Το ισραηλινό κράτος – δολοφόνος ξεκίνησε ένα νέο κύμα σφοδρών αεροπορικών βομβαρδισμών κατά του Ιράν το Σάββατο.
Ιρανικά μέσα μεταδίδουν ότι το Ιράν ενεργοποίησε τα συστήματα αεράμυνας στην Τεχεράνη, στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, σε άλλες πόλεις όπως την Ταμπρίζ και το Ισφαχάν όπου βρίσκονται πυρηνικές εγκαταστάσεις.
«Αυτή την ώρα, πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας συνεχίζουν να χτυπούν και να πραγματοποιούν σημαντικά πλήγματα σε διάφορες περιοχές στο Ιράν. Μια σειρά από χτυπήματα που δεν έχουν σταματήσει εδώ και 40 ώρες, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 150 στόχων», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Νωρίτερα, το Ισραήλ χτύπησε το κοίτασμα φυσικού αερίου South Pars, στο νότιο Ιράν. Λόγω πυρκαγιάς σε μία από τις τέσσερις μονάδες της πλατφόρμας, διακόπηκε η παραγωγή φυσικού αερίου. Το γιγάντιο κοίτασμα South Pars, είναι μία από τις δύο κύριες εγκαταστάσεις παραγωγής υδρογονανθράκων του Ιράν.
Ταυτόχρονα το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ότι το Ισραήλ χτύπησε δύο διυλιστήρια πετρελαίου.
Την ίδια ώρα, η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδιδε πως εντός των επόμενων λίγων ωρών, το Ιράν θα εξαπολύσει «ισχυρές και καταστροφικές επιθέσεις» κατά του Ισραήλ. Εντός των επόμενων λίγων ωρών το Ιράν θα εξαπολύσει ισχυρές και καταστροφικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ, μετέδωσε κατά τις 21:10 ώρα Ελλάδας η ιρανική κρατική τηλεόραση.
Επίσης, ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, ο Αλί Σαμχανί, υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί στους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Παρασκευής.
Μετά τις ΗΠΑ και η Βρετανία στέλνει στην Μέση Ανατολή πρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις για να στηρίξει το ισραηλινό κράτος – τρομοκράτη. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως θα αποσταλούν πρόσθετα στρατιωτικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών. Επίσης, στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί περισσότερα αεροσκάφη ανεφοδιασμού από βρετανικές βάσεις.