Απόψεις

Κοράκια…

Όλοι ξέρουμε – ή μπορούμε να φανταστούμε – τα ντόπια και ξένα συμφέροντα που κατάντησαν την Ελλάδα ένα απέραντο φτωχοκομείο, με 6,3 εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν σε συνθήκες πείνας και εξαθλίωσης.

Και όλοι γνωρίζουμε επίσης ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόστηκε με όχημα τα μνημόνια των τοκογλύφων δανειστών, δεν έκανε μόνο τους φτωχούς φτωχότερους, αλλά και τους πλούσιους πλουσιότερους – τα 559 τζάκια που κατέχουν το 45% του πλούτου της χώρας είδαν τα πορτοφόλια τους να ξεχειλίζουν και στο διάστημα της κρίσης.

Τώρα, όλοι αυτοί, επειδή βλέπουν πως χάνουν το παιχνίδι και ο λαός γυρίζει την πλάτη στο δικό τους πολιτικό προσωπικό, αρχίζουν να παίζουν το χαρτί της «κυβέρνησης εθνικού σκοπού» ή «ειδικού σκοπού» ή «κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης», με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΕΛ.

Το μήνυμα το μετέφερε χτες πρώτος στη Βουλή ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής και τέως της «κυβερνώσας Αριστεράς», που βρίσκεται πλέον στα όρια της εξαφάνισης – ακριβώς επειδή αποδείχτηκε κυβερνώσα με οποιοδήποτε τίμημα σε βάρος του λαού – ΔΗΜΑΡ, Σπ. Λυκούδης. Για να το ενστερνιστούν στη συνέχεια αρκετοί βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Μ. Βαρβιτσιώτης, η Ντ. Μπακογιάννη, ο Ν. Σηφουνάκης, ο Θ. Μωραΐτης.

Αλήθεια σε ποια βάση θα γίνει αυτή η κυβέρνηση που προτείνουν; O υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ήταν ο πιο αποκαλυπτικός: «Ναι» στην εθνική συνεννόηση στη βάση εθνικού αρραγούς μετώπου για το χρέος και «όχι» στη βάση τού «σκίζω τα μνημόνια», δήλωσε.

Δηλαδή θέλουν μια κυβέρνηση «εθνικού σκοπού» που να συνεχίσει τα μνημόνια ες αεί. Μια κυβέρνηση με χρεωμένα και τα δισέγγονά μας. Μια κυβέρνηση ορντινάτσα του «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω».

Εκείνο που εξοργίζει περισσότερο δεν είναι ότι κάποιοι βουλευτές και υπουργοί θέλουν να περισώσουν τα οφίτσια και τους παχυλούς μισθούς τους, ούτε αυτοί που κρύβονται πίσω τους και θέλουν να συνεχίσουν να τρώνε το παντεσπάνι τους, κλέβοντας το μόχθο μας. Είναι ότι όλοι αυτοί που μας θεωρούν κάτι άψυχα κουφάρια και αποσκοπούν, για άλλη μια φορά, να εφορμήσουν πάνω μας σαν λαίμαργα κοράκια να μας κατασπαράξουν.

Ε, αυτό πρέπει πριν απ’ όλα να διαψεύσουμε. Ελπίζοντας ακόμη πως για κάποιους η κυβερνητική εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. ‘Η, μήπως, είναι;

(Visited 3 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend