Πολιτική

Η ΔΗΜΑΡ κοντά στη διάσπαση του…ατόμου

Με την ανεξαρτητοποίηση του Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή του  με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η ΔΗΜΑΡ του 1,5% στις ευρωεκλογές, αποδεικνύει ότι και στην πολιτική η διάσπαση του «ελάχιστου» δεν  είναι αδύνατη.

 Ο Σπύρος Λυκούδης, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη, είχε δηλώσει ένα 24ωρο νωρίτερα ότι η Μεταρρυθμιστική Τάση της οποίος ήταν επικεφαλής δεν θα πάρει μέρος στο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. «Βασική μας κατεύθυνση είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών στον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο» συμπλήρωσε ο ίδιος. Μαζί του, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑ 99,5, αποφάσισαν να αποχωρήσουν και 25 διαφωνούντες, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία ομόφωνα στήριξαν την απόφασή του.

Τα αποχωρούντα μέλη της ΚΕ πρόκειται τις επόμενες ημέρες να υποβάλλουν και τυπικά τις παραιτήσεις τους.

kouvelis-lukoudis-660x433

 

Η  ΔΗΜΑΡ

Σκληρή ήταν η απάντηση της Δημοκρατικής Αριστεράς : «Παρά τη προτροπή της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Προέδρου της προς τα μέλη της ‘Μεταρρυθμιστικής τάσης’ να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους και να συμμετάσχουν στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος, οι συγκεκριμένοι σύντροφοι εμμένουν στη γραμμή της αποχώρησης. Πρόκειται για την τελευταία πράξη μιας προαναγγελθείσας ρήξης, που επελέγη σε πείσμα κάθε έννοιας συλλογικότητας και δημοκρατικών διαδικασιών. 

» Στα δημοκρατικά κόμματα ο μόνος τρόπος επίλυσης των πολιτικών διαφωνιών παραμένει η προσφυγή στη βάση και ο σεβασμός του κανόνα της πλειοψηφίας. Η Δημοκρατική Αριστερά, τα μέλη και τα στελέχη της, έχοντας πλήρη συνείδηση της σημασίας των στιγμών, προσέρχονται στο τρίτο συνέδριο του κόμματος, με την πεποίθηση ότι ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ανανεωτικής Αριστεράς θα γυρίσει σελίδα, θα ανακτήσει την δυναμική του και θα προσδιορίσει τις εξελίξεις.»

 

(Visited 5 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend