Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιείται η σημερινή 24ωρη απεργία στην ΝΟΚΙΑ, απαιτώντας διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αυξήσεις και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Παράλληλα εναντιώνονται στην εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια.
Στο πλαίσιο της απεργίας έγινε συγκέντρωση στο κτίριο της εταιρείας στην Αθήνα και ταυτόχρονα οι συνάδελφοί τους από Γερμανία πραγματοποιησαν ανάλογη συγκέντρωση σε ένδειξη αλληλεγγύης.
Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν εκτός από τα Σωματεία του κλάδου στην Ελλάδα και εργαζόμενοι από Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα η πολυεθνική «ΝΟΚΙΑ» ανακοίνωσε τη «νέα στρατηγική» της, από την οποία επηρεάζονται πάνω από 200 εργαζόμενοι, περίπου το 20% του συνόλου στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μεταφέρονται σε ειδικό οργανισμό μέσα στην εταιρεία με στόχο να εξεταστεί το μέλλον τους – ουσιαστικά να «πουληθούν» – μέσα στο 2026.
