:

Υπάρχει, αλήθεια, κάτι απ’ αυτά που δεν κάνει το «Μακελειό»; Δεν έχουν περάσει ποτέ από περίπτερο οι κύριοι της κυβέρνησης; Δεν έχει πέσει πότε στα χέρια τους κάποιο από τα εμετικά και χυδαία πρωτοσέλιδα της φυλλάδας; Προφανώς κάτι γνωρίζουν. Γνωρίζουν επίσης «άριστα» ότι ανάμεσα στα έντυπα που αποφάσισαν να ενισχύσουν οικονομικά ήταν και το «Μακελειό». Το έπραξαν όμως μέχρι να το …ανακαλέσουν.

***

YA

 

(Επισκέψεις: 8.863 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend