Πολιτική

ΚΚΕ: Αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι και παρουσίαση λευκώματος για τον Δεκέμβρη του 1944

Με την εκδήλωση – παρουσίαση του Λευκώματος «1944. Η Απελευθέρωση της Αθήνας και η ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη. Ντοκουμέντα και διδάγματα» και την πραγματοποίηση συναυλίας – αφιερώματος στο αντάρτικο τραγούδι κορυφώνεται σήμερα Κυριακή 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτιγκ (Ηλία Ζερβού 89, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγιος Ελευθέριος»), η πολύμορφη δραστηριότητα με την οποία η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ τιμά τα 75 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας και την ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη του ’44.
 
Στη συναυλία που θα ακολουθήσει την παρουσίαση του Λευκώματος, θα ακουστούν όλα εκείνα τα τραγούδια που είναι «ποτισμένα» από τον τιτάνιο αγώνα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, την αθάνατη εποποιία του ΔΣΕ. Θα παρουσιαστεί επίσης ένα μικρό δείγμα από τα ρεμπέτικα της Κατοχής και των επόμενων δύσκολων χρόνων, καθώς και διεθνιστικά τραγούδια. Τραγουδούν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Στάθης Δρογώσης, Κώστας Θωμαΐδης, Νατάσσα Μουσάδη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Διονύσης Τσακνής και Μανώλης Φάμελλος. Η ενορχήστρωση είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου.
 
Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, την Κυριακή 15 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., αντιπροσωπεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ και της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Κόμματος για το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
(Επισκέψεις: 135 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend