Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Καταγγελία: Προσαγωγή και «αυτόφωρο» σε ένα ακόμα επεισόδιο αστυνομικής αυθαιρεσίας (βίντεο)

Επώνυμη καταγγελία και αποκαλυπτικό βίντεο - Ιδιοκτήτης καφετέριας στο Περιστέρι περιγράφει στον «Ημεροδρόμο» πώς του επιβλήθηκε πρόστιμο

Άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας έλαβε χώρα αυτή τη φορά στο Περιστέρι με «θύμα» ιδιοκτήτη μια μικρής καφετέριας στην περιοχή..

Άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας έλαβε χώρα αυτή τη φορά στο Περιστέρι με «θύμα» ιδιοκτήτη μια μικρής καφετέριας στην περιοχή όπως ο ίδιος καταγγέλλει.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη Δημήτρη Αμβρόσιου, την Πέμπτη 1η Απριλίου στις 10.15 το πρωί, οδηγός ιδιωτικής μηχανής χωρίς να φορά κράνος, έφτασε έξω από το μαγαζί του στην οδό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου 13 στο Περιστέρι. Κατέβηκε από τη μηχανή συστήθηκε ως αστυνομικός και με ύφος «καουμπόι» απαίτησε από τον ιδιοκτήτη να του δώσει την άδεια του.

Αμέσως μετά του απέδωσε την κατηγορία της δημιουργίας «συνωστισμού» παρότι το μαγαζί του ήταν εντελώς άδειο από πελάτες στο εσωτερικό του και μέσα σε αυτό βρίσκονταν μόνο μια υπάλληλος (όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο που ακολουθεί). Η «κατηγορία» αφορούσε τρία άτομα που βρίσκονταν έξω από το μαγαζί από τα οποία μόνο ο ένας ήταν πελάτης που περίμενε να πάρει καφέ, αφού οι άλλοι δύο ήταν ο ιδιοκτήτης και ένας συνεργάτης του.  

Ο αριθμός των τριών ατόμων, τα οποία μάλιστα τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα για τον «κύριο με τα πολιτικά» που συστήθηκε ως αστυνομικός, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα ήταν συνωστισμός! Σύμφωνα πάντα με τον καταστηματάρχη ο «κύριος με τα πολιτικά» απευθυνόμενος στον πελάτη με προσβλητικό ύφος του είπε: «Τι κάνεις εδώ ρε; Πίνεις μπύρες;». Όταν ο πελάτη εμβρόντητος αλλά ψύχραιμος του είπε ότι περιμένει να παραλάβει καφέ, ο «κύριος με τα πολιτικά» γύρισε προς τον ιδιοκτήτη και του είπε «να …επισπεύσει».  

Στο σημείο είχε ήδη φτάσει περιπολικό. Δύο αστυνομικοί κατέβηκαν και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να μπει μέσα στο περιπολικό στήνοντας επιχείρηση προσαγωγής με «θεατές» κατοίκους της περιοχής. Ακολούθησε η μεταφορά του Δημήτρη Αμβρόσιου στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου το οποίο βρίσκεται σύμφωνα με τον ίδιο μόλις 50 μέτρα από το κατάστημα!

Όταν μάλιστα ο ιδιοκτήτης πρότεινε όπως μας είπε να πάρει τα χαρτιά του και να πάει με τα πόδια στο αστυνομικό τμήμα, οι δύο αστυνομικοί αρνήθηκαν και του είπαν ότι «πρέπει να ακολουθήσει η συγκεκριμένη διαδικασία»!

Στο αστυνομικό τμήμα ο Δημήτρης Αμβρόσιος όπως μας δήλωσε πληροφορήθηκε από τον αξιωματικό υπηρεσίας ότι εναντίον του έχει κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία για «δημιουργία συνωστισμού»! Ενημερώθηκε επίσης ότι ο «κύριος με τα πολιτικά» ήταν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος και ότι ήταν αυτός που είχε κινήσει τη διαδικασία προσαγωγής του. «Με ανάγκασαν να δώσω δακτυλικά αποτυπώματα στα 43 μου λες και είχα κάνει κακούργημα» μας είπε ο Δημήτρης Αμβρόσιος και μου ανακοίνωσαν ότι του «επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ»!

Όμως η περιπέτεια του Δημήτρη Αμβρόσιου δεν τελείωσε εκεί. Παρέμεινε στο αστυνομικό τμήμα μέχρι τις 4.10 μ.μ αφού έπρεπε να υπάρξει εντολή από τον εισαγγελέα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος!

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν σε βάρος ενός επαγγελματία ο οποίος είχε όλα τα νόμιμα χαρτιά για τη λειτουργία του καταστήματος. Δεν υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος στο εσωτερικό του καταστήματος του. Και όσοι βρίσκονταν μέσα και έξω από αυτό τηρούσαν όλα τα υγειονομικά μέτρα και γι’ αυτό εξάλλου δε του επιβλήθηκε και κανέναν άλλου είδους πρόστιμο!

Ωστόσο οι «σερίφηδες» του Χρυσοχοίδη έδωσαν άλλη μια παράσταση «νόμου και τάξης» και επέβαλλαν σε ένα βιοπαλαιστή ένα εξωφρενικό πρόστιμο που όπως ο ίδιος μας είπε: «Μπορεί και να γίνει η ταφόπλακα και το λουκέτο για να κλείσει το μαγαζί»…  

Δείτε το βίντεο:

***

Σχετικά θέματα

Απόψεις