Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

O Γκρινμπεργκ που “δεν πληρωνόταν”, πληρωνόταν…

Την λήξη της συνεργασίας με τον Αμερικανό “γκουρού” της επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως η σύμβαση..

Την λήξη της συνεργασίας με τον Αμερικανό “γκουρού” της επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως η σύμβαση του με τη ΝΔ (για την οποία πληρώνεται με τιμολόγια, όπως είπε) λήγει τον Ιούλιο. Να σημειωθεί πως πρόκειται για έναν από τους πλέον παχυλά αμειβόμενους συμβούλους πολιτικής επικοινωνίας του πλανήτη.

πηγη: slpress.gr

Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Μπιλ Κλίντον και τον Αλ Γκορ και στην Ευρώπη με τον Τόνυ Μπλερ. Είναι γνωστή η συνεργασία του Γκρίνμπεργκ με το σύστημα Μητσοτάκη, ήδη από την εκλογική αναμέτρηση του 2019, όπου είχε την ευθύνη για τον στρατηγικό σχεδιασμό της εκλογικής μάχης για λογαριασμό της ΝΔ. Ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του,  πάντα θέλει να έχει προσωπική άποψη και επιστασία στις καμπάνιες που αναλαμβάνει. Να σημειωθεί πως φέτος υπήρξε για πρώτη φορά παραδοχή της κυβέρνησης για τον τρόπο που αμείβεται ο Γκρίνμπεργκ.

Συγκεκριμένα, από όταν το 2022 άρχισαν να πυκνώνουν οι επισκέψεις του παγκοσμίου φήμης επικοινωνιολόγου στην χώρα μας, προκειμένου να προσφέρει τις πολιτικές του συμβουλές στον πρωθυπουργό (ανά δίμηνο, μαζί με ομάδα τριών συνεργατών του, όπου μάλιστα του είχε διατεθεί και γραφείο στο Μαξίμου, σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα) υπήρχαν ερωτήματα για την αμοιβή του. Με αφορμή την παρουσία του στο πλευρό του πρωθυπουργό στην ΔΕΘ το 2021, είχαμε ρωτήσει τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Ποιος πληρώνει τις υπηρεσίες του κ. Γκρίνμπεργκ;».

Η τότε απάντηση του ήταν ότι ο κ. Γκρίνμπεργκ είναι από παλιά φίλος του πρωθυπουργού και προσφέρει τις υπηρεσίες του δίχως αμοιβή και ότι είχε συμμετάσχει στην επίσημη αποστολή, ταξιδεύοντας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη, σαν φίλος! Βέβαια οι πυκνές επισκέψεις του ίδιου και των συνεργατών του, μόνο ως “φιλικές” δεν έμοιαζαν…

Ποιος πληρώνει τον Γκρίνμπεργκ;

Πριν αναφερθεί στα τιμολογία της ΝΔ, μόλις τον περασμένο Μάρτιο, ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος (ο Παύλος Μαρινάκης) ανέφερε πως “δεν γνωρίζει” επακριβώς πως πληρώνεται ο Γκρίνμπεργκ. Το ίδιο ανέφερε, λίγο πριν τις ευρωεκλογές και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος: Ότι “δεν ξέρει” (όπως “δεν ξέρει” και την ακριβή διαφημιστική καμπάνια του κόμματος του στα social).

Άραγε είναι η ΝΔ, με το χρέος των περίπου 300.000.000 ευρώ, που πληρώνει τον Γκρίνμπεργκ για να συμβουλεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει “τυχαίες” συναντήσεις, όπως αυτής με τον “καουμπόι” του θεσσαλικού κάμπου “Ντάλτον” (προ πλημμυρών) για να δίνει life style συνεντεύξεις σε μεσημεριανάδικα και να φτιάχνει ανάλαφρα βιντεάκια στο TikTok;

«Αξίζει με το παραπάνω την αμοιβή του, η οποία δεν είναι απλώς υλική, αλλά υπερβαίνει τη φθαρτότητα των ευρώ που θρυλείται ότι αποδέχεται ή δεν αποδέχεται ως δωρεά από σύγχρονη ελληνική θεότητα – και όχι από τη φτωχή και ταπεινή ΝΔ»διαβάσαμε πρόσφατα στην Καθημερινή, δημοσίευμα που μοιάζει με τις παλαιότερες πληροφορίες περί αμοιβής του από οικονομικό μεγαλοπαράγοντα, με τον οποίο είναι φίλος από παλιά (κάτι που αν ισχύει, τότε πρόκειται για πολιτική επικοινωνία με χορηγό).

(…) Ο κ. Γκρίνμπεργκ είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την διεκδίκηση της προεδρίας και φυσικά στις εκλογές του 2019. Πάντως Έλληνες που είχαν δουλέψει μαζί του λένε ότι πρόκειται για έναν ακόμη υπερεκτιμημένο πολιτικό σύμβουλο από το εξωτερικό, από εκείνους που κατά καιρούς εντυπωσιάζουν τους δικούς μας πολιτικούς. Εν ολίγοις, ότι δεν αξίζει και τόσο τα λεφτά του…

Απόψεις