Διεθνή

Κορωνοϊός: To σοβιετικό σύστημα υγείας σώζει ακόμα

 «ΕΣΣΔ: Τη διέλυσαν πριν 30 χρόνια! Και όμως εκείνο το σύστημα υγείας μέχρι σήμερα… σώζει», γράφει σε ανάρτηση του ο Δημήτρης Λιάτσος, ανταποκριτής επί 25ετία στη Ρωσία και περιγράφει: 

«Στη Ρωσία μεχρι σήμερα έχουν προσβληθεί 336.000 περίπου άνθρωποι από τον ιό! Από αυτούς ο ένας στους τρεις γιατρεύτηκε (108.000), και 3388 πέθαναν. Ποσοστό κοντά στο 1% των ασθενούντων! Μεχρι τώρα έχουν γίνει κοντά στα 9 εκ. τεστ μέσα από τα οποία υπάρχει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό εικόνα πολύ κοντά στα ρεαλιστικά νούμερα προσβεβλημένων.

Όσο μακάβριο και αν ακούγεται ( «απάνθρωπη» στατιστική είναι αυτή), η χώρα που βγήκε στη δεύτερη θέση σε αριθμό νοσούντων έχει ένα από τους χαμηλότερους δείκτες σε θανάτους! (Οι ΗΠΑ με τρεις φορές περισσότερους ασθενείς πλησιάζουν «αισίως» τις 100.000 νεκρούς!).

Πως γίνεται αυτό; Μα, στη βάση της υποδομής που δημιουργήθηκε στη… σοβιετική εποχή!!!

– Την Σοβιετική Ένωση τη διέλυσαν αλλά το σύστημα (υγείας…), απέμεινε! Μια τέτοια φράση του «ξέφυγε» του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της τελευταίας κυβερνητικής σύσκεψης, εκεί που μιλούσε για τη μεθοδολογία και τον τρόπο αντιμετώπισης που έφερε την αποφυγή πολλαπλών θυμάτων!!!

Δεν επεκτείνομαι περισσότερο. Απλά και εντελώς… εγωιστικά λέω: Αν και όταν βρεθεί καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο από το σοβιετικό, τα… ξαναλέμε…»

***

Δείτε επίσης: Το σύστημα υγείας της ΕΣΣΔ: Ένα από τα λαμπρότερα επιτεύγματα – 15λεπτο ντοκιμαντέρ για τα επιτεύγματα της Σοβιετικής Ένωσης στην Υγεία

 

(Επισκέψεις: 12.140 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend