Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ν. Αμπατιέλος: Νέκρωσαν λιμάνι και COSCO από την απεργία – Αποστομωτική απάντηση στον υπ. Εργασίας

Να… επαναφέρει την κυβέρνηση στην πραγματικότητα προσπάθησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Αμπατιέλος, όσον αφορά στην τεράστια επιτυχία της χθεσινής..

Να… επαναφέρει την κυβέρνηση στην πραγματικότητα προσπάθησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Αμπατιέλος, όσον αφορά στην τεράστια επιτυχία της χθεσινής απεργίας, ιδιαίτερα στο λιμάνι του Πειραιά, αν και ο λαλίστατος απέναντι στο ΚΚΕ υπουργός Εργασίας, Αδ. Γεωργιάδης, αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά ανεπίδεκτος μαθήσεως και εκτεθειμένος.

Όπως είπε ο Ν. Αμπατιέλος, στο λιμάνι του Πειραιά χθες δεν γύρισε προπέλα σε καράβι με την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων, δεν δούλεψε εργαζόμενος στο κινέζικο μεγαθήριο της COSCO με την απεργία του σωματείου λιμενεργατών, ενώ νέκρωσε και η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, από την απεργία των μεταλλεργατών.

Αν νομίζετε ότι είτε με το μασκάρεμα του νομοσχεδίου είτε με την τρομοκρατία οι εργαζόμενοι δεν θα αντιδρούν όταν τους πατάτε στον λαιμό, είστε γελασμένοι σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Και επισήμανε ότι χθες καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός απεργιακών αποφάσεων από συνδικαλιστικούς φορείς χωρίς να έχει προκηρύξει απεργία η ΓΣΕΕ.

Μάλιστα, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα φροντίσει να φτάσει η χθεσινή ομιλία Γεωργιάδη σε κάθε χώρο δουλειάς, για να γίνει γνωστός ο χλευασμός με τον οποίο αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και το κίνημά τους.

Και ξεκαθάρισε ότι με την οργάνωση της πάλης, όπως έγινε κουρελόχαρτο ο νόμος Χατζηδάκη, έτσι θα καταργείται καθημερινά στην πράξη το αντεργατικό έκτρωμα και θα δυναμώσει ο αγώνας σε όλη την Ελλάδα για ΣΣΕ, αυξήσεις, ανθρώπινα ωράρια και δικαιώματα.

Νέα αποστομωτική απάντηση στον υπ. Εργασίας

 

Ακούγοντας κατάμουτρα την αλήθεια, ο υπουργός Εργασίας δεν κατάφερε ούτε σήμερα να κρύψει τον εκνευρισμό και τον πανικό του, και πήρε τον λόγο για να βγάλει ξανά το μένος απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων, αλλά και το ΚΚΕ.

Όπως είπε προκλητικά, η COSCO «πράγματι δεν δούλεψε γιατί πήγατε και κλείσατε την είσοδο» και «γι’ αυτό ψηφίζουμε το άρθρο» που προστατεύει την απεργοσπασία. Μάλιστα, ανακάλυψε ότι «οι εργαζόμενοι ζήτησαν εγγράφως να εργαστούν»!

Με το γνωστό θεατρινίστικο ύφος του, που κρύβει την ενόχληση τόσο του ίδιου όσο προφανώς και των ίδιων των εργοδοτών, φώναξε ότι «αυτά από μεθαύριο τελειώσανε», «η τυραννία του ΚΚΕ τελείωσε», είπε σαν άλλος μακαρθικός… Ενώ σε ερώτηση του Ν. Αμπατιέλου αν θα στέλνει τα ΜΑΤ στους χώρους δουλειάς, είπε ότι «το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει», αποδεικνύοντας ποια συμφέροντα εξυπηρετεί το αστικό κράτος.

 

Δεν θα γινόταν να μην πάρει ακόμα μια αποστομωτική απάντηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, ο οποίος του είπε χαρακτηριστικά ότι το πάει «φιρί φιρί».

Δεν είναι δυνατόν, είπε ο Θ. Παφίλης, 1.000 εργαζόμενοι να εμποδίστηκαν να πάνε για δουλειά από 100 ανθρώπους που ήταν στην πύλη. «Τα λέτε προβοκατόρικα», είπε στον Αδ. Γεωργιάδη και σημείωσε ότι η COSCO δεν δούλεψε γιατί οι εργαζόμενοι έχουν πείρα από τους αγώνες τους και το ΚΚΕ έχει πάει στο πλευρό τους εκατό φορές, «όχι όπως εσείς που πάτε αγκαλιά με τα στελέχη».

Τέλος, αν ο Αδ. Γεωργιάδης νομίζει ότι ξεμπερδεύει με αυτό τον νόμο, ο Θ. Παφίλης τον κάλεσε «να ξαναδιαβάσει την ιστορία», γιατί όταν οι εργάτες συσπειρώνονται, «δεν μασάνε».

Από 902.gr 

Σχετικά θέματα