Κοινωνία Πολιτική

Ο κύριος Μαρινάκης κάνει (no) politica…

Σε μια επίδειξη… πατριωτισμού – και μάλιστα με πομπώδη τρόπο – προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σε ανακοίνωση της γράφει ότι «στέλνει άμεσα στα σύνορα 3 νταλίκες με νερό, φρούτα, αναψυκτικά και αναλώσιμα για τους φύλακες των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης» στον Έβρο, διότι οι εκεί δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού «μας γεμίζουν υπερηφάνεια»

Σημειώνουμε τα εξής:

  • Πατρίδα, εκτός από τα σύνορα του Έβρου, είναι και η Μόρια, εκεί που εξαθλιώνεται το ανθρώπινο είδος.
  • Πατρίδα είναι και τα νερά του Αιγαίου που πνίγονται παιδιά.
  • Πατρίδα είναι και η Λέσβος και η Χίος που οι ίδιες ΜΑΤατζήδικες δυνάμεις, που βρίσκονται τώρα στον Έβρο, χτυπούσαν νησιώτες. 
  • Τα όπλα του ελληνικού στρατού στον Έβρο είναι ταυτόχρονα και όπλα στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή στην υπηρεσία εκείνων που βομβαρδίζουν χώρες και σκοτώνουν λαούς, ξεριζώνουν ανθρώπους και προκαλούν την προσφυγιά που τώρα εκμεταλλεύεται ο (επίσης σύμμαχος στο ΝΑΤΟ) Ερντογάν. 

Εν ολίγοις: Η ΠΑΕ παρότι διαφημίζει εκείνο το περίφημο “no politica” πιάνεται “στα πράσα” να ασκεί πολιτική και να επιχειρεί να επενδύσει σε ένα γενικότερο πολιτικό κλίμα – αναπαράγοντας το – όπως το έχουν διαμορφώσει εκείνοι ακριβώς που έχουν τεράστια ευθύνη για το προσφυγικό στο πλαίσιο των συμφωνιών τους μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. 

Θυμίζουμε στην ΠΑΕ ότι ο Ολυμπιακός είναι ποδοσφαιρική ομάδα. Γεννημένη στις προσφυγομάνες γειτονιές του Πειραιά. Και ότι το ποδόσφαιρο – και γενικά ο αθλητισμός – ενώνει τους ανθρώπους.  Επ’ αυτού, η ΠΑΕ, ας ρίξει μια ματιά στο ρόστερ της ίδιας της ομάδας του Ολυμπιακού. Ως εκ τούτου η ΠΑΕ να το σκέφτεται καλύτερα πριν εκδίδει τέτοιες ανακοινώσεις και πριν προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις που θα μπορούσαν να εκληφθούν όχι σαν πατριωτισμός αλλά ως πατριδεμπόριο, που μάλιστα κάποιοι κακόπιστοι θα ήθελαν να το χρεώσουν στον Ολυμπιακό ως ομάδα και ως ιστορία.  

(Επισκέψεις: 10.802 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend