Διεθνή

ΗΠΑ-Κορωνοϊός: Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Amazon και Instacart

Οι εργαζόμενοι στις αμερικανικές πλατφόρμες διανομής Amazon και Instacart αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα, κατηγορώντας τους εργοδότες τους ότι δεν λαμβάνουν επαρκή μέτρα για να τους προστατεύσουν από τον νέο κορονοϊό.

Μεταξύ 100 και 200 εργαζόμενοι στις αποθήκες της Άμαζον, στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, νότια του Μανχάταν, ενδέχεται να σταματήσουν να εργάζονται σήμερα το μεσημέρι, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ. Την ώρα που η μεγαλούπολη, το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, βρίσκεται σε καραντίνα, οι εργαζόμενοι της Amazon κατηγορούν τον αμερικανικό κολοσσό ότι δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για να τους προστατεύσει.

«Άνθρωποι που βγήκαν θετικοί (με τον κορονοϊό) εργάζονται σε αυτό το κτίριο και μεταδίδουν (τον ιό) σε εκατοντάδες άλλους» καταγγέλλεται σε έναν λογαριασμό στο Twitter, το @Shut_downAmazon, που έχει μόλις δημιουργηθεί.

«Οι κατηγορίες είναι απλά αβάσιμες» αντέδρασε η Amazon σε ένα δελτίο τύπου προς το Γαλλικό Πρακτορείο. «Έχουμε λάβει έκτακτα μέτρα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ανθρώπων, απολυμαίνοντας τους χώρους τριπλάσιες φορές συχνότερα σε σύγκριση με το σύνηθες, αγοράζοντας εξοπλισμούς ασφαλείας και τροποποιώντας τις διαδικασίες για να εγγυηθούμε τις αποστάσεις ασφαλείας» υποστηρίζει  ο όμιλος.

Στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, εργαζόμενοι της πλατφόρμας Instacart αναμένεται, επίσης σήμερα, να ξεκινήσουν απεργία με αιτήματα μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερες οικονομικές συνθήκες.

Θα σταματήσουν την εργασία τους μέχρι «όλα τους τα αιτήματα ικανοποιηθούν» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης “Gig Workers Collective”. «Δεν πρόκειται μονάχα για εμάς, θέλουμε να προστατεύσουμε και τους πελάτες μας. Οι εργαζόμενοι έχουν εξοργιστεί που η Instacart δεν κάνει ούτε το ελάχιστο κατά τη διάρκεια αυτής της φονικής πανδημίας» συμπλήρωσε.

Στις ΗΠΑ, 144.672 άνθρωποι έχουν νοσήσει έως σήμερα το μεσημέρι και 2.571 έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Επισκέψεις: 375 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend