Ντράπηκε και η ντροπή με τη στάση του Δ.Σ του Νοσοκομείου την Τετάρτη 27/7/2022, όπου τοποθετήθηκε η πλειοψηφία του (6 στα 7 μέλη) σε καταγγελία σύμβασης εργασίας – απόλυση  επικουρικού εργαζόμενου, που άνηκε στη Νοσηλευτική Διεύθυνση και μάλιστα είναι εργαζόμενος με αναπηρία ( ΑμεΑ ). Ο λόγος σύμφωνα με την αιτιολόγηση της απόλυσης …. η σχετική γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ΚΕ.Π.Α, την οποία ο υπάλληλος, όχι μόνο δεν απέκρυψε, αλλά αντίθετα ό ίδιος κατέθεσε με την υπ’αριθμ. πρωτ. 53/ 204140/ 18-03-2022 αίτηση του για κατάταξη στις λίστες επικουρικού λοιπού προσωπικού στη 2η Υ.ΠΕ και συνεπακόλουθα και στο Ψ.Ν.Α «ΔΑΦΝΙ» ως δικαιολογητικό για τον διορισμό του και στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Η.Η. παρουσιάζει ανικανότητα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα από 01/08/2021 έως 31/07/2024» αναφέρει στην καταγγελία ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν απορίες «πάνω στις οποίες τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του σωματείου μας και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου – ο οποίος ήταν ο μόνος που καταδίκασε την επικίνδυνη θέση και στάση της Διοίκησης του Νοσοκομείου πάνω στο θέμα, καταψήφισε και δεν νομιμοποίησε τη διαδικασία αποχωρώντας – είναι οι εξής:

1)      Πώς κύριοι της Διοίκησης, που επικαλείστε το δικαίωμα των Ψυχικά πασχόντων στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησή τους χωρίς διακρίσεις με το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, πετάτε έναν εργαζόμενο με αναπηρία στο δρόμο και μάλιστα, χωρίς να έχει αμελήσει ή να έχει αποδειχτεί ανεπαρκής ή ακατάλληλος για την εκτέλεση των καθηκόντων του, τους σχεδόν 3 μήνες που παρέλαβε από τη Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, σύμφωνα και με την σχετική σας εισήγηση ;

2)       Πώς κύριοι της Διοίκησης, αφήσατε σχεδόν 3 μήνες απλήρωτο τον εργαζόμενο και χωρίς να τον έχετε ασφαλισμένο; Υπάρχει ευθύνη σε 2η Υ.ΠΕ και Διοίκηση Ψ.Ν.Α ή ΟΧΙ;

3)       Πώς κύριοι της Διοίκησης, πετάτε έναν εργαζόμενο με αναπηρία στο δρόμο, όταν με δική σας ευθύνη γνωρίζατε την με αριθ. πρωτ. 4200/20-04-2022 απόφαση πρόσληψης του Η.Η της 2ης Υ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, όπου είχαν κατατεθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα και η απόφαση του ΚΕ.Π.Α και με τα οποία είχε προσληφθεί αντίστοιχα από την 1η Υ.ΠΕ στον ΕΟΔΥ στις 20-10-2020, από όπου και παραιτήθηκε, αποδεχόμενος τη θέση στο Ψ.Ν.Α «ΔΑΦΝΙ» ;

4)      Άραγε είναι ήσυχη η συνείδησή σας, ως Διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής         «ΔΑΦΝΙ», απέναντι σε έναν εργαζόμενο που απολύσατε και έχει μεγαλώσει μέσα στα ιδρύματα, προσπαθώντας να βγει νικητής και όρθιος μέσα από τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει ως ΑμεΑ στη ζωή και για τα οποία υποτίθεται παλεύετε για να ξεπεράσουν οι Ψυχικά πάσχοντες ;»

Ως Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων του Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ, καλούμε τώρα τον Υπουργό Υγείας  κ. Α. Πλεύρη  και την Υφυπουργό Υγείας κα. Ζ. Ράπτη υπεύθυνη στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας, να τοποθετηθούν δημόσια και να ζητήσουν την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης του Δ.Σ του Νοσοκομείου Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ, που καταγγέλλει τη σύμβαση εργασίας του επικουρικού εργαζόμενου Η.Η και να τοποθετηθούν άμεσα με απόφασή τους για την επαναπρόσληψή του, ζητά ο Σύλλογος.

Τέλος «καταγγέλλουμε, προς τους εργαζόμενους και μέλη του Ενιαίου Συλλόγου, αλλά και σε όλη την κοινωνία, ονομαστικά τα μέλη του  Δ.Σ του Νοσοκομείου Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ που ψήφισαν την καταγγελία της σύμβασης εργασίας – απόλυσης του επικουρικού εργαζόμενου Η.Η.»