Πολιτική

Εκλογές ξανά στο Δήμο Καισαριανής;

 Συζητήθηκε την Παρασκευή 5/9/2014 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο – Εκλογοδικείο η ένσταση που είχε υποβάλει η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής (υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ) κατά του αποτελέσματος του Α’ γύρου των δημοτικών εκλογών στην πόλη. Παρόντες ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Ηλίας Σταμέλος καθώς οι κ.κ. Γ. Κατημερτζής, Σ. Πολυχρονάκης και ο δικηγόρος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αντ. Αντανασιώτης.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην Καισαριανή, κατά τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές, ψήφισαν 13.004 πολίτες (13.714 στο Β’ γύρο), ενώ συμμετείχαν 6 συνδυασμοί: Η «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» με επικεφαλής τον Γ. Κοντόσταυλο (ΣΥΡΙΖΑ) που κατά τον πρώτο γύρο έλαβε 3.249 ψήφους. Η «Καισαριανή Δημιουργία» με επικεφαλής τον απερχόμενο Δήμαρχο Αντώνη Καμπάκα (υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ) που έλαβε 2.767 ψήφους στον Α’ γύρο. Με μια ψήφο λιγότερη (2.766) μετρήθηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής με επικεφαλής τον Ηλ. Σταμέλο. Η «Καισαριανή Τώρα, Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη» με επικεφαλής τον Χρ. Βοσκόπουλο (1.687 ψήφοι). Η «Καισαριανή Πόλη Για ‘Ολους – Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών» με υποψήφιο τον Θ. Ιωαννίδη (ΝΔ – 1.462 ψήφοι). Και η «Ανυπόταχτη Καισαριανή -Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση» με υποψήφιο τον Μιχ. Μιλτσακάκη (ΑΝΤΑΡΣΥΑ – 442 ψήφοι). Στο Β’ γύρο, με τη μία ψήφο διαφορά, οδηγήθηκε η «Καισαριανή Δημιουργία» του Αντ. Καμπάκα, ενώ νέος Δήμαρχος εκλέχτηκε ο Γ. Κοντόσταυλος από την πλειοψηφούσα «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» με 61,55%.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, μετά την ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» υπέβαλε αίτημα επανακαταμέτρησης, κατά την οποία κρίθηκε πως 18 ψηφοδέλτια της παράταξης κακώς είχαν κριθεί άκυρα και επομένως κατά την ένσταση που υπέβαλε ισχυρίζεται πως αυτή έπρεπε να περάσει στο Β’ γύρο των εκλογών του Μαΐου.

Το Δικαστήριο έδωσε τριήμερη προθεσμία στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους, με την τελική απόφαση να αναμένεται κατά το τέλος του μήνα.

Στο μεταξύ έχει ήδη αναλάβει από τις 27 Αυγούστου η νέα Δημοτική Αρχή, ενώ την επομένη (28/8) ορκίστηκε το νέο -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα- Δημοτικό Συμβούλιο για τη νέα πενταετή θητεία…

 

(Επισκέψεις: 335 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend