Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μητσοτάκης για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Διαχρονικό το πρόβλημα» για να βγάλει «λάδι» υπουργούς, «φραπέδες» και «χασάπηδες»

«Δεν γίνεται το διαχρονικό πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ να το χρεωθεί μόνο μία κυβέρνηση». Αυτό ισχυρίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης, στην συνέντευξη..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

«Δεν γίνεται το διαχρονικό πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ να το χρεωθεί μόνο μία κυβέρνηση». Αυτό ισχυρίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης, στην συνέντευξη του, από το βήμα της ΔΕΘ, σε μια προσπάθεια να βγάλει «λάδι» τους υπουργούς του, τα κυβερνητικά και «γαλάζια» στελέχη που πιάστηκαν με την «γίδα στην πλάτη» για το σκάνδαλο των επιδοτήσεων. 

Αρχικά ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε χωρίς κανένα επιχείρημα ότι απέρριψε η κυβέρνηση την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τους δύο υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη και Λ. Αυγενάκη, που τα ονόματα τους «φιγουράρουν» στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας γιατί: «Δεν πιστεύαμε, ως κυβερνητική πλειοψηφία, ότι συνέτρεχαν λόγοι για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως για ακόμα μια φορά τους δύο υπουργούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, επιχειρώντας να εμφανίσει την κλοπή των επιδοτήσεων σαν «διαχρονικό φαινόμενο»!

Ταυτόχρονα αποφεύγοντας να αναφερθεί στους «φραπέδες», τους «χασάπηδες» (που φωτογραφιζόταν μαζί τους) και τα άλλα γαλάζια στελέχη που πρωτοστάτησαν στο «πάρτι» της αρπαγής των επιδοτήσεων, εμφάνισε την κυβέρνηση του, σαν «στυλοβάτη» της …«κάθαρσης» και ισχυρίστηκε: «Σε μας πέφτει ο κλήρος να το λύσουμε. Αναλαμβάνω ακέραιη την ευθύνη για το ότι αυτά τα έξι χρόνια δεν πετύχαμε την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ στον βαθμό που θα θέλαμε. Όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι, αποφασίσαμε την κατάργησή του. Θα πάρουμε πίσω τα κλεμμένα. Πήραμε ήδη 20 εκατ. Ξεκινήσαμε από τα “μεγάλα ψάρια” και προχωράμε με τον έλεγχο άλλων 5.000 ΑΦΜ. Διορθώνουμε το λάθος μας με τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

«Λάθος» λοιπόν για τον πρωθυπουργό οι εγκληματικές συμμορίες που λεηλάτησαν τις επιδοτήσεις σε βάρος των πραγματικών αγροτών και …«καθάρισε». Μάλιστα έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι κριτική και η οργή που δέχεται η ΝΔ δεν ευσταθεί αφού η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί είναι αυτοί που «συγκρούονται με τα συμφέροντα».

Μάλιστα παρουσίασε όλη αυτή τη σαπίλα ως κάτι το «συνηθισμένο» και στην ΕΕ. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για εργαλειοποίηση των «ελληνικών» υποθέσεων που διερευνά η ευρωπαία εισαγγελέας Λ. Κοβέσι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα «σπιτάκια ανακύκλωσης» και δήλωσε: «Διερευνά 2.600 υποθέσεις η ευρωπαϊκή εισαγγελία. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτή η εργαλειοποίηση. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από κανέναν έλεγχο, είναι καλοδεχούμενοι. Δεν γίνεται να εργαλειοποιούμε κάθε έλεγχο. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό».  

Post
Filter