Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ηλιούπολη: Κατόρθωμα για τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους το κλείσιμο ενός ραντεβού για μια απλή ιατρική εξέταση!

Κοινό ψήφισμα φορέων της Ηλιούπολης για την Υγεία

Κοινό ψήφισμα φορέων της Ηλιούπολης για την Υγεία Την ίδια στιγμή που διαφημίζονται οι «καινοτόμες θεραπείες», τα «εξατομικευμένα φάρμακα», η «ρομποτική..

Κοινό ψήφισμα φορέων της Ηλιούπολης για την Υγεία

Την ίδια στιγμή που διαφημίζονται οι «καινοτόμες θεραπείες», τα «εξατομικευμένα φάρμακα», η «ρομποτική χειρουργική», τα οποία δείχνουν τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και τεχνολογίας στον αιώνα που διανύουμε, για εμάς τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, θεωρείται κατόρθωμα το κλείσιμο ενός ραντεβού για μια απλή ιατρική εξέταση!

Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα στην Ελλάδα αγγίζουν το 1.000.000, και οι νεκροί ξεπερνούν τις 18.000, η κυβέρνηση, φέρνει μειωμένο προϋπολογισμό για το 2022 σε σχέση με τις δαπάνες του 2020 και στην υγεία!! Την ώρα που χάνονται 100 άνθρωποι τη μέρα, για το 2022 το κράτος μειώνει κατά 139 εκατομμύρια ευρώ τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, κατά 52% τις δαπάνες για την ξεχαρβαλωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και κατά 245 εκατομμύρια ευρώ τις παροχές Υγείας.

Η περίοδος της πανδημίας, με τα τραγικά αποτελέσματα για τον λαό, ανέδειξε με εκκωφαντικό τρόπο τα σαθρά υλικά με τα οποία οικοδομείται αυτό το σύστημα Υγείας χρόνια τώρα, το οποίο έγινε «φύλλο – φτερό» και άφησε απροστάτευτο τον λαό. Χιλιάδες ασθενείς αποκλείστηκαν: άλλοι από τις αναγκαίες εξετάσεις, άλλοι από θεραπείες και χειρουργεία, για να αντέξει την «πίεση» των ασθενών από Covid.

Συνεχίζεται, η αφαίμαξή μας, γιατί εμείς πληρώνουμε από την τσέπη μας για την υγεία 5,73 δισεκατομμύρια ευρώ. Και μεταξύ 2012 και 2019 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε μεν κατά 50%, αλλά η συμμετοχή των ασθενών μόνο για τα φάρμακα αυξήθηκε κατά 52,8%. Επιβαρυνόμαστε εμείς, ο λαός, για να εξοικονομηθεί ζεστό κρατικό χρήμα για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Το «νέο ΕΣΥ» που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι φτιαγμένο από τα ίδια σάπια υλικά της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης. Αυτά τα υλικά, αυτές οι πολιτικές της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων διαμόρφωσαν το υπάρχον άθλιο και επικίνδυνο σύστημα Υγείας για τον λαό και ξαναπαρουσιάζονται ως λύσεις.

Παρουσιάζεται δηλαδή ως λύση η συνταγή που μας έφερε μέχρι εδώ.

Το Κέντρο Υγείας. Ηλιούπολης όπως και όλες οι δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας, αποδυναμωμένα από τη χρόνια κυβερνητική υποβάθμιση και την ελλιπή χρηματοδότηση, την ανεπαρκή στελέχωση, με λιγοστές προσλήψεις συμβασιούχων επικουρικών ιατρών, με χαμηλές αποδοχές και εργασιακή ανασφάλεια, εκπέμπουν κατακόκκινο σήμα κινδύνου, τόσο για την κάλυψη των αναγκών μας στα θέματα υγείας όσο και για τα δικαιώματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το ελλιπές προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης και σε όλη την 1η ΥΠΕ εργάζεται με απλήρωτες τις υπερωρίες και εφημερίες εδώ και 4 μήνες σε συνθήκες αδιάκοπης υπερεργασίας και αναστολής κανονικών αδειών για αόριστο διάστημα.

Γιατροί και προσωπικό με εξουθενωτικές συνθήκες και ωράρια έχουν γίνει λάστιχο τρέχοντας πρωί-απόγευμα από Δευτέρα σε Κυριακή:

Για εμάς οι δαπάνες για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τη δημόσια υγεία για να σωθούν ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από την εξυπηρέτηση του χρέους και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Πάνω από τις δαπάνες για εξοπλισμούς και ανταγωνιστικές βλέψεις

— Απαιτούμε γενναία χρηματοδότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και του ΕΣΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και δημιουργία των αναγκαίων νοσοκομείων, ΜΕΘ και πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας.. Κανένας ασθενής διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ!

— Όχι στα σχέδια διάλυσης του ΕΣΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την παραχώρηση δομών και λειτουργιών σε ιδιώτες. Όχι στην παραχώρηση των δομών της ΠΦΥ στους δήμους.

— Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών σε θέση επιμελητή Β με ταχείες διαδικασίες πρόσληψης. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και να παύσουν οι διαθεσιμότητες των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Όχι στην υποβάθμιση των τακτικών ιατρείων της ΠΦΥ λόγω της επέκτασης των εμβολιαστικών κέντρων. Όχι εμπόδια στην συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πολιτών.

— Άμεση επίταξη και ένταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας σε ενιαίο σχεδιασμό για δωρεάν νοσηλεία όλων των ασθενών και δωρεάν τεστ σε όλους με συχνή και αποτελεσματική ιχνηλάτηση.

— Όχι στην υποχρεωτικότητα και τις ποινές, ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες για όλους με rapid και μοριακό τεστ που θα δίνονται δωρεάν. Μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους εργασιακούς χώρους και τα σχολεία.

— Λέμε ναι στο μαζικό εμβολιασμό με επιστημονική πειστική εκστρατεία στελέχωση και ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για να αντιμετωπιστούν οι επιφυλάξεις και να υπάρχει πλήρης στήριξη. Δημιουργία κινητών ομάδων που θα εμβολιάζει ηλικιωμένους, άτομα με δυσκολία μετακίνησης αλλά και πληθυσμιακές ομάδες που οδηγούνται στο περιθώριο -Ρομά πρόσφυγες μετανάστες κλπ- Το εμβόλιο πρέπει να είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό καθολικής πρόσβασης για όλους και όχι εμπόρευμα και μέσο διαίρεσης.

— Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών όλων των εργαζόμενων στο χώρο της υγείας.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των γιατρών του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης όπως αυτά διατυπώθηκαν στη γενική τους συνέλευση στις 3-12-2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ»
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (μέλος ΟΓΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Υ. Ηλιούπολης (μέλος Συνδέσμου Συντ. Δ Υ Αθήνας)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Ηλιούπολης (μέλος ΣΕΦΚ & ΣΕ ΑΠΝ)

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις