Ο κύριος Μπάμπης Παπαδημητρίου θεωρείται (και είναι, βεβαίως) ένας σοβαρός δημοσιογράφος και οικονομικός αναλυτής. Δεν πετάει κουβέντες στον αέρα και προσέχει τι λέει. 

Ο κύριος Μπάμπης Παπαδημητρίου, πλέον, είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Προεκλογικά, ο γνωστός και ως «ΔΝΤ, κράτα γερά», Μπάμπης Παπαδημητρίου,  σε συνέντευξη του στον Realfm 97,8 (3/7/2019) και έθεσε ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής στήριξης.

«Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να το κάνουμε πολύ πιο γρήγορα αυτό, να απαλλαγούν οι τράπεζες από αυτό το βάρος, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει ο Πρωθυπουργός σε αυτό το μαξιλάρι. 37 δισ. ευρώ τη στιγμή που η οικονομία διψάει για χρήμα, έχουν κλειδωθεί σε ένα συρτάρι και πληρώνουμε τόκους για αυτό. (…) Ο Μητσοτάκης, εφόσον ο λαός του δώσει την εντολή, θα φύγει από αυτή τη λύση, που δεν είναι λύση, και θα πάει σε κάτι πολύ απλό, σαν αυτό που έκαναν όλα τα άλλα κράτη που βγήκαν από μνημόνια, θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή».

 
Η πρόταση του (κι άλλα λεφτά για τις τράπεζες από δανεικά στο όνομα ελληνικού λαού) μπορεί να έφερε ευφορία για λίγη ώρα στους κύκλους των τραπεζιτών αλλά διαψεύστηκε ότι είναι πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι, ο κύριος Μπάμπης Παπαδημητρίου άρχισε το… τσάμικο περί «προσωπικών απόψεων». 

Χθες, σε δηλώσεις του – ως εκλεγμένος βουλευτής της ΝΔ, πια – αναφέρθηκε ξανά στη πρόταση του, υποστηρίζοντας ότι αυτό που του «ξέφυγε» ήταν να επισημάνει ότι δεν είναι και πρόταση της Νέας Δημοκρατίας η πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Ποια ήταν η αιτία; «Ήταν 7.15 το πρωί»… 
 
 
 

 
Πάντως, ο κύριος Μπάμπης Παπαδημητρίου συνεχίζει να δίνει δείγματα σοβαρότητας και σε μια συζήτηση με τον κύριο Άρη Πορτοσάλτε διαμαρτυρήθηκε εντόνως για το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδα Liberationπου έγραψε στον τίτλο της την επόμενη μέρα της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία:  «Dynastie Mitsotákis : le petit «Koulis» est appelé au pouvoir» (Δυναστεία Μητσοτάκη : ο μικρός «Κούλης» κλήθηκε στην εξουσία). Αυτό το  «le petit “Koulis”», της «δυναστείας» των Μητσοτάκηδων, τον ενόχλησε πάρα πολύ.
 
Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι «δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών (…) στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- (σ.σ γραφεία) μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Περί αυτού πρόκειται».

 
Με λίγα λόγια ο monsieur «Babis» φαίνεται πως βρίσκεται σε μια έξαρση σοβαρότητας και υψηλού πολιτικού επιπέδου  το τελευταίο διάστημα. 

 

(Επισκέψεις: 4.615 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend