Πολιτική

Ο τοίχος της Καισαριανής πρέπει να ξαναζωντανέψει!

 

Επαναλαμβάνεται στην Καισαριανή, σήμερα Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών, μετά από την ένσταση που είχε υποβάλει η παράταξη του ΚΚΕ Λαϊκή Συσπείρωση, και τη δικαίωσή της από το Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Θυμίζουμε πως στις εκλογές του Μαΐου στο δεύτερο γύρο είχε οδηγηθεί η παράταξη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής με την Καισαριανή – Δημιουργία (ΠΑΣΟΚ) με μόλις μία (1) ψήφο διαφορά από την τρίτη Λαϊκή Συσπείρωση. Με την απόφαση του δικαστηρίου, αυτό το σκηνικό αλλάζει και σήμερα αναμετρούνται οι παρατάξεις Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής, με επικεφαλής τον Γιώργο Κοντόσταυλο (ΣΥΡΙΖΑ), και η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής, με επικεφαλής τον Ηλία Σταμέλο (ΚΚΕ).

Βάσει της απόφασης τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου της εκλογικής αναμέτρησης στην πόλη καταχωρίζονται ως εξής:

Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής 3.249 ψήφοι

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής 2.769 ψήφοι

Καισαριανή Δημιουργία – Αντώνης Καμπάκας 2.767 ψήφοι

Καισαριανή Τώρα (Χρήστος Βοσκόπουλος) 1.687

Καισαριανή Πόλη για όλους (Θ. Ιωαννίδης) 1.462

Ανυπόταχτη Καισαριανή (Μιχ. Μιλτσακάκης) 442 ψήφοι.

Στις εκλογές του Μαΐου είχαν ψηφίσει στον Α’ γύρο 13.004 δημότες (ενώ 710 παραπάνω προσήλθαν στις κάλπες στις επαναληπτικές που ακυρώθηκαν).

Ο Γ. Κοντόσταυλος, ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντα δημάρχου από τις 27 Αυγούστου, προβάλλει με ικανοποίηση το έργο του γι’ αυτό το διάστημα, δίνοντας έμφαση στο ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Από την άλλη, ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλ. Σταμέλος διαψεύδει μια σειρά από τους ισχυρισμούς για τα προβαλλόμενα έργα της νέας δημοτικής αρχής (π.χ. δεν εξυπηρετήθηκαν το σύνολο των αιτήσεων που κατατέθηκαν στο Δήμο για τους παιδικούς σταθμούς, 90 παιδιά έμειναν εκτός, ο φωτισμός –κι αυτός ελλιπής- στο χώρο του Σκοπευτηρίου ήταν έργο εγκεκριμένο και δρομολογημένο από την προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως και για το ζήτημα των σχολικών φυλάκων η απόφαση είχε ληφθεί από το προηγούμενοι δημοτικό συμβούλιο κλπ.). Στο πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης δίνεται έμφαση σε 5 βασικούς άξονες για τη ζωή στην πόλη:

Κοινωνική πολιτική, όπου ζητούμενο είναι να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης όσων έχουν ανάγκη (άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι κλπ.).

Ενίσχυση των κοινωνικών δομών (ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί, ιατρεία κλπ) και επαναδημιουργία όπου αυτές έχουν διαλυθεί.

Αναβάθμιση και ενίσχυση του τομέα της καθαριότητας.

Στήριξη της νεολαίας, δημιουργία υποδομών και ενίσχυση με κάθε μέσο δραστηριοτήτων ιδιαίτερα για νέους μέσα από την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Επίλυση του συγκοινωνιακού/κυκλοφοριακού και διευθέτηση των ανάλογων ζητημάτων ιδιαίτερα μετά τη δημιουργία σταθμού ΜΕΤΡΟ στην πόλη.

Όπως και να έχει, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων που επιβάλλει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και ιδιαίτερα ο «Καλλικράτης», η οποιαδήποτε δημοτική αρχή έχει να αντιμετωπίσει και να τοποθετηθεί απέναντι σ’ ένα βασικό δίλημμα: Θα επιλέξει το δρόμο της διαχείρισης, της συνέργιας και της ανοχής ή θα ακολουθήσει την επιλογή της εναντίωσης στην αντιλαϊκή πολιτική που εξαθλιώνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους; Με άλλα λόγια, θα επιλέξει να υποστηρίξει τις επιταγές της κυβέρνησης ή θα γίνει στήριγμα στα βάσανα και τις δυσκολίες των λαϊκών οικογενειών που υποφέρουν;

«Η λύση είναι αυτή: Σταμέλο για Καισαριανή»

Η συσσωρευμένη πείρα έχει δείξει μέχρι τώρα πως η διαχείριση μιας αρρωστημένης κατάστασης, η παραχώρηση σε ιδιώτες τομέων της κοινωνικής ζωής (π.χ. ανακύκλωση), η ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών, η προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με όποια μορφή, ο δανεισμός κλπ. (πρακτικές που εφάρμοσε και υποστήριξε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή και ως διοίκηση και ως αντιπολίτευση) δεν αποτελούν διέξοδο και στήριξη των δημοτών, ιδιαίτερα των ασθενέστερων οικονομικά και των λαϊκών οικογενειών.

Οι πολίτες της Καισαριανής σήμερα μπορούν και έχουν την επιλογή να πάρουν πολλά από εκείνα που τους αναλογούν και τους τα στερούν. Να αναδείξουν μια δημοτική αρχή σύμμαχο και αποκούμπι στα προβλήματά τους απέναντι στις πιο δύσκολες μέρες που έρχονταιΔήμοι όπως η Πάτρα, το Χαϊδάρι, η Πετρούπολη, η Ικαρία, όπου έχουν εκλεγεί κομμουνιστές δήμαρχοι, δείχνουν το δρόμο πως μπορεί, σήμερα, να υπάρξει ανακούφιση και έργο σε λαϊκή κατεύθυνση. Η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής, με την παρακαταθήκη των αγωνιστών δημάρχων Λεωνίδα Μανωλίδη, Παναγιώτη Μακρή, Γιώργου Κατημερτζή αποτελεί τη σημερινή επιλογή για μια πόλη βιώσιμη, ανθρώπινη, αντάξια της Ιστορίας της.

 

(Επισκέψεις: 56 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend