Απόψεις

Διψάσανε οι ματατζήδες και ζήτησαν νερό…

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα απίστευτο βίντεο όπου μια ομάδα ματατζήδων, πλήρως εξοπλισμένων,κλέβει μπουκάλια με νερό από περίπτερο και την ίδια στιγμή δίνει ένα χέρι ξύλο στον περιπτερά.

Πρωτοφανές;

Χμμ…ίσως όχι πλέον!

Εκεί που φτάσανε τα πράγματα με την αποθράσυνση της εξουσίας θα περιμέναμε και μια τέτοια σκηνή.

Η δήλωση αξιωματούχου της ΕΛΑΣ ότι αφήσανε 20 ευρώ πριν πάρουν νερό, είναι απλά για να γελάει το παρδαλό κατσίκι.

Τα πράγματα είναι πιό σοβαρά από όσο πιστεύουμε.

Η σκηνή του ξυλοδαρμού ενός εργαζόμενου περιπτερά από τα όργανα της τάξης, που τον κλέβουν και που τον δέρνουν, εκφράζει μια τραμπούκικη λογική του: σε γαμάω και δε δίνω λόγο σε κανένα…

Ή αλλιώς “L’ etat c’est moi” για να θυμηθούμε και το Λουδοβίκο τον 14ο.

Εδώ ακόμη και ο… “κωδικας τιμής του υποκόσμου” πάει περίπατο και κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας που έχει μετατρέψει τους πραιτωριανούς σε άγρια ζώα που κάνουν τους νταβατζήδες στα πιό αδύναμα.

Τι είναι αυτό όμως που μετατρέπει σε κλέφτες αυτούς που υποτίθεται ορκίστηκαν να σε προστατεύουν από τους κλέφτες;

Μα το ίδιο το σύστημα και η κάθε κυβέρνησή του που ορκίζεται πάντα να σε προστατεύει και στο τέλος σε πετάει στο δρόμο, αφού πρώτα σου έχει κατακλέψει και την τελευταία δεκάρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και “τα ηρωϊκά ΜΑΤ” κατά Πωλύδωρα, ο οποίος συμπλήρωνε παλιότερα ότι “δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη ΜΑΤ με γαλλατική ευγένεια”.

Πως θα γινόνταν άλλωστε αυτό αφού όπως λέει και ο λαός “κατά τα σκατά και το φτυάρι”.

Βλέποντας το βίντεο λοιπόν με τις σκηνές αυτές, όπου το εμπόρευμα του περιπτέρου έχει τσαλαπατηθεί σα σκουπίδι επειδή από το τρέξιμο και το πολύ ξύλο ο ματατζής κουράστηκε και θέλησε να ξαποστάσει και να κλέψει ένα μπουκάλι νερό βρε αδερφέ, σου έρχεται στο μυαλό η φράση “πνεύμα και ηθική”.

Είναι αυτό το πνεύμα και ηθική που ξεφορτώνει από κλούβες κουκουλοφόρους για να προβοκάρει.

Είναι αυτό το πνεύμα και ηθική που μετατρέπει πρυτάνεις να φωνάζουν τα ΜΑΤ για να συνεχίσουν την…παράδοση του μαθήματος.

Είναι αυτό το πνεύμα και ηθική που έκανε πράξη το δόγμα νόμος και τάξη.

Τι διαφορά θα πείτε έχει ο περιπτεράς από το συνταξιούχο που ενώ το κράτος τον κλέβει τον πλακώνει και στο ξύλο;

Καμία!!

Εδώ και χρόνια και μας κλέβουν και μας δέρνουν, απλά ρε φίλε, με ενοχλεί να ακούω ποταμίσιες λογικές να λένε: και τα ΜΑΤ μανάδες τα γέννησαν…

Και τον περιπτερά δηλαδή τι τον γέννησε, ελέφαντας;

Αϊ σιχτίρ,παχύδερμα…

(Visited 2 times, 1 visits today)
ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε διακόσμηση στα Τ.Ε.Ι. της Αθήνας. Με το σκίτσο ασχολείται από το 1987. Δημοσίευε στις εφημερίδες Οδηγητής, Αναγνώστης και από το 1990 μέχρικαι το 2013 καθημερινά στην εφημερίδα Ριζοσπάστης. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Νέα Οικολογία, Διαβάzω και Στίγμα καθώς και στο ηλεκτρονικό περιοδικό για το μηχανοκίνητο αθλητισμό “Go magazine”. Επίσης σκίτσα του δημοσιεύονται στο διαδυκτιακό περιοδικό "ημεροδρόμος" και στο site “Εργατικός αγώνας” Ασχολήθηκε με την εικονογράφηση βιβλίων, καθώς και με την φιλοτέχνηση αφισών. Εχει εκδώσει το λεύκωμα ΄΄Οικολογικά΄΄ που περιλαμβάνει σκίτσα αποκλειστικά γύρω από την οικολογία και το περιβάλλον και την ανθολογία ΄΄Σκίτσα και ημέρες΄΄. Σκίτσα του έχουν φιλοξενηθεί σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και σε μόνιμη βάση στο Ισπανικό μουσείο του χιούμορ΄΄fene΄΄. Είναι τακτικό μέλος της Ενωσης Συντακτών Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) από το 1998.
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend