Βιντεοθήκη Κοινωνία Πολιτική

Καταγγελία-σοκ: Αστυνομικός εξέδιδε, βίαζε και βασάνιζε επί ένα μήνα 18χρονη (βίντεο)

Νέα εξέλιξη (Κυριακή 11/7) – διαβάστε εδω: Συνελήφθησαν ο αστυνομικός, φερόμενος δράστης, και ο πατέρας της κοπέλας από την Ηλιούπολη για βιασμό

***

H καταγγελία που έφτασε στο TPP από την δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη ήταν πολύ συγκεκριμένη. Μία νεαρή γυναίκα, 18χρονη, ίσως ανήλικη, δραπέτευσε σήμερα (10/7) από το σπίτι όπου την κρατούσε επί ένα μήνα και την εξέδιδε αστυνομικός. Το κορίτσι, αφού κατόρθωσε να δραπετεύσει, κατέφυγε σε καφετέρια. Ήταν σε άσχημη κατάσταση, χτυπημένη και τρομαγμένη.

Οι άνθρωποι στην καφετέρια θέλησαν να τη βοηθήσουν. Και το πρώτο τους «σφάλμα», όπως φαίνεται, ήταν να καλέσουν την αστυνομία, τους συναδέλφους του βασανιστή και εκμεταλλευτή της.

Όπως καταγγέλλει η συνήγορός της Αντωνία Λεγάκη, στο ΤPP, «το κορίτσι ήταν από το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης μαζί με το δικηγόρο της και ζητούσε να κάνει μήνυση. Η αστυνομία είχε πιάσει τον βασανιστή της αλλά δεν τον έχουν συλλάβει, τον έχουν “προσαγάγει” παρ’ ότι ο νόμος λέει ότι όταν καταγγέλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα».

Μετά από ώρες, τελικά το θύμα οδηγείται στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, στην Κηφισίας, αντί να οδηγηθεί σε νοσοκομείο, ιατροδικαστή και να μπορέσει να καταθέσει μήνυση. Εκεί «την απομονώνουν από το συνήγορό της στον οποίο απαγορεύουν την είσοδο». Ας προστεθεί εδώ ότι το Εσωτερικών Υποθέσεων δεν αναλαμβάνει αυτόφωρα, και το συγκεκριμένο συμβάν όφειλε να αντιμετωπιστεί ως αυτόφωρο, μας λέει η κα Λεγάκη.

Με δεδομένη την καταγγελία, το ΤΡΡ κάλεσε το Εσωτερικών Υποθέσεων, για να μάθει τι απαντούν. Η συζήτηση αποτελεί τραγέλαφο, αυτή καθ’ αυτή. Ο αστυνομικός που απήντησε στο τηλέφωνό μας μας δήλωσε ότι «οι αξιωματικοί που το χειρίζονται ζητούν να τους πάρει τηλέφωνο η κα Λεγάκη». Όταν ρωτήσαμε αν «αυτό σημαίνει ότι αρνούνται να μας απαντήσουν για τη συγκεκριμένη υπόθεση και καταγγελία» επανέλαβε και πάλι ότι «οι αξιωματικοί που το χειρίζονται ζητούν να τους πάρει τηλέφωνο η κ. Λεγάκη».

Μεταφέραμε το αίτημα στην κ. Λεγάκη, στην οποία είπαν «πρώτα θα μας τα πει εμάς και μετά θα μπει ο συνήγορος», επίσης ότι «δεν μας είπε ότι παρίσταται ως πολιτική αγωγή». «Και πώς να σας το πει αφού δεν έχει δικηγόρο τους είπα, και μου απάντησαν “από το πρωι ήταν με το δικηγόρο της, ας της τα έλεγε”. Σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορεί να στερηθεί το συνήγορο της ούτε για μία στιγμή, μέχρι να έλθει η ώρα να καταθέσει εγγράφως. Από το πρωί ο συνάδελφος Μυκωνιάτης που είναι εκεί, ζητά να τελειώνουν για να πάει το κορίτσι στο νοσοκομείο γιατί είναι χτυπημένο».

Όπως τονίζει η κα Λεγάκη: «το γεγονός ότι το 18χρονο θύμα σειράς κακουργημάτων με δράστη αστυνομικό, ταλαιπωρείται από το πρωί, τραυματισμένο και σοκαρισμένο, από υπηρεσία σε υπηρεσία, χωρίς μέχρι τώρα να έχει μπορέσει να κάνει μήνυση, είναι ξεκάθαρο δείγμα προσπάθειας συγκάλυψης από μέρους της αστυνομίας, που δεν πρέπει να περάσει. Η κοινωνία πρέπει να προστατεύσει τα παιδιά της!».

Επικοινωνήσαμε και με τον δικηγόρο, που βρισκόταν μαζί με το θύμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης κ.Γιάννη Μυκωνιάτη, ο οποίος μας δήλωσε ότι «Πριν από μερικές ώρες, μία 18χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη πήγε χτυπημένη σ ένα καφέ και ζήτησε βοήθεια από την κοπέλα που βρισκόταν εκεί. Αυτή μας ενημέρωσε πως η 18χρονη της είπε πως ο άνθρωπος που είναι σε σχέση έναν μήνα, όπως ανέφερε, την κακοποιεί και την εκδίδει. Την κρατούσε αιχμάλωτη στο διαμέρισμα, απειλώντας την με όπλο ενώ δεν την άφηνε να έχει καμία επικοινωνία. Στο Α.Τ. Ηλιούπολης, όπου ήμασταν μαζί με την κοπέλα, δεν της πήραν κατάθεση, τα είπε μόνο προφορικά. Κι επειδή ο άνδρας που την κακοποιούσε είναι αστυνομικός, η υπόθεση έχει πάει τώρα στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Εμείς είμαστε τώρα απ’έξω από το κτίριο, δεν μας αφήνουν να μπούμε μέσα, με το σκεπτικό ότι η κοπέλα δεν είναι κατηγορούμενη. Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει πάνω, μας λένε ότι η υπόθεση είναι στην προανάκριση».

Πηγη: TPP

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μένουμε Ενεργοί

«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: η αστυνομία μετέφερε εν κρυπτώ τη 18χρονη μετά τα μεσάνυχτα από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων προς άγνωστο προορισμό, αφήνοντας και πάλι τους δικηγόρους χωρίς ενημέρωση!

Δείτε στο βίντεο δηλώσεις των δύο δικηγόρων, Α. Λεγάκη και Γ. Μυκονιάτη, έξω από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, λίγο πριν τη μεταφορά της 18χρονης από την αστυνομία.
Ενημερωτικά για την υπόθεση που έφεραν στο φως φεμινιστικές συλλογικότητες μετά από καταγγελία: Η 18χρονη κοπέλα πήγε σε καφετέρια της Ηλιούπολης, εμφανώς χτυπημένη, και ζήτησε βοήθεια από εργαζόμενη. Η εργαζόμενη μετέφερε την καταγγελία πως ο άνθρωπος που η 18χρονη είναι σε σχέση για ένα μήνα, την είχε αιχμάλωτη, την κακοποιούσε και την εξέδιδε! Ο βασανιστής της μάλιστα είναι αστυνομικός και, όπως καταγγέλθηκε, οι απειλές γίνονταν και με όπλο!
Η κοπέλα μεταφέρθηκε από το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης, όπου προσήλθε και ο δικηγόρος. Την ίδια στιγμή ο βασανιστής της, αστυνομικός, προσήχθη και δεν συνελλήφθη, παρά την βαριά καταγγελία. Ακόμη, επειδή είναι αστυνομικός, τελικά μεταφέρουν την υπόθεση στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου και οδήγησαν την 18χρονη, αφήνοντάς την μακριά από το δικηγόρο της και χωρίς να την οδηγήσουν καν στο νοσοκομείο, παρά τα όσα είχε υποστεί!
Μέχρι το βράδυ, παρά την εμφάνιση και δεύτερης δικηγόρου, αλλά και αλληλέγγυων ανθρώπων του κινήματος και φεμινιστικών συλλογικοτήτων, δεν υπήρχε καμία γνώση για το πώς χειρίζονταν οι αστυνομικοί την υπόθεση μέσα στο τμήμα. Η πίεση από την ανάδειξη του ζητήματος, έφερε για λίγα λεπτά σε επαφή τους δικηγόρους μαζί της, ώστε να μάθουν τουλάχιστον κάποια πράγματα για το περιστατικό.
Στη συνέχεια, παρά την κατάθεση της κοπέλας, η αστυνομία την κρατούσε ακόμη «αιχμάλωτη» εντός του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, συνεχίζοντας να αρνούνται στους δικηγόρους να τη δουν, εφόσον το ζήτημα τελείωσε, ώστε να μεριμνήσουν για τα δικαιώματά της, την παροχή βοήθειας, τη μετάβαση στο νοσοκομείο και όλα τα απαραίτητα. Μέχρι που τελικά, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά της αστυνομίας, βγήκε από το τμήμα με τη 18χρονη στο πίσω κάθισμα, φεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση!

***
(Επισκέψεις: 1.971 φορές, όπου 2 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend