Κοινωνία

Μαζικές διώξεις για τις κινητοποιήσεις εναντίον των πλειστηριασμών

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και κομμουνιστές εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση περιλαμβάνονται στη νέα δικογραφία που σχηματίστηκε με το «ιδιώνυμο» των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Με την επανεκκίνηση, αυτές τις μέρες, των πλειστηριασμών σε βάρος της λαϊκής κατοικίας, ξαναμπαίνει σε εφαρμογή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η αντιλαϊκή νομοθεσία που ψήφισε το Δεκέμβρη του 2017, με την οποία οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας καθίστανται «ιδιώνυμο» αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

Αυτήν τη φορά η δίωξη αφορά στις λαϊκές κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στις 10, 17 και 24 Γενάρη 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών. Πρόκειται για το δεύτερο «κρούσμα» σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς είχε προηγηθεί αυτό στη Λάρισα το Μάρτη του 2018 με κατηγορούμενους τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσο Τσιαπλέ, και άλλα 6 άτομα.

Κλήση προκειμένου να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις έλαβαν 20 Βολιώτες. Ανάμεσά τους στελέχη του ταξικού εργατικού κινήματος (Κ. Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας και βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Βλαχούτσος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Θ. Βογιατζής, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών – ΠΟΕΣΥ), της Τοπικής Διοίκησης (Απ. Νάνος, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου), καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων της πόλης.

Η σχετική δικογραφία, με την κατηγορία της «παραβίασης οικιακής ειρήνης», σχηματίστηκε μετά από καταθέσεις αστυνομικών και συμβολαιογράφων στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, που ενήργησε σε συνεννόηση με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, η οποία διέταξε προκαταρκτική έρευνα και έχει, ήδη, υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για τα περαιτέρω.

Το πού στοχεύει και ποιον εξυπηρετεί αυτό το «ιδιώνυμο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φαίνεται και από την αιτιολογική έκθεση της επίμαχης τροπολογίας του περασμένου Δεκέμβρη, που αναφέρει: «Οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών»…

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 82 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend