Κοινωνία

Νέα απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Με βιαιότητα αντιμετώπισε η αστυνομία τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αξιολόγηση της Νίκης Κεραμέως. Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των διαδηλωτών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας διαδηλωτής, ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Συγκεκριμένα αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν με τη χρήση χημικών τους διαδηλωτές όταν έφτασαν στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου, ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία το ένα ρεύμα της Σταδίου.

Πρόκειται για το δεύτερο συλλαλητήριο μέσα στην εβδομάδα, ενώ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ καλούν σε απεργία και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Η αστυνομία είχε χτυπήσει και το πρώτο συλλαλητήριο. 

«Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία» και «η αξιολόγηση είναι μια απάτη, θέλους τους εκπαιδευτικούς με σκυμμένη πλάτη» είναι ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν.

Οι εκπαιδευτικοί με αυτό τον τρόπο απαντούν στον κυβερνητικό αυταρχισμό που από τη μια με τα δικαστήρια και την άλλη με τα ΜΑΤ προσπαθεί να κάμψει τον αγώνα τους και διεκδικούν: Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας θεμάτων, κατάργηση του νόμου – έκτρωμα 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά, με βάση τον οποίο η κυβέρνηση έσυρε στα δικαστήρια τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες για να βγάλει παράνομη την αποχή τους από την αξιολόγηση.

(Επισκέψεις: 2.229 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend