Αφού η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν σιωπηρά ότι επί της «πολιτικής ταμπακέρας» δεν έχουν σχεδόν ουδεμία διαφορά, το έριξαν στη γνωστή δικομματική… σκανδαλολογία. Αυτήν τη φορά το όλο θέμα αφορά τα σπίτια και τις περιουσίες τους, από πού πήρε δάνειο ο ένας και ο άλλος, με ποια τράπεζα ή ποιο δημόσιο οργανισμό έχουν οποιουδήποτε είδους συναλλαγές. Την ίδια στιγμή, βέβαια, και τα δύο αυτά κόμματα που δίνουν «μάχη» στο πεδίο της… ηθικής, έχουν συνυπογράψει, σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια, τις διαδικασίες υφαρπαγής των σπιτιών του λαού μέσα από τους περιβόητους πλειστηριασμούς! Πλειστηριασμούς που τον δρόμο άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και απογείωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, δίνοντας εν τέλει τα σπίτια του κόσμου βορά στα funds!

Η όλη «κόντρα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε όταν δημοσίευμα του Documento έκανε λόγο ότι ο Ν. Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, «έκρυψε την περιουσία του για να μην την κατασχέσουν», καθώς «χρώσταγε 1,8 εκατ. ευρώ», γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού ο οποίος δήλωσε ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. 

Δικομματική «κόντρα»

Σήμερα, λοιπόν, δόθηκε συνέχεια στο χιλιοπαιγμένο δικομματικό σίριαλ σκανδαλολογίας, όπου δημοσίευμα διαδικτυακής εφημερίδας κάνει λόγο για βίλα που έχτισε ο Γιάννης Ραγκούσης στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας που φέρεται να ενοικιάζεται προς 14.000 την εβδομάδα. Το θέμα, λοιπόν, έφερε στη… Βούλη ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος αφού υπερασπίστηκε τον Νίκο Παπαθανάση, αναφέρθηκε στην εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο, αλλά και στη βίλα του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο που έχτισε -σύμφωνα με όσα είπε- λαμβάνοντας χαμηλότοκο επιδοτούμενο δάνειο από Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Ο Γεωργιάδης καταφέρθηκε και ενάντια στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη, ο οποίος -όπως είπε- έχει επιδοτηθεί με 400.000 ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών στην Ικαρία. Απαντώντας ο κ. Μαμουλάκης ανέφερε πως η αίτηση έγινε πριν εκλεγεί βουλευτής και ότι το ποσό με το οποίο επιδοτήθηκε είναι 200.000 ευρώ, ενώ δεν υπήρξε τραπεζικός δανεισμός.

Επίσης, ο Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην εξοχική κατοικία που νοικιάζει ο Αλ. Τσίπρας στο Σούνιο και η οποία ενοικιάζεται -σύμφωνα με τον υπουργό- για 500 ευρώ όταν εκεί οι αντίστοιχες βίλες νοικιάζονται για 3.500 ευρώ.

Απάντηση Ραγκούση

«Αυτή η προσπάθεια, η οποία αποτελεί το κύκνειο άσμα τής πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, δεν θα μείνει αναπάντητη. Άμεσα θα κοινοποιηθεί στην εν λόγω εφημερίδα εξώδικη δήλωσή μου, με την οποία θα ζητείται η άμεση αποκατάσταση της αλήθειας. Σε διαφορετική περίπτωση -όπως έπραξα ξανά στο παρελθόν για το ίδιο θέμα- τον λόγο θα έχουν τα δικαστήρια. Το ίδιο βεβαίως, θα ισχύσει και για όλους τους συκοφάντες, μέλη της ΝΔ», λέει και εξηγεί πως «η αλήθεια είναι η εξής»: «Το ακίνητο αυτό βρίσκεται σε ορεινό μη τουριστικό χωριό του τόπου καταγωγής μου και ανήκει κατά 50% σε εμένα και 50% στην μητέρα των 3 παιδιών μου. Μόνον μέρος αυτού ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ.Το δάνειο αυτό δεν το έλαβα εγώ αλλά η πρώην σύζυγός μου.Το έλαβε το 2007, επί της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.Το δάνειο αυτό βάση του νόμου, χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους- δικαιούχους του ΟΕΚ ως κίνητρο για την άσκηση της δημογραφικής πολιτικής της χώρας».