Πολιτισμός

«Καθημερινός φασισμός» του Φώντα Λάδη

Το βιβλίο του Φώντα Λάδη «Καθημερινός φασισμός» παρουσιάζεται αύριο Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, στις 8.30 μ.μ στον κινηματογράφο «Αλκυονίς».
Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιέχει, όπως αναφέρεται στον υπότιτλο του, είκοσι έξι τραγούδια για το φασισμό και ένα κείμενο για το πολιτικό τραγούδι. Υπενθυμίζουμε ότι ο Φώντας Λάδης έγραψε τη δεκαετία του ’80 το ποίημα «Ο Φασισμός», που μελοποιήθηκε από το Θάνο Μικρούτσικο και ερμηνεύθηκε από τη Μαρία Δημητριάδη. Ενα τραγούδι προφητικό που γνώρισε διπλή επιτυχία,  όταν πρωτοκυκλοφόρησε και στις μέρες μας, μετά την άνοδο της «Χρυσής Αυγής».
Στην αυριανή εκδήλωση, που διοργανώνουν το περιοδικό και οι εκδόσεις «Μετρονόμος», θα μιλήσουν ο Αρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος) για το πολιτικό τραγούδι στις άλλες χώρες και ο Παύλος Αναστούλης («Τέχνη εν κινήσει»), για το πολιτικό τραγούδι σήμερα στην Ελλάδα.
Ποιήματα του βιβλίου, που μελοποίησε ο συνθέτης Γιώργος Κομπογιάννης θα τραγουδήσουν ο   Δώρος Δημοσθένους, ο Δημήτρης Κάσσαρης και ο ίδιος ο συνθέτης. Επίσης η Μπέττυ Χαρλαύτη θα τραγουδήσει μερικά από τα «Γράμματα από τη Γερμανία» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και στίχους του Φώντα Λάδη. 
Ο κινηματογράφος «Αλκυονίς new star art cinema» βρίσκεται στην οδό Ιουλιανού 42- 46.  
(Επισκέψεις: 31 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend