Κοινωνία Πολιτική

Καταγγελία: Ένας άντρας από τη Νιγηρία δολοφονήθηκε στην Ομόνοια από την αστυνομία

«Ένας άντρας από τη Νιγηρία, από την κοινότητά μας, δολοφονήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ομόνοια από την ελληνική αστυνομία. Χρειάζεται να βγούμε έξω και να φωνάξουμε. Πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα πριν χαθούν ακόμη περισσότερες ζωές».

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής και τονίζει: 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γνωρίζουμε ήδη δύο άτομα ακόμη από την κοινότητα μας που έχουν δολοφονηθεί πρόσφατα από την αστυνομική βία. Και πολλά ακόμη άτομα έχουν χάσει τις ζωές τους εδώ και χρόνια αντίστοιχα και δεν το μαθαίνουμε ποτέ. Aκούμε καθημερινά για ξυλοδαρμούς από την αστυνομία ατόμων αφρικανικής καταγωγής όπου τους εγκαταλείπουν στο δρόμο μετά για να πεθάνουν. Οι δολοφονίες αυτές αποσιωπούνται.

Ο Ebuka ήταν πατέρας 2 παιδιών, το ένα νεογέννητο. Τον πενθούν οι γυναίκα του, τα παιδιά του, η κοινότητά του. Στεκόμαστε αλληλέγγυα με την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Η αστυνομία δεν μας προστατεύει. Ως Αφρικανική Κοινότητα στην Ελλάδα αισθανόμαστε συνεχώς ότι οι ζωές μας είναι σε κίνδυνο. Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Ebuka!»

Το λιγότερο που έχει να κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να τοποθετηθεί για την καταγγελία και να διερευνηθεί η υπόθεση. Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι παρά λίγες μέρες που καταγγέλθηκε ξυλοδαρμός Πακιστανού μετανάστη από άντρες της  άντρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, στη Νίκαια

(Επισκέψεις: 1.459 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend