Κοινωνία

Λέσβος: Στρατευμένοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο λαό των νησιών

Σε επιστολή συμπαράστασης, στρατιώτες που υπηρετούν στο στρατόπεδο «Λοχαγού Μαρινέλλη» στη Λέσβο γράφουν:

«Εμείς, φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας στη Λέσβο, στο στρατόπεδο “Μαρινέλλη” στην Καλλονή, θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεση και καταδίκη μας στην απόβαση των δυνάμεων καταστολής τη Δευτέρα 24/2 στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με στόχο να χτυπήσουν εργαζόμενους, φοιτητές, αγρότες, το λαό. Με τρόπο που παραπέμπει σε άλλες εποχές, μεταφέρθηκαν στο νησί μεγάλες δυνάμεις των ΜΑΤ, σβήνοντας το στίγμα του πλοίου που τους μετέφερε, και έκαναν πραγματική απόβαση στο νησί.

Το σχέδιο της κυβέρνησης και της ΕΕ για μετατροπή του νησιού σε μια απέραντη φυλακή, στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους κατατρεγμένους από τους πολέμους, τη φτώχεια, πρέπει να βρει απέναντί του το λαό.

Διεκδικούμε τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από το νησί, να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα να πάνε στη χώρα προορισμού ους, καμία νέα φυλακή (hot spot) στο νησί και πουθενά, εδώ και τώρα κατάργηση της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, που εγκλωβίζει αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου.

Δεν ξεχνάμε ποιος ευθύνεται για τα καραβάνια των προσφύγων και μεταναστών: Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, που έχουν ματώσει τους λαούς της Μ. Ανατολής, με την ενεργή εμπλοκή της χώρας μας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με το λαό που αγωνίζεται για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του. Κανένα hot spot, ούτε κλειστό ούτε ανοιχτό, ούτε στη Μόρια, ούτε στην Καράβα, ούτε πουθενά! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!».

(Επισκέψεις: 2.495 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend