Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Κακοκαιρία: Μετράει πληγές ο Βόλος – Lockdown σε Καρδίτσα και Φάρσαλα – Πέφτουν γέφυρες, βουλιάζουν χωριά

Την ώρα που η Μαγνησία, βουλιαγμένη μέσα στη λάσπη, μετράει χαμένες ανθρώπινες ζωές, κατεστραμμένα σπίτια, χωράφια, περιουσίες, τα ακραία καιρικά φαινόμενα..

Την ώρα που η Μαγνησία, βουλιαγμένη μέσα στη λάσπη, μετράει χαμένες ανθρώπινες ζωές, κατεστραμμένα σπίτια, χωράφια, περιουσίες, τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται και αναμένεται να πλήξουν σήμερα και άλλες περιοχές της χώρας.

Στο επίκεντρο μπαίνουν η Καρδίτσα και τα Φάρσαλα, με τις αρμόδιες αρχές να αποφασίζουν και σε αυτή την περίπτωση τη λύση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με το μήνυμα από το 112 να έχει σταλεί από νωρίς το πρωί.

Στην Καρδίτσα, κατέρρευσε ο δρόμος στην γέφυρα «Αργύρη». Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας τα ποτάμια βρίσκονται στα όρια τους ενώ στην Ε.Ο. Καρδίτσας – Λάρισας στο ύψος της Συκεώνας έχει διακοπεί η κυκλοφορία καθώς υπάρχουν πολλά νερά στο οδόστρωμα.

Πολύ δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα σε χωριά των Φαρσάλων καθώς, όπως αναφέρει το ifarsala.gr  έσπασε ο Ενιπέας ποταμός και δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα κατά μήκος των παραποτάμιων χωριών από τη Βαμβακού έως και το Σταύρο. Στην Υπέρεια οι κάτοικοι είναι μαζεμένοι στον Ιερό Ναό του χωριού που βρίσκεται σε υψηλό σημείο.

Η τεράστια ορμή του νερού χθες το βράδυ ισοπέδωσε την γέφυρα στο Κακλιτζόρεμα που οδηγεί στο Δίλοφο Φαρσάλων. Η ίδια γέφυρα είχε καταστραφεί και πριν 3 χρόνια με τον Ιανό.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας τα ποτάμια βρίσκονται στα όρια τους ενώ στην Ε.Ο. Καρδίτσας – Λάρισας στο ύψος της Συκεώνας έχει διακοπεί η κυκλοφορία καθώς υπάρχουν πολλά νερά στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παλαμά στις 6:30 το πρωί μεταφέρονταν άτομα από τον οικισμό του Αμπελώνα για να μην κινδυνεύσουν.

Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 882 kai 887 (Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα) δεν θα πραγματοποιηθούν. 

Από τον Βόλο

Στο Αρμένιο Λάρισας (Δ. Κιλελέρ) η πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη, στη διάρκεια της νύχτας, για παροχή βοήθειας σε κατοίκους που πλημμύρισαν τα σπίτια τους, καθώς χείμαρρος της ευρύτερης περιοχής λόγω της ορμητικότητάς του υπερχείλισε.

Πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται, επίσης, στην περιοχή της Χάλκης Λάρισας (Δ. Κιλέλερ). Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε οδηγό που κινούνταν στον επαρχιακό δρόμο Χάλκη – Νίκαιας, ενώ νερό έχει φτάσει και στα πρώτα σπίτια της Νίκαιας ( έδρα του Δ. Κιλελέρ).

Στον Βόλο, σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και νερό εξαιτίας των τεράστιων ζημιών στις υποδομές. Υπάρχει απόφαση για την κήρυξη της κατάστασης ειδικής κινητοποίησης της Πολιτικής Προστασίας και στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και στις Σποράδες και στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα. Έτσι σήμερα θα παραμείνουν κλειστά καταστήματα, λαϊκές αγορές, θα απαγορεύονται τα delivery, όπως κλειστές θα παραμείνουν και οι δημόσιες υπηρεσίες ενώ κατ’ εξαίρεση θα λειτουργήσουν φαρμακεία, καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Συνολικά 1196 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από χθες το πρωί μέχρι σήμερα στις 6 το πρωί κατά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων σε περιοχές της χώρας.

Οι κλήσεις αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σχετικά θέματα

Απόψεις