Διεθνή

Οι αρχιτρομοκράτες συγκρότησαν κοινό «μέτωπο» κατά της τρομοκρατίας!

 

Χθες  έκανε το γύρο του κόσμου, μια είδηση σύμφωνα με την οποία οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας αποφάσισαν να δράσουν από κοινού κατά της τρομοκρατίας! Όχι, δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο, καθώς οι δείκτες του ημερολογίου έδειχναν 4 Σεπτέμβρη 2014. Η παραπάνω είδηση στηρίζεται σε  άρθρο της εφημερίδας «The Times» με τον τίτλο «δεν μας φοβίζουν οι βάρβαροι δολοφόνοι», που συνυπογράφεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Το άρθρο, που δημοσιεύθηκε παραμονές της έναρξης της διήμερης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, είναι αποκαλυπτικό για τις απώτερες προσπάθειες των ιμπεριαλιστών της Δύσης. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι υπογράφοντες το άρθρο, η συμμαχία (σ.σ. δηλαδή το ΝΑΤΟ) θα πρέπει να θεσπίσει «μόνιμη» παρουσία στην ανατολική Ευρώπη, η οποία να υποστηρίζεται από δύναμη ταχείας αντίδρασης που θα περιλαμβάνει επίγειες, εναέριες και θαλάσσιες δυνάμεις, ικανές «να αναπτυχθούν οπουδήποτε στον κόσμο πολύ γρήγορα».

Αξιοποιώντας το μίσος και την εχθρότητα που τροφοδότησαν οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές τους (πολιτικές οι οποίες οδήγησαν μια σειρά χώρας στην εμφύλιο πόλεμο καθώς και την αναζωπύρωση της τρομοκρατίας), οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Αγγλίας, εμφανίζονται με το μανδύα του «προστάτη» των «ανθρώπινων δικαιωμάτων» και των «δημοκρατικών ελευθεριών». Έτσι, προσπαθώντας να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για το αιματοκύλισμα των λαών και την αναζωπύρωση της τρομοκρατίας, που προκάλεσαν η εισβολή ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων (στο Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη κλπ), άμεση ή έμμεση στήριξη και υποστήριξη αντικαθεστωτικών και φασιστών (στη Συρία, Ουκρανία κλπ και η ανοχή της σφαγής του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ (που αποκτά χαρακτηριστικά γενοκτονίας), οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Αγγλίας καθώς και άλλων χωρών (της ΕΕ, του ΝΑΤΟ κλπ), εμφανίζονται τώρα με το μανδύα του … «αντιτρομοκράτη»!

Στα πλαίσια αυτά, εντάσσεται και το συγκεκριμένο άρθρο των Μπ. Ομπάμα και Ντ. Κάμερον στην εφημερίδα «The Times», όπου μεταξύ άλλων σημειώνουν:

  • «Αν οι τρομοκράτες νομίζουν ότι θα λυγίσουμε απέναντι στις απειλές τους, τότε δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Χώρες όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ δεν θα φοβηθούν βάρβαρους δολοφόνους».

  • «Η Ρωσία έχει παραβιάσει τους διεθνείς κανόνες με την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και την αποστολή στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας που απειλεί και υπονομεύει τα θεμέλια ενός κυρίαρχου κράτους».

  • «Με τη Ρωσία να προσπαθεί να εξαναγκάσει ένα κυρίαρχο κράτος να εγκαταλείψει το δικαίωμά του για τη δημοκρατία και να καθορίζει το μέλλον του με την κάνη ενός όπλου, εμείς πρέπει να υποστηρίξουμε το δικαίωμα της Ουκρανίας να καθορίσει το δικό της δημοκρατικό μέλλον και να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να αυξήσουμε την ικανότητα της Ουκρανίας να αμυνθεί».

Στη συνέχεια οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βρετανίας δηλώνουν πως «θα υπερασπιστούν τις αξίες τους, καθώς ένας κόσμος με μεγαλύτερη ελευθερία είναι καθοριστικής σημασίας για την ασφάλεια των λαών», προσπαθώντας έτσι να μας πείσουν ότι ΗΠΑ και Αγγλία αγωνίζονται για την «ασφάλεια» και την «ελευθερία» και πως τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών με είναι ταυτόσημα με τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς…

Ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ηγέτες ιμπεριαλιστικών χωρών (όπως όλοι σχεδόν οι μέχρι σήμερα πρόεδροι των ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια καθώς και οι ηγεσίας της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ), εμφανίζονται με το μανδύα του «προστάτη» των λαών από τους κάθε είδους… «κακούς». Ωστόσο, η χρονική περίοδος, που οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βρετανίας επέλεξαν να ανακοινώσουν τη συγκρότηση κοινού «μετώπου κατά της τρομοκρατίας», δεν προμηνύει τίποτε το καλό για τους λαούς του κόσμου. Το κοινό άρθρο των Ομπάμα και Κάμερον, με το οποίο κατηγορούν το Ισλαμικό Κράτος για «βάρβαρο και δηλητηριώδη εξτρεμισμό», δημοσιεύτηκε δύο ημέρες μετά τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σοτλόφ (σε περιοχή του Ιράκ που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές και την αποκαλούν Ισλαμικό Κράτος).

Το άρθρο των Ομπάμα- Κάμερον δεν φαίνεται να είναι άσχετο και με όσα διαδραματίζονται αυτή την περίοδο σε μια σειρά χώρες (Ουκρανία, Συρία, Ιράκ, Ιράν, Ισραήλ, Λιβύη και αλλού), όπου τα παιχνίδια των οικονομικά ισχυρών (για το ξαναμοίρασμα των αγορών και τη χάραξη νέων συνόρων) απειλούν την παγκόσμια ειρήνη. Στην κατεύθυνση αυτή, κινείται και σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία. Στη σύνοδο αυτή- όπου θα μετέχουν οι ηγέτες και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλες τις χώρες μέλη της λυκοσυμμαχίας- θα εξεταστούν και αποφασιστούν μεταξύ άλλων και οι επόμενες κινήσεις της διεθνούς κοινότητας απέναντι στις «απειλές» τόσο της Ρωσίας όσο και της Μέσης Ανατολής. Να σημειωθεί, ότι οι ιμπεριαλιστές της Δύσης (αυτοί δηλαδή που προκάλεσαν τον εμφύλιο πόλεμο και στην Ουκρανία, στηρίζοντας ανοιχτά τις οργανώσεις των νεοναζί και ακροδεξιών), κατηγορούν τώρα τη ρωσική κυβέρνηση ότι έχει εισβάλει στην Ουκρανία- με στρατιώτες που στηρίζουν τους αυτονομιστές στις Ανατολικές περιοχές- παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

Το κοινό άρθρο Ομπάμα- Κάμερον όπως και μια σειρά δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών ή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμβάλουν στην παραπέρα υπονόμευση της παγκόσμιας ειρήνης. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν πως ακόμη και ένα τυχαίο γεγονός, μπορεί να μετατρέψει τον ψυχρό πόλεμο Δύσης Ρωσίας σε … θερμό ολοκαύτωμα της ανθρωπότητας. Την υπονόμευση της παγκόσμιας ειρήνης, απειλούν και οι παρακάτω δηλώσεις ή γεγονότα, που εκδηλώθηκαν, παραμονές ή στη διάρκεια έναρξης των εργασιών της διήμερης συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, όπως:

  • Η κατηγορηματική αντίθεση της Ρωσίας, για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, που διατυπώθηκε δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην προσπαθήσουν να επιβάλουν τη βούλησή τους επί της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

  • Ο ισχυρισμός του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν που κατηγόρησε χτες δημόσια- με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους- πως «η Ρωσία επιτίθεται, στα ανατολικά, στην Ουκρανία»!

  • Η αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας των ΗΠΑ αλλά και του ΝΑΤΟ στα σύνορα γύρω από τη Ρωσία (περιοχή Βαλτικής, Μαύρη Θάλασσα κλπ), που εκδηλώθηκε το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τον εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές της Δύσης. Αξιοποιώντας την αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστών της Δύσης με την Ρωσία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με δηλώσεις που έκανε χτες από το Ταλίν της Εσθονίας ομολόγησε την αυξημένη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή και κάλεσε τις κυβερνήσεις των χωρών – μελών του NATO στην Ευρώπη να συνεισφέρουν στο βαθμό που τους αναλογεί στις αμυντικές δαπάνες, ώστε να ενισχυθεί η συμμαχία για να προστατευτούν τα κράτη – μέλη απ’ οποιαδήποτε απειλή.

  • Η ανάπτυξη μαχητικών ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών στη Ρουμανία, που επέτρεψαν οι ρουμανικές αρχές, παίρνοντας το μέρος των δυτικών κυβερνήσεων ( ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ) στη σύγκρουση της Ουκρανίας και ειδικότερα στην αντιπαράθεση των ισχυρών της Δύσης με την Ρωσία.

  • Η κατηγορία της Ρωσίας ως «κράτος τρομοκράτη» που απηύθυνε προχτές ο λεγόμενος πρωθυπουργός της Ουκρανίας Α. Γιατσενιούκ (κατέλαβε αυτό το αξίωμα τόσο με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ καθώς και ναζιστικών και ακροδεξιών οργανώσεων της Ουκρανίας).

  • Η απόφαση του πολωνικού υπουργείου Άμυνας, για τη διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων του ΝΑΤΟ από τις 13 ως τις 26 Σεπτέμβρη στη Δυτική Ουκρανία με την ονομασία «Ταχεία Τρίαινα 14» με τη συμμετοχή στρατιωτών από περίπου 12 χώρες. Στα γυμνάσια αυτά, εκτός από τις μονάδες των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, θα συμμετάσχουν στρατιώτες από την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, την Εσθονία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Λιθουανία και τη Νορβηγία.

Και μια παρατήρηση

Την παγκόσμια ειρήνη, απειλούν επίσης πολλές άλλες δράσεις και ενέργειες που λαμβάνονται από τους επικεφαλής ιμπεριαλιστικών χωρών (ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία κλπ) και οργανισμών (ΝΑΤΟ, ΕΕ, G8, G20, Διεθνής Οργανισμός Εμπορίου κλπ), οι επικεφαλής των οποίων γνωρίζουν πως η κλιμακούμενη αντιπαράθεσή με τη Ρωσίας για τον έλεγχο της Ουκρανίας μπορεί να αποβεί μοιραία για την ανθρωπότητα. Ας ελπίσουμε, ότι, τελικά, θα επικρατήσει- εννοείται και με την αντίδραση των ανθρώπων κάθε χώρας- η λογική και όχι ο νόμος της ζούγκλας και του «πάνω απ’ όλα το κέρδος».

Όσον αφορά, την προσπάθεια των ηγετών κυβερνήσεων ή οργανισμών της ιμπεριαλιστικής Δύσης (τύπου Ομπάμα, Κάμερον, Ράσμουσεν, Κλίντον, Μπους, Ολάντ, κλπ) να εμφανιστούν ως οι σύγχρονοι «Ρομπέν των Δασών» κατά της «τρομοκρατίας» και υπέρμαχοι της δημοκρατίας, αποτελεί κοινό μυστικό πως αυτοί είναι οι «αρχιτρομοκράτες» καθώς οι πολιτικές που υπηρετούν είναι αυτές που δημιουργούν και θρέφουν τους τρομοκράτες, με ή χωρίς εισαγωγικά. Μια πολύ καλή απάντηση για το ποιοι είναι οι πραγματικοί οι τρομοκράτες και τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούν, δίνει το άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου με τον τίτλο «Τζιχαντιστές: Ποιός “Φρανκεντάιν” τους γέννησε;» που δημοσιεύτηκε στο «Enikos.gr» και αναδημοσιεύτηκε στην «Ημεροδρόμο».

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend