Με επιτυχία δόθηκε η μάχη στη συνοικία της Παλιάς Κοκκινιάς για να αποτραπεί η έξωση μιας εργαζόμενης από το σπίτι της, για χρέος προς την τράπεζα 600€.
Η άμεση αντίδραση σωματείων και φορέων απέτρεψε την έξωση. Από το πρωί είχε σημάνει συναγερμός από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σωματεία και φορείς, με κινητοποίηση έξω από το σπίτι, το οποίο έχουν βάλει στο μάτι Fund και τράπεζες, παρά το γεγονός ότι το δάνειο συνεχίζει να εξυπηρετείται κανονικά από το υστέρημα της μονογονεϊκής οικογένειας.
Οι δύο δόσεις που έμειναν απλήρωτες την περίοδο της πανδημίας ήταν αρκετές για το fund που έλαβε το δάνειο να ενεργοποιήσει τη διαδικασία του πλειστηριασμού και αυτό παρά το γεγονός ότι η εργαζόμενη ξενοδοχοϋπάλληλος συμφώνησε να ξεπληρώσει τις χρωστούμενες δόσεις. Η απάντηση όμως του δικηγόρου που την περασμένη παρασκευή εμφανίστηκε στην πόρτα της για να κάνει την έξωση ήταν ότι «και για ένα ευρώ εμείς θα σου πάρουμε το σπίτι γιατί αυτό μας ενδιαφέρει».
«Μόνο πάνω από το πτώμα μου», ήταν η απάντηση της Σοφίας, ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος, η οποία ήρθε σε επαφή με τα σωματεία και ζήτησε τη βοήθεια τους. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και από σήμερα το πρωί οπότε αναμένονταν να εμφανιστεί ξανά ο δικηγόρος για να εκτελέσει την έξωση βρέθηκαν από τα χαράματα έξω από το σπίτι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου, μέλη Σωματείων, του Συλλόγου Γυναικών Πειραιά «Η Πρόοδος» αλλά και γείτονες της Σοφίας, οι οποίοι ανησυχούν και για τα δικά τους σπίτια πού είναι κι αυτά δεσμευμένα στις τράπεζας και στα funds.
«Ευχαριστώ πολύ για την αλληλεγγύη είναι σπουδαίο αυτό που γίνεται», ήταν τα πρώτα λόγια της Σοφίας όταν το πρωί πριν ακόμα ξημερώσει στο κατώφλι του σπιτιού της αντίκρισε τον κόσμο που έσπευσε να υπερασπιστεί το βιος της. Όπως είπε, «δεν το χωράει ο νους μου για 600€ χρέος να χάσω το σπίτι το οποίο πληρώνω σχεδόν 20 χρόνια χωρίς να καθυστερήσω ποτέ τις δόσεις». Για αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένο να γίνει η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στην απόφαση του πλειστηριασμού και οι εκπρόσωποι του fund καίγονται να ολοκληρώσουν την έξωση πριν την εκδίκαση των μέτρων.
Τα σωματεία παραμένουν σε επιφυλακή αποφασισμένα να μην επιτρέψουν την έξωση.
Πηγή: 902.gr