Κοινωνία Πολιτική

Ηγετική ομάδα ΓΣΕΕ: Φερέφωνο της κυβέρνησης

Δεν θα κάνει συλλαλητήριο στην ΔΕΘ για να μην… διασπείρει τον κορωνοιό!

Δεν θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στη ΔΕΘ. Οχι βέβαια ότι και να καλούσε σε κάποια τυπική μαζωξη από εκείνες που δεν γεμίζουν ταξί ότι θα έτριζε και ο τόπος. Εχει αξία, όμως, να σταθεί κανείς στο αιτιολογικό που η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ θα ποιήσει αυτή την φορά την νήσσαν απέναντι στο αντιλαικό όργιο της ακολουθούμενης πολιτικής: Διότι, όπως ανακοίνωσαν, έχουν… «αίσθημα ευθύνης» λόγω του κορωνοιού…

«Η ΓΣΕΕ, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο, αποφάσισε, κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, να μην πραγματοποιήσει Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Η απόφασή μας αυτή έλαβε πολύ σοβαρά υπόψιν, αφενός τη θέση που διατύπωσαν σε διαδικτυακή σύσκεψη οι περισσότερες οργανώσεις-μέλη μας, και αφετέρου τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα με τη γεωμετρική άνοδο κρουσμάτων, νοσούντων, νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ, αλλά και θανάτων συμπολιτών μας».

Αυτά λέει στην ανακοίνωσή της η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ. Δεν κάνει, λέει, συλλαλητήριο για να να μην διασπείρει τον ιό…

Το «αίσθημα ευθύνης», λοιπόν, οδήγησε την ηγεσία της ΓΣΕΕ να μην πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Ας μην σχολιάσουμε, βέβαια, τον… όγκο των προηγούμενων συλλαλητηρίων της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ. 

Ας μείνουμε στο… “αίσθημα ευθύνης” της: 

Από «αίσθημα ευθύνης» η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ δεν έβγαλε κιχ για σειρά αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Από “αίσθημα ευθύνης” είναι που την “αύξηση” του 2% στον βασικό μισθό, το μισό ευρώ την ημέρα δηλαδή, το ένα μπουκαλάκι νερό την ημέρα δηλαδή, το έκανε γαργάρα.

Από «αίσθημα ευθύνης» όταν κάτι ψέλλισε το μόνο που είπε είναι να υπάρξει… αναμονή των εξελίξεων.

Από “αίσθημα ευθύνης” είναι που ενάμισυ χρόνο δεν έχει δει τίποτα όσον αφορά την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας στους χώρους δουλειάς. 

Από “αίσθημα ευθύνης” ήταν που έτρεχε πίσω από την τρόικα εκπέμποντας τα καθεστωτικά “ναι” ακόμα και σε αυτό το δημοψήφισμα της απάτης.

Από “αίσθημα ευθύνης” που δέκα χρόνια μνημονίων ο λαός πένεται, οι εργατουπάλληλοι λεηλατούνται, οι συνταξιούχοι θερίζονται, κι αυτοί αρμενίζουνε…

Από “αίσθημα ευθύνης” είναι τώρα, μετά τους νόμους – λαιμητόμο για το 8ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις συναθροίσεις, τις απεργίες, το τζογάρισμα της επικουρικής ασφάλισης, την ώρα που οι υγειονομικοί είναι στους δρόμους, οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους, οι μαθητές και οι φοιτητές στους δρόμους, τα σωματεία κατά των ανατιμήσεων και της ακρίβειας στους δρόμους, αυτή, η ΓΣΕΕ, παίζει – ακόμα και εδω! – το παιχνίδι της κυβερνητικής προπαγάνδας: Κάνει πλάτες στην κυβέρνηση, που θέλει τον λαό ακίνητο και αμίλητο, σιγοντάροντας την αθλιότητα ότι οι με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα οργανωμένες πορείες και συγκεντρώσεις… διασπείρουν τον ιο.

Αυτά λέει η ηγετική ομάδα μιας Συνομοσπονδίας που λερώνει στον τίτλο της την λέξη “Εργατών” ενεργώντας σαν κοινό  τσιράκι των κεφαλιοκρατών.   

Γιατί ένα και μόνο είναι το «αίσθημα ευθύνης» της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ: Να χορεύει σύμφωνα με τον ρυθμό κυβέρνησης και εργοδοτών.  

(Επισκέψεις: 1.928 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend