Κοινωνία

Καταστροφές στην Πάτρα από την κακοκαιρία – Βυθίστηκε στο νερό η παραλιακή

Στη μάχη της αντιμετώπισης των προβλημάτων ο Δήμος Πάτρας

Μεγάλες καταστροφές στην Πάτρα από τις βροχοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και τον έντονο κυματισμό της θάλασσας.

Κατά μήκος του παραλιακού μετώπου καταγράφονται εκτεταμένες ζημιές. Από την Πλαζ μέχρι και την Παραλία Πατρών και τα Βραχνέικα, η παραλιακή λεωφόρος σε πολλά σημεία της είναι κάτω από το νερό ή τα φερτά υλικά που «ξέβρασε» το κύμα. 

Τραγική είναι η κατάσταση στα νότια προάστια της Πάτρας. Από το ύψος των Ιτεών (όπου έκλεισε ο δρόμος) μέχρι και τον χείμαρρο Παναγίτσα, η παραλιακή οδός έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Η θάλασσα έχει καλύψει τα πάντα, με το νερό να έχει μπει μέσα σε πάρα πολλά καταστήματα και σπίτια της περιοχής, με ανυπολόγιστες ζημιές.

Στην Πλαζ τα κύματα «ξέβρασαν» χώματα και μπάζα στον δρόμο, αποκλείοντας την πρόσβαση. Με χαμηλές ταχύτητες πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ακτή Δυμαίων. Το οδόστρωμα σε πολλά σημεία έχει υποστεί μικρές ζημιές, ενώ σε άλλα σημεία το νερό έχει πλημμυρίσει τον δρόμο.

Από πολύ νωρίς συνεργεία του Δήμου δίνουν τη μάχη για να καθαριστούν τα φρεάτια και να ανοίξει ο δρόμος. Μαζί τους το κλιμάκιο του ΚΚΕ και κάτοικοι της περιοχής.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σωτήρη Παρίση μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και την Αναστασία Αγγελοπούλου περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Μιχάλη Αναστασίου αντιδήμαρχο Δήμου Πατρέων περιοδεύει σε Ιτιές και Κόκκινο Μύλο.

Ακόμη κλιμάκιο με επικεφαλής τον Θάνο Μπίμπα μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας και γραμματέα της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, τον Γρηγόρη Συμεωνίδη περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον αντιδήμαρχο Ρίου Βαγγέλη Κατσακούλη περιοδεύει σε Ρίο και Ακταίο.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, συνεχίζουν να δίνουν μάχη με το φαινόμενο της σφοδρής κακοκαιρίας και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε, στο πλευρό των κατοίκων των παραλιακών περιοχών του Δήμου που επλήγησαν όχι τόσο από την έντονη βροχόπτωση, όσο από το φαινόμενο του έντονου κυματισμού της θάλασσας.

Η θάλασσα που βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά, «έπνιξε» με νερό και φερτά υλικά, Ιτιές, πλαζ, Ακταίο, Ρίο και Αραχωβίτικα. Οι εργαζόμενοι ήταν σε εγρήγορση όλη τη νύχτα -και θα παραμείνουν μέχρι την εξασθένιση του φαινομένου- στους συγκεκριμένους παραλιακούς δρόμους, για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι, ζώα και περιουσίες.

Συνεργεία του Δήμου, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις εργασίες, ανοίγοντας αυλάκια, για να βρει τρόπο διαφυγής το νερό, να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να βγουν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι.

Στον παραλιακό δρόμο του Ρίου χθες το βράδυ, εργαζόμενοι του Δήμου, απεγκλώβισαν ζευγάρι από αυτοκίνητο, που είχε παγιδευτεί από τα νερά και κινδύνεψε να πνιγεί. Aπό 902.gr 

(Επισκέψεις: 335 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend