Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Νεκρός ο πρώην μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού Γιάνις Τίμα

Νεκρός έξω από την πολυκατοικία που διέμενε στη Μόσχα, βρέθηκε σήμερα ο μπασκετμπολίστας, Γιάνις Τίμα. Ο 32 ετών αθλητής, που είχε..

Νεκρός έξω από την πολυκατοικία που διέμενε στη Μόσχα, βρέθηκε σήμερα ο μπασκετμπολίστας, Γιάνις Τίμα.

Ο 32 ετών αθλητής, που είχε αγωνιστεί και με τον Ολυμπιακό την περίοδο 2018 – 2019, φέρεται να αυτοκτόνησε και πιθανή αιτία ήταν ο χωρισμός του με τη σύζυγό του. Μάλιστα, όπως αναφέρουν Μέσα της Μόσχας, δίπλα του βρέθηκε το κινητό του όπου εμφανιζόταν ένα μήνυμα που αφορούσε εκείνη. Ωστόσο, οι Αρχές της Ρωσίας ερευνούν κάθε ενδεχόμενο ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως η αιτία θανάτου του ήταν η ασφυξία. 

Ο γεννημένος στη Λετονία το 1992 Γιάνις Τίμα άρχισε το μπάσκετ στη Ρίγα και αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες της Ευρώπης ενώ είχε επιλεγεί στο Νο60 του NBA Draft 2013 από τους Μέμφις Γκρίζλις.

Σε δήλωσή του ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, είπε πως «ο Γιάνις ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, πολύ ήσυχος, προσιτός, χαμογελαστός. Αλλά το τι περνάει ο καθένας στη ζωή του δυστυχώς δεν μπορούμε να το ξέρουμε και πολλές φορές πίσω από κλειστές πόρτες δεν μπορούμε να ξέρουμε ο καθένας τι φορτίο κουβαλάει. Είτε είναι πετυχημένος μπασκετμπολίστας, είτε κάνει οποιαδήποτε άλλη δουλειά» και πρόσθεσε ότι «η ψυχική υγεία είναι πάρα πολύ σημαντική και δεν έχει να κάνει ούτε με χρήματα, ούτε με πρεστίζ, ούτε με το τι είσαι σαν άνθρωπος ή τι έχεις καταφέρει στη ζωή. Να προσέχουμε όλοι, όπως είπαμε και με τον γιατρό της ομάδας, όταν έχεις ένα πρόβλημα να το μοιράζεσαι και να το διοχετεύεις. Να μοιράζεσαι τις δυσκολίες σου με τους δικούς σου ανθρώπους». Αντίστοιχα, ο συναθλητής του στην Εθνική της Λετονίας και παίκτης των Μπόστον Σέλτικς, Κρίσταπς Πορζίνγκις, ανέφερε πως «η ανθρώπινη επαφή είναι ακρογωνιαίος λίθος της ψυχικής υγείας. Σας παρακαλώ να προσέχετε ο ένας τον άλλο».

Ανακοινώσεις για το θάνατο του 32χρονου εξέδωσαν οι ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ενώ η Euroleague ανακοίνωσε πως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στους αγώνες της αλλά και στο EuroCup. Από 902.gr

Σχετικά θέματα