Διεθνή

ΝΑΤΟ: Απέλασε οκτώ μέλη της ρωσικής αποστολής – Αντίποινα προαναγγέλλει η Μόσχα

Νέα ένταση ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, προκαλεί η απόφαση της λυκοσυμμαχίας να προχωρήσει σε ανάκληση των διαπιστεύσεων οκτώ μελών της ρωσικής αποστολής που, όπως δήλωσε σήμερα ΝΑΤΟϊκός αξιωματούχος, ήταν «αδήλωτοι αξιωματικοί της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών».

«Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι μειώσαμε τον αριθμό των θέσεων που η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να έχει διαπιστευμένος στο ΝΑΤΟ σε δέκα», σημείωσε ο αξιωματούχος.

«Η πολιτική του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία παραμένει συνεπής. Έχουμε ενισχύσει την αποτροπή και την άμυνά μας ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, ενώ ταυτόχρονα παραμένουμε ανοιχτοί για ουσιαστικό διάλογο».

Αντιδρώντας, ο Λεοντίν Σλούτσκι, ανώτερος Ρώσος βουλευτής, δήλωσε πως η Μόσχα θα προχωρήσει σε αντίποινα απέναντι στην απόφαση του ΝΑΤΟ. Ο Σλούτσκι, επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Κάτω Βουλής, τόνισε επίσης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι η Μόσχα δεν θα ανταποδώσει απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο.

Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι η αποστολή της Ρωσίας μειώθηκε από τα 20 στα 10 άτομα, μεταδίδει το πρακτορείο TASS από τις Βρυξέλλες, επικαλούμενο την υπηρεσία τύπου της Συμμαχίας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik, TASS)

(Επισκέψεις: 190 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend