Η Γερμανία «δεν μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο» στην «συμμαχία των μαχητικών αεροσκαφών» που προωθεί το Κίεβο, διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μπόρις Πιστόριους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Βρετανό ομόλογό του Μπεν Γουάλας, στο Βερολίνο.

«Αυτά είναι ζητήματα τα οποία δεν μπορούν να κριθούν στο Βερολίνο. Οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν ούτε τις δυνατότητες ούτε την αρμοδιότητα», είπε ο Πιστόριους και πρόσθεσε ότι η Γερμανία ειδικεύεται στα άρματα μάχης και στην αεράμυνα, ενώ θα επικεντρωθεί επίσης στην προμήθεια πυρομαχικών.

Χθες, το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι θέλει να οικοδομήσει «διεθνή συνασπισμό» με στόχο να προμηθευτεί η Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ήδη την αδυναμία της Γερμανίας να συνεισφέρει στην «συμμαχία μαχητικών αεροσκαφών», στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται στο Ρέικιαβικ. «Έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό που κάνουμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ο. Σολτς και αναφέρθηκε στα άρματα μάχης, τα πυρομαχικά και τα συστήματα αεράμυνας που δίνει ήδη η Γερμανία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)