Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Λαική Συσπείρωση Λέσβου: “Κατάπτυστη εκβιαστική κίνηση” από τον δήμαρχο Βέρρο

Απίθανες απειλές από το δήμαρχο Δ.Λέσβου κατά ξενοδόχων αν δεχτούν πρόσφυγες και μετανάστες!

Ο κύριος λέγεται Ταξιάρχης Βέρρος, είναι  Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου και στις 5 Ιουλίου έκανε στο facebook την παρακάτω ανάρτηση:  “Έντονη η..

Ο κύριος λέγεται Ταξιάρχης Βέρρος, είναι  Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου και στις 5 Ιουλίου έκανε στο facebook την παρακάτω ανάρτηση: 

“Έντονη η φημολογία για μεταφορά αιτούντων άσυλου, σε ξενοδοχεία στον Μόλυβο και στην Πετρα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι, που ασχολούνται με την “βαριά βιομηχανία” της περιοχής ,που θα προχωρήσουν σε αυτό το απονενοημένο διάβημα και που απλά θα καταστρέψει ότι απόμεινε από την λαίλαπα του 2015-16.Αναγνωρίζω βέβαια τα τεράστια προβλήματα που τους δημιούργησε τόσο το μεταναστευτικό όσο και ο κορωνοϊός, αλλά αυτή δεν είναι λύση. Θα παρασύρουν τους πάντες στον βυθό. Ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει, όπως είναι προφανές, στην διαχείριση της ιδιωτικής περιουσίας. Θέλω όμως να ενημερώσω ότι υπάρχει η πρόθεση να διενεργηθούν- δειγματοληπτικά- έλεγχοι από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου σε οικοδομές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δηλώνονται τα σωστά τετραγωνικά στον Δήμο. Είναι προφανές ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και αν – όλως τυχαίως-στο δείγμα υπάρξουν και ξενοδοχεία, θα ελεγχθούν και τα συστήματα βιολογικού, πυροπροστασίας, εσωτερικές διαρρυθμίσεις κλπ και γενικά καθετί, σύμφωνα με το σήμα λειτουργίας τους από τον ΕΟΤ. Παρεκκλίσεις ή διαφορές από την οικοδομική άδεια – πράγματα σπανιότατα βέβαια στην Ελλάδα – επισύρουν και βαριά πρόστιμα και άμεσες κυρώσεις από τον ΕΟΤ. Επειδή δε είναι περιοχές που εποπτεύονται από την Αρχαιολογία, η τακτοποίηση τους είναι και δύσκολη και χρονοβόρα.Εχω όμως την βεβαιότητα ότι, όλα όσα ακούω είναι φαντασιώσεις και ότι τα πάντα λειτουργούν άψογα και δεν υπάρχει καμία παρέκκλιση πουθενά. Οπότε, δεν χρειάζεται να ανησυχεί ουδείς. Ένθεν, κακείθεν.”

Ούτε λίγο ούτε πολύ, λοιπόν, ο συγκεκριμένος ταγός απείλησε – μέσω facebook μάλιστα – ότι αν οι ξενοδόχοι στον Μόλυβο δεχθούν πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί άσυλο, τότε θα στείλει “εκδηκητικά” επιλεγμένους ελέγχους της πολεοδομίας για τυχόν “κρυμμένα” τετραγωνικά…

Λαική Συσπείρωση: “κατάπτυστη εκβιαστική κίνηση”

Αμεση υπήρξε η αντίδραση της Λαικής Συσπείρωσης τόσο όσον αφορά τον κατάπτυστο εκβιασμό του… κυρίου δημάρχου όσο και για την γενικότερη τακτική της δημοτικής του αρχής. 

Καταγράφουμε από το δημοσίευμα της σελίδα Στο ΝΗΣΙ

Την αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου προκάλεσε η συνεχιζόμενη «απαράδεκτη τακτική», όπως τη χαρακτηρίζει, να «συζητιούνται» τα προβλήματα του Δήμου στο facebook, ασκώντας δριμεία κριτική προς τη δημοτική αρχή και για το γεγονός πως σοβαρά θέματα έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο, ουσιαστικά λίγο πριν την έναρξη των συνεδριάσεων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Συκάς, Γ. Σαλταμάρας, Στ. Βαξεβάνης, Αντ. Πανταχός, Θ. Κλιομηδιώτης και Χ. Μαργαρίτης, στην ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν πως «δε γίνεται να ενημερωνόμαστε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι ο Δήμαρχος συζητάει την ίδρυση του Νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης με το Δήμαρχο Λήμνου. Για αυτήν την κατάσταση ευθύνονται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι που φέρνουνε τα θέματα τελευταία στιγμή, αλλά κυρίως όσοι δημοτικοί σύμβουλοι ανέχονται αυτήν την κατάσταση», αφού «κάθε φορά προσπαθούν με φθηνές δικαιολογίες να αιτιολογήσουν αυτήν την πάγια τακτική τους».

Αναφερόμενοι στο προσφυγικό, τονίζεται πως «είχαμε επισημάνει ότι ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και οι όποιες κορώνες για λύση του προβλήματος ήταν πολύ πρόσκαιρες», ζητώντας ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο «για το τι γίνεται με το χώρο της καραντίνας στην περιοχή Θέρμα, στη Δ.Ε. Μήθυμνας», για την οποία εκφράζεται ο φόβος πως «με τις πρακτικές αυτές θα δημιουργηθεί μια νέα δομή», διευκρινίζοντας ότι «θα θέλαμε πολύ να κάνουμε λάθος».

Η Λαϊκή Συσπείρωση χαρακτηρίζει μάλιστα ως «κατάπτυστη εκβιαστική κίνηση, ότι αν οι ξενοδόχοι δεχθούν τους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες και μετανάστες θα γίνουν έλεγχοι για σωστά δηλωμένα τετραγωνικά», όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος, κατηγορώντας τον ίδιο -αλλά και την παράταξη του Στρατή Ζαφείρη- πως «είναι απαράδεκτο να γίνεται συσχετισμός τέτοιων θεμάτων και δεν μπορεί ένας θεσμός, που τον θεωρείτε εσείς αυτοδιοίκητο, να λειτουργεί με εκβιαστικό χαρακτήρα. Είναι ακόμα μία επιβεβαίωση ότι οι δήμοι πλέον είναι διοικητικοί μηχανισμοί και κατ’ επέκταση το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Βέβαια σε αυτό δεν είναι υπόλογη μόνο η δική σας παράταξη, αλλά και η παράταξη με την οποία συνεργαστήκατε».

Καταλήγοντας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης υποστηρίζουν πως «όλα αυτά τα θέματα θα πρέπει να απασχολούν το δημοτικό συμβούλιο, να συζητιούνται καθαρά και να μην στηρίζουν με πλάγιο τρόπο ρατσιστικές εκδηλώσεις», επισημαίνοντας προς τη δημοτική αρχή ότι με αυτό τον τρόπο «στρέφονται οι συνδημότες μας ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, και τους αποπροσανατολίζετε από τα πραγματικά τους προβλήματα».

«Δεν μπορούμε τη μη αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας να τη χρεώνουμε στα πρόσωπα των προσφύγων και των μεταναστών, και να μη καταγγέλλουμε την πολιτική και τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της κατάστασης, τόσο για το προσφυγικό όσο και για την συνολική υποβάθμιση του τόπου μας (π.χ. τιμές αγρο-κτηνοτροφικών προϊόντων). Κανείς δεν θα πει όχι στον τουρισμό, αλλά βλέπουμε και χώρες της Ευρώπης που έχουν τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, να στηρίζουν με νύχια και με δόντια τον πρωτογενή τομέα, κάτι που οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) εδώ για δεκαετίες έχουν “ξεχάσει”. Δεν μπορεί να πιστεύει κανείς ότι οι Οργανισμοί Ανάπτυξης των δήμων μπορούν να δώσουν λύσεις σε τέτοια θέματα, όταν αυτές είναι δοκιμασμένες, έχουν αποτύχει και τις περισσότερες φορές δημιούργησαν χρέη».

Κλείνοντας, καλούν τη «Δημοτική Αρχή να πρωτοστατήσει στη διεκδίκηση ουσιαστικών λύσεων και να καλλιεργήσει την αγωνιστική διάθεση στους συνδημότες μας, διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία αυτά που μας ανήκουν. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ευτυχία των λίγων και ελαχίστων πατάει στην δυστυχία των πολλών».

Σχετικά θέματα

Απόψεις