Στον Λευκό Οίκο θα βρεθεί σήμερα στις 8 το βράδυ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι όπου θα συναντηθεί για ακόμη μία φορά με τον Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο οποίο συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μεταξύ τους στη Βουδαπέστη.
Ο Ζελένσκι πρόκειται να ζητήσει την αποστολή στην Ουκρανία πυραύλων Tomahawk, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν στρατηγικούς στόχους, ακόμα και τη Μόσχα. Οπως ανέφερε στο X θα έχει επαφές με εκπροσώπους αμερικανικών εταιρειών ενέργειας, τονίζοντας τη σημασία της ενεργειακής ασφάλειας για την Ουκρανία. Όπως δήλωσε ο ίδιος, η Ρωσία «ποντάρει στην τρομοκρατία εναντίον του ενεργειακού τομέα μας και πραγματοποιεί καθημερινές επιθέσεις».
Πάντως, ο Πούτιν προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα πως η παράδοση Tomahawks θα σήμαινε «μια ποιοτικά νέα φάση κλιμάκωσης». Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Πέσκοφ, δήλωσε ότι η μεταβίβαση των πυραύλων στην Ουκρανία «μπορεί να οδηγήσει σε ποιοτικά νέο επίπεδο κλιμάκωσης» της σύρραξης και ότι θα ήταν «ένα πολύ σοβαρό νέο βήμα».