Διεθνή

Κύμα οργής για τις πινακίδες «μόνο για Ιάπωνες» σε ξενοδοχείο του Τόκιο

Ανελκυστήρες «μόνο για Ιάπωνες» και «μόνο για ξένους» εφάρμοσε ένα κεντρικό ξενοδοχείου του Τόκιο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Η κίνηση της διεύθυνσης του ξενοδοχείου να αναρτήσει την προηγούμενη Παρασκευή τις πινακίδες στους ανελκυστήρες, διαχωρίζοντας τη χρήση τους ανάμεσα στους ξένους και τους Ιάπωνες επισκέπτες του, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων που οδήγησε στην απομάκρυνση των πινακίδων.

Οι πινακίδες προκάλεσαν σκληρή κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έναν χρήστη του Twitter να αναρτά «Το Apartheid αναβιώνει στην Ιαπωνία», ενώ ένας άλλος έγραψε ότι «ο ιός δεν έχει καμία σχέση με την εθνικότητα». 

Η διεύθυνση του «Akasaka Excel Hotel Tokyu» ισχυρίστηκε ότι η ανάρτηση των πινακίδων έγινε με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, για τον διαχωρισμό των κινήσεων των επισκεπτών των Αγώνων από τους υπόλοιπους ένοικους του ξενοδοχείου, λέγοντας ότι παρεξηγήθηκαν οι προθέσεις της…

Το Τόκιο εισήλθε σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, χθες, ενόψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς οι αρχές αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, λόγω της άφιξης δεκάδων χιλιάδων αθλητών και μελών των αποστολών.

Να σημειώσουμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές και με πολύ αυστηρά μέτρα και ουσιαστικά τους επέβαλλαν τα συμβόλαια των πολυεθνικών και τα δισεκατομμύρια από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.   

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει περισσότερα από 815.440 κρούσματα και σχεδόν 15.000 θανάτους. Μόνο το Τόκιο κατέγραψε 614 νέες μολύνσεις την Κυριακή.

Η έναρξη του εμβολιασμού στην Ιαπωνία ξεκίνησε με αργό ρυθμό και παρόλο που επιταχύνθηκε αργότερα, ωστόσο υπάρχουν δυσλειτουργίες. Μόνο το 28% περίπου του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου…

(Επισκέψεις: 828 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend