Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

O «νεοναζιστής Πατέλης ζητάει για δεύτερη φορά να αποφυλακιστεί!

Τη Δευτέρα 18 Οκτώβρη εκδικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αίτηση αποφυλάκισης ενός από τα γκεσέμια των ταγμάτων εφόδου της εγκληματική..

Τη Δευτέρα 18 Οκτώβρη εκδικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αίτηση αποφυλάκισης ενός από τα γκεσέμια των ταγμάτων εφόδου της εγκληματική νεοναζιστικής συμμορίας, του Πατέλη. Είναι η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Πατέλη. Η πρώτη εκδικάστηκε στις 5 Ιούλη και απορρίφθηκε ομόφωνα.

Αυτός που φώναζε με μανία λοχαγού των SS «ό,τι κινείται σφάζεται» δεν αντέχει τη φυλακή, γι’ αυτό και σε διάστημα 3,5 μηνών ζητάει για δεύτερη φορά να αποφυλακιστεί. Ο Πατέλης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Επεσε και αυτός στα (πολύ) μαλακά, γιατί θα έπρεπε μαζί με τον Μιχαλολιάκο, τον Λαγό και τα άλλα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή να έχει παραπεμφθεί για ηθική αυτουργία και όχι για απλή συνέργεια. Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (2644/2020) πρέπει να επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και να παραγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε όλα τα κακουργήματα (δολοφονίες, απόπειρες δολοφονίας), γιατί από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε σαφέστατα ότι ο Ρουπακιάς και τα υπόλοιπα μέλη των ταγμάτων εφόδου έδρασαν βάσει αποφάσεων που πάρθηκαν «από πάνω» και τους μεταφέρθηκαν ιεραρχικά ως διαταγές.

Ο Πατέλης, που τώρα εμφανίζεται σαν φιλήσυχος πολίτης και ισχυρίζεται με θράσος ότι θα υποστεί… υπέρμετη βλάβη αν παραμείνει στη φυλακή, ήταν και παραμένει ένας ιδιαίτερα σκληρός και αδίστακτος νεοναζιστής. Είναι αυτός που ως πυρηνάρχης-εκατόνταρχος μάζευε το τάγμα εφόδου της Νίκαιας και το ντοπάριζε προτού το εξαπολύσει για πογκρόμ κατά μεταναστών: «Θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ο,τι κινείται σφάζεται»!

Αυτά τα είπε σε μάζωξη των νεοναζιστών στα γραφεία τους στη Νίκαια και αποτυπώθηκαν στο βίντεο 0153, που υπάρχει στο παράρτημα 3.3 του Αναγνωστέου Εγγράφου 350. Το συγκεκριμένο Αναγνωστέο περιέχει πλούσιο υλικό από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Δείτε το βίντεο:

Ηταν υπεύθυνος και για τις εκπαιδεύσεις του τάγματος εφόδου, όπως αυτή που έγινε στον ποταμό Νέδα στην Ηλεία. Γι’ αυτή την εκπαίδευση, στην οποία επικεφαλής ήταν ο Πατέλης και συμμετείχε και ο Ρουπακιάς, βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο με μπόλικα πολεμικά όπλα (Αναγνωστέο Εγγραφο 350). Οι χρυσαυγίτες ισχυρίζονταν συνέχεια ότι αυτά δεν ήταν πολεμικά όπλα αλλά air soft. Οταν οι τακτικές ανακρίτριες ρώτησαν τον Πατέλη γιατί δεν έφερε αυτά τα όπλα τύπου air soft για να αποδείξει ότι δεν είναι πολεμικά απάντησε… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε (δείτε στις σελίδες 22 έως 24 της απολογίας του, την οποία παραθέτουμε στο τέλος).

Ο Πατέλης, ως επικεφαλής, παρακολουθεί την ορκωμοσία χρυσαυγιτών, συνοδευόμενος από τον Ρουπακιά:

Ο Πατέλης καμαρώνει τον ταγματοεφοδίτη του με το όπλο.
O Πατέλης παρακολουθεί τον Ρουπακιά να παραδίδει μαθήματα πολεμικών τεχνών.

Η ανακριτική απολογία του Πατέλη επιβεβαιώνει ότι οι νεοναζιστές κατείχαν μπόλικο πολεμικό εξοπλισμό. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του πρώην στελέχους και προσωπικού φρουρού του Μιχαλολιάκου, Σ. Δεβελέκου, ότι οι χρυσαυγίτες έχουν την δυνατότητα να εξοπλίσουν 100 μέλη τους. Ο Δεβελέκος έχει προφυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της δικηγόρου Ελευθερίας Τσομπατζόγλου, συνηγόρου πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα.

Θα είναι, λοιπόν, πρόκληση αν στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών βρεθεί έστω και μία δικαστική ψήφος υπέρ της αποφυλάκισης του Πατέλη (πόσω μάλλον αν βρεθεί πλειοψηφία για να αποφυλακίσει ένα από τα πλέον σημαίνοντα στελέχη των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου). Πέρα από τους λόγους που έχουν να κάνουν μ’ αυτή καθαυτή την καταδίκη του Πατέλη, η ίδια η συγκυρία πρέπει να βαρύνει αποφασιστικά στη δικαστική κρίση. Με καθαρά νομικούς όρους, αναφερόμαστε στο σκέλος που αφορά τη διερεύνηση τού αν ο Πατέλης (όπως και οι υπόλοιποι νεοναζιστές εγκληματίες που έχουν φυλακιστεί) είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων εγκλημάτων.

Η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, είναι γεγονός. Ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος, με το γνωστό κωδικό τρόπο του, χαιρέτισε τις επιθέσεις τους κατά αντιφασιστών. Να θυμίσουμε εδώ, ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας, με έγγραφό του ζήτησε να διερευνηθεί αν, πέραν των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί στους ελάχιστους συλληφθέντες χρυσαυγίτες, υπάρχει και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Σ’ αυτές τις συνθήκες, ο ισχυρισμός ότι ο κάθε φυλακισθείς νεοναζιστής εγκληματίας «δεν είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων αδικημάτων» καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Το επιπρόσθετο ερώτημα, λοιπόν, είναι σαφές: Θα αποφυλακίσουν ως «μη επικίνδυνο» τον «ό,τι κινείται σφάζεται» Πατέλη, τον επικεφαλής του πιο δολοφονικού τάγματος εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας, αυτού της Νίκαιας, που -εκτός των άλλων- οργάνωσε τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα;

ΥΓ. Αίσθηση προκάλεσε ο ορισμός της προέδρου Εφετών Ουρανίας Κουζέλη ως πρόεδρου του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών στη συνεδρίαση της Δευτέρας 18 Οκτώβρη, που θα συζητηθεί η αίτηση αποφυλάκισης του Πατέλη. Πολύ πρόσφατα (στις 20 Σεπτέμβρη), η Ουρανία Κουζέλη, ως πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, είχε ψηφίσει, όπως η ίδια δήλωσε, δημόσια, από την έδρα, να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης δύο άλλων γκεσεμιών της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, του πρώην βουλευτή Γρέγου και του μεγαλοστελέχους Αποστόλου, που –πέραν των άλλων- αποκάλυψε σε καταγραφείσα τηλεφωνική του επικοινωνία ότι η ΧΑ είχε στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα, για τον οποίο είχε εκδοθεί διαταγή εξόντωσης: «Καλά τον έκανε (σ.σ. ο Ρουπακιάς τον Φύσσα). Μπράβο του. Τον ψάχναμε τόσο καιρό».

Η διοίκηση του Εφετείου Αθηνών οφείλει να παρέμβει για να εξαιρεθεί η συγκεκριμένη δικαστής από την εκδίκαση της αίτησης αποφυλάκισης του σκληρού νεοναζιστή Πατέλη, διότι δεν διαθέτει το (τυπικό) τεκμήριο της αμεροληψίας.

H απολογία του Πατέλη στις ειδικές ανακρίτριες-εφέτες

 
ΠΗΓΗ:eksegersi.gr
 
 
 

Σχετικά θέματα

Απόψεις