Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΗΠΑ: Ο Μασκ προαναγγέλλει «λουκέτο» στην υπηρεσία USAID

Ο δισεκατομμυριούχος σύμβουλος του Τραμπ, Έλον Μασκ προανήγγειλε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα κλείσει την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID),..

Ο δισεκατομμυριούχος σύμβουλος του Τραμπ, Έλον Μασκ προανήγγειλε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα κλείσει την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), στο όνομα της «εξοικονόμησης πόρων» και του «νοικοκυρέματος» της ομοσπονδιακής διοίκησης.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας κλήθηκαν να μην προσέλθουν στις δουλειές τους σήμερα και η ιστοσελίδα της δεν λειτουργεί από το Σάββατο.

Ο Μάσκ αποκάλεσε την USAID «κακή» και «εγκληματική οργάνωση», από την οποία «πρέπει να απαλλαγούμε», όχι βεβαίως επειδή λειτουργεί εδώ και δεκαετίες σαν παραμάγαζο της CIA εργαλειοποιώντας την «ανθρωπιστική» και «αναπτυξιακή» βοήθεια, αλλά επειδή η αμερικανική κυβέρνηση επιχειρεί μία πιο αποτελεσματική ανασυγκρότηση σχετικών κρατικών μηχανισμών και οργάνων.

Από την πλευρά του, ο Ντ. Τραμπ δήλωσε την Κυριακή πως την USAID διοικούν «παλαβοί εξτρεμιστές» που θα πρέπει «να πεταχτούν έξω» προτού ληφθούν άλλες αποφάσεις.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μπράιαν Μαστ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπονόησε  ότι η USAID δεν θα κλείσει, αλλά είναι πιο πιθανό να τεθεί άμεσα υπό τον έλεγχο του υπουργού Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο.

Ο διευθυντής ασφαλείας της USAID, Τζον Βόρχις, και ο αναπληρωτής διευθυντής Ασφάλειας Μπράιαν ΜακΓκιλ, τέθηκαν και οι δύο σε διοικητική άδεια, αναφέρει το CBS, ενώ ο προσωπάρχης της υπηρεσίας, Ματ Χόπσον, παραιτήθηκε, ανέφερε η Washington Post.

(Με πληροφορίες από BBC, CBS, CNN) – Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις