Κοινωνία Πολιτική

ΚΕΘΑ: Να ανακληθεί άμεσα η άθλια δίωξη κατά του Ν. Μπογιόπουλου

Αναδημοσίευση από alt.gr

Αναδημοσίευση από alt.gr

Αύριο, Πέμπτη 21 Οκτώβρη, εκδικάζεται η κατάπτυστη αγωγή που κατέθεσε τον περασμένο Ιούλη η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, αξιώνοντας την καταβολή 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκισή του για 6 μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

Αφορμή για την αγωγή στάθηκαν όσα είπε ο δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν στο άρθρο του «Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ», με αφορμή τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η σιωπή της κυβέρνησης και του Υπουργείου Άμυνας, ακόμη και σήμερα είναι εκκωφαντική. Θυμίζουμε ότι η ΕΑΑΣ είναι ΝΠΔΔ, και υπάγεται στο Υπουργείο Άμυνας.

Την κατάπτυστη δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου καταγγέλλουν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους φορείς και απόστρατοι.

ΚΕΘΑ: Να αποσυρθεί η απαράδεκτη αγωγή

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα απαιτεί να ανακληθεί τώρα η αγωγή και σημειώνει: «Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα καταγγέλλει ως απαράδεκτη την ενέργεια της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού να καταθέσει αγωγή εναντίον του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου για σχόλιό του σχετικά με τις γιορτές μίσους που διοργανώνει η ΕΑΑΣ στο Γράμμο και το Βίτσι.

Η ΕΑΑΣ είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο διοργανώνει τέτοιου περιεχομένου εορτές, που βρίθουν από αντικομμουνιστικό μίσος! Στις τελετές αυτές παρευρίσκονται νοσταλγοί του Χίτλερ, των ταγμάτων ασφαλείας, της δικτατορίας και της βασιλείας. Το ίδιο έγινε και φέτος που, χωρίς να περιοριστεί η τελετή, όπως δηλωνόταν, στο “άναμμα ενός κεριού”, η ΕΑΑΣ συνεόρτασε στο ίδιο κλίμα με εκπροσώπους ναζιστικών και φασιστικών οργανώσεων, ανακοινώνοντας μάλιστα και εκπρόσωπο του γνωστού έγκλειστου Κασιδιάρη, καθώς και εκπρόσωπο “βασιλικής” οργάνωσης.

Ακόμη, ανακοινώθηκαν από του βήματος, μεταξύ άλλων, ονόματα αποστράτων για την προσφορά τους, όπως του τ. ευρωβουλευτή του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, ή άλλου που εμφανίζεται σε βίντεο να κόβει με ξίφος την, με σχήμα βασιλικού στέμματος, “βασιλόπιτα”.

Η ΕΑΑΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), εποπτευόμενο από το υπουργείο Άμυνας της εκάστοτε κυβέρνησης, γι’ αυτό και οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι βαριές! Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης είναι ακόμα μεγαλύτερες, καθώς το 2020, μετά τον σχετικό “ντόρο”, ανακλήθηκε την τελευταία στιγμή η παρουσία “εκπροσώπου του πρωθυπουργού” στις αντίστοιχες τελετές, ενώ με την ανοχή της η ΕΑΑΣ προχώρησε στην κατάπτυστη αγωγή.

Φέτος, πάλι, ενώ ο υπεύθυνος υπουργός προσπαθεί να χαμηλώσει δήθεν τους τόνους, χαρακτηρίζοντας τους εορτασμούς “…εορτές μνήμης, περισυλλογής, μακριά από αισθήματα μίσους…”, η ΕΑΑΣ συνέχισε …στο ίδιο τέμπο, με κατάπτυστο αντικομμουνιστικό κύριο άρθρο στην εφημερίδα της.

Είναι απαράδεκτο, προσβλητικό και δεν τιμά κανέναν απόστρατο ούτε η διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων, μάλιστα με χρήματα των ίδιων των αποστράτων, ούτε επίσης τους τιμά η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της ελευθεροτυπίας! Καταδικάζουμε την ΕΑΑΣ για την πιο πάνω ενέργειά της και απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η άθλια δίωξη κατά του Ν. Μπογιόπουλου! Απαιτούμε την κατάργηση των εορτασμών αυτών από την ΕΑΑΣ».

 

(Επισκέψεις: 227 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend